Sara Isaković: Prvič v Atlantisu

Sara Isakovič v vodnem mestu Atlantis 1 (foto: Jasmina Hasković) Jasmina Hasković
Vir: Govori.se
24. 6. 2009

Po šestih mesecih šolanja v Ameriki se je vrnila naša nosilka srebrne olimpijske plavalne medalje Sara Isaković.

V ljubljanskem vodnem mestu Atlantis smo se srečali z našo olimpijko Saro Isaković. Gospodična nam je na začetku zaupala, da je prvič v ljubljanskem Atlantisu in da je prav navdušena.

Na srečanju smo izvedeli kako se je soočala z novostmi, ki jih je srečala v ZDA. Glavna izmed njih je bila popolna samostojnost, ki je obsegala vsakdanja opravila, kot so nakupovanje, kuhanje, pranje, likanje in ostalo, s čimer se prej ni ukvarjala. Vendar ji je uspelo. Po končanem uspešnem letniku se že počasi odloča kam se bo usmerila: "Letos me je zelo navdušila kulturna psihologija, pa sociologija. Prav zato razmišljam o študiju psihologije, zelo zanimivi so tudi mednarodni odnosi in komunikologija. Eno od teh smeri bom tudi doštudirala."

Ameriški "delavnik"


Sara je imela dneve kar naporne in ameriški delavnik je bil kar zahteven. Do 8. ure zjutraj je imela za seboj že dve uri treninga. Predavanjem na fakulteti, ki so trajala do 13. ure je sledil spet trening do 16. ure. Popoldnevi, pa so bili rezervirani za učenje in ostala opravila.

Načrti za SP v Rimu


Sara se bo na SP pripravljala doma, pri pripravah pa pomagal njen trener Miha Potočnik. "Mihi Potočniku sem iz ZDA sicer prinesla program priprav, a me Miha veliko bolje pozna kot ameriška trenerka, zato sem pred sklepnimi pripravami lahko optimistična. Letos res nisem imela sreče s poškodbami in boleznimi, saj sem po aprilu kar dvakrat obležala zaradi bolezni in klub temu, da sem dobro trenirala, na res dobre izide še čakam," je še povedala simpatična plavalka.