Rexona Crystal

Vir: Govori.se
28. 5. 2010

Rexona je v začetku leta v povezavi z novo linijo izdelkov Rexona Crystal razpisala prav poseben modni natečaj. Talentiranim mladim oblikovalcem so postavili zanimiv izziv: oblikovati kolekcijo modernih večernih oblek in to zgolj v najbolj glamurozni med barvami - črni. Spektakularni zaključek natečaja se je odvijal 26. maja na Ljubljanskem gradu, ko so se zmagovalci natečaja s svojimi deli predstavili na modni reviji.

Z natečajem je Rexona želela pomagati mladim, še neuveljavljenim modnim oblikovalcem, da se predstavijo in uveljavijo v slovenski javnosti. Mladi oblikovalci so morali za natečaj pripraviti 10 skic večernih oblek izključno črne barve. Med vsemi prijavljenimi deli je žirija izbrala 3 zmagovalce in 10 finalistov, med katerimi so svojega zmagovalca izbrali tudi obiskovalci spletne strani Rexona.

Strokovno žirijo so sestavljali modni strokovnjaki in poznavalci Zoran Garevski, Almira Sadar, Lorella Flego in Irena Lušičič. Izmed vseh prijavljenih del je strokovna žirija s pomočjo kriterijev, ki so bili vnaprej določeni, za najboljša izbrala dela Anje Dragan, Dajane Ljubičić ter Petra Movrina, obiskovalci spletne strani pa so med finalisti izbrali kreacije Špele Klare Jambrek.

Vrhunec natečaja pa je bila prav gotovo modna revija, kjer so se mladi oblikovalci predstavili javnosti. Med desetimi oblekami je strokovna žirija izbrala 5 oblek, s katerimi se je vsak izmed zmagovalcev predstavil. Med temi zmagovalnimi kreacijami so nato izbrali 12 oblek, 3 od vsakega izmed oblikovalcev, ki sestavljajo novo Rexona Crystal kolekcijo. Na modni reviji pa je svojo novo črno kolekcijo predstavil tudi svetovno znan in priznan modni oblikovalec ter član strokovne žirije Rexona Crystal natečaja, Zoran Garevski.