Sara Kobold ustvarjala mafine za otroke z motnjami v razvoju

Sara Kobold ustvarjala mafine za otroke z motnjami v razvoju (foto: Janez Kotar) Janez Kotar
27. 4. 2013

Dobrodelno društvo Sladki nasmehi, ki z unikatnimi tortami riše nasmehe na obraz otrokom v stiski, je organiziralo delavnico okraševanja mafinov z dobrodelnim poslanstvom. Dogodka se je udeležila tudi pevka Sara Kobold in tako soprispevala k presenečenju otrok z motnjami v razvoju.

Da bi Sladki nasmehi razveselili čim več otrok, ki so se znašli v stiski, so jim priskočili na pomoč nekateri znani obrazi, med njimi tudi Sara Kobold, ki se je prijazno odzvala na vabilo Janje, prijateljice in članice Sladkih nasmehov:

"Moram reči, da vseskozi preko socialnih omrežij spremljam njihovo dobro delo in počaščena sem, da sem bila del njihove zgodbe pri okraševanju mafinov za otroke s cerebralno paralizo. Rada se udeležujem dobrodelnih dogodkov, kjer sem prepričana, da vsi delamo s srcem. Vedno si rečem tako – nikoli ne veš, kdaj boš ti potreboval pomoč," pravi Sara.

Meni, da si moramo v današnjem svetu drug drugemu pomagati, pa čeprav le z majhnimi stvarmi, ki otroku narišejo nasmeh na obraz. Za tiste čarobne sekunde otrokove sreče je ves trud poplačan.

Decembra je Sara v rodnem kraju Slovenj Gradcu, skupaj z rokometnim klubom Slovenj Gradec, organizirala dobrodelni koncert za pomoč ljudem, ki so utrpeli škodo v poplavah, takrat so ji priskočili na pomoč Sladki nasmehi in prispevali mafine. "Bila sem zelo hvaležna in vesela, da sem jim tokrat lahko uslugo vrnila z dobrim delom."

Dobrodelno društvo Sladki nasmehi je vse na delavnici ustvarjene mafine podarilo društvu Vesele nogice in z več kot 300 mafini presenetilo udeležence dobrodelnega teka za otroke z motnjami v razvoju.