'Rooftop' piknik s Čolićem, Zrnecem in Avseniki

'Rooftop' piknik s Čolićem, Zrnecem in Avseniki (foto: Aleksandar Domitrica) Aleksandar Domitrica
12. 5. 2014

Kuponko.si in založba Dallas sta v petek gostila druženje, katerega glavni gost je bil Zdravko Čolić. Izgovor za 'rooftop' piknik v Trnovem je bil izid 14. albuma 'Vatra i barut', ki je uvod v prihajajoči mega open air spektakel ob Kuponovem 3. rojstnem dnevu.

Po odmevnem koncertu Dina Merlina ter lanskem žuru z Janom Plestenjakom in Modrijani v Ljubljani, vas 20. junija na letnem telovadišču Ilirija čaka 3-urni šov Zdravka Čolića z gosti. Prireditev bo povezoval najbolj zabavni Slovenec, Jurij Zrnec, z njima pa bo nastopil še Ansambel Saša Avsenika.

"Vedno sem rad nastopal v Sloveniji, kjer imam veliko prijateljev in tudi novi album sem delno posnel v studiu Novem Mestu," je povedal pevec, ki je v Ljubljani, kjer je v 80. letih tudi živel, preživel podaljšan vikend.

"Nastopal sem že na najrazličnejših prireditvah, od festivalov do veselic, tako velikega koncerta na prostem v Ljubljani, kot bo ta, pa še nismo delali."

V spektaklu, na katerem se mu bo pridružilo še nekaj gostov, bo zapel svoje največje hite in predstavil tudi nekaj novih skladb.

"Najtežje pri takih projektih je čakanje. Sem kot otrok, ki si želi novo igračo, pa kar ne more dočakati rojstnega dneva," je vznemirjenje ob projektu strnil Jurij Zrnec, ki je po gledališču in televiziji novi ustvarjalni klic našel v glasbi.

Sodeluje z različnimi skupinami, ob skečih pa bo na Kuponkovem odru zapel tudi z Avseniki. Čolić, ki je sodelavca šarmantno naslovil kot legendi, se veseli, da si bo oder delil s tretjo generacijo glasbenikov iz Begunj, Sašo Avsenik pa je izdal, da je del njihovega koncertnega repertoarja že dolgo tudi Čolićev hit Pjevam danu, pjevam noću.

Priporočamo