Razkrivamo počitniško hišico Princa Charlesa v Romuniji

Princ Charles zelo rad ohranja kulturno dediščino, zato je posest obnovil. (foto: Profimedia) Profimedia
15. 6. 2014

V svoji knjigi Royal Highness je leta 1982 sir Iain Moncreiffe zapisal, da je princ po svoji prababici kraljici Mariji Vladov daljni sorodnik.

Z Vladom naj bi bila britanska kraljeva družina v sorodu tudi prek princese Marije Edinburške, vnukinje kraljice Viktorije in princa Alberta, ki se je poročila s kraljem Ferdinandom I.

Romunskim in vladala Romuniji po prvi svetovni vojni. Kraljeva družina naj bi trpela za pomanjkanjem železa, ki ga povezujejo tudi z vampirskim mitom.

Princ Charles svoje naklonjenosti do Romunije ni nikoli skrival in to državo tudi redno obiskuje. Očitno je nanjo zares navezan, saj je leta 2006 v vasici Viscri kupil tudi manjšo kmetijo, ki je del leta na voljo kot počitniška hišica.

Princ je tudi ustanovitelj sklada Mihai Eminesu, ki se ukvarja z obnavljanjem kulturne dediščine, gospodarstva in narave transilvanskih saksonskih vasi in njihove okolice.

Tako so obnovili že približno 180 srednjeveških zgradb in vrsto cerkva, organizacija podpira tudi tradicionalne ruralne tehnologije, kot so gradnja peči na drva z ročno izdelano opeko in ploščicami ter organsko kmetovanje.

Značke: princ Charles