Slovenke na Ljubnem tik pod zmagovalnimi stopničkami

Slovenke na Ljubnem tik pod zmagovalnimi stopničkami (foto: Studio Bomba) Studio Bomba
Vir: Govori.se
18. 2. 2013

Na Ljubnem ob Savinji so se ta konec tedna v smučarskih skokih pomerile najboljše skakalke sveta. Med njimi je bila tudi osmerica Slovenk, ki je dosegla pomemben ekipni uspeh in na obeh tekmah zasedla mesta tik za zmagovalnimi stopničkami.

Naša 'vražja dekleta' so pred približno 9.000 obiskovalci spet dokazala, da so v izjemni formi in pripravljena na nove izzive. Poleg izvrstnega tekmovalnega dela so organizatorji tekme poskrbeli za pravi športno-zabavni spektakel, ki je utrdil sloves Ljubnega kot najbolj obiskane tekme v sezoni ženskih skokov.

Že v petek, 15. februarja, se je pod skakalnico zbrala nekajstoglava množica gledalcev uradnega treninga in kvalifikacij, po katerih je 42 skakalk iz 14 držav prejelo štartne številke. V soboto, 16. februarja, je Ljubno oživelo, ko so se dekleta prvič pomerila na 95-metrski ljubenski lepotici. Zmago je slavila Japonka Sara Takanashi, ki je v Ljubno pritegnila tudi 11 japonskih novinarjev, druga je bila Američanka Sarah Hendrickson, tretje mesto pa je pripadlo Francozinji Coline Mattel.

Na tekmi, ki je potekala v zahtevnih vremenskih razmerah, je slovenske barve najbolje branila Špela Rogelj, ki se je uvrstila na 4. mesto. "Bilo je nekaj več pritiska zaradi gledalcev, ki so prišli. Vesela sem, da temu pritisku nisem podlegla in sem imela dva dobra skoka. Stopničke so dosegljive, vendar se nam nekako izmikajo," je po koncu tekme povedala Rogljeva. Tik za njo, na petem mestu, je tekmo končala Katja Požun, med dobitnicami točk pa so bile še Urša Bogataj (9.), Eva Logar (11.), Anja Tepeš (17.), Barbara Klinec (20.) in Maja Vtič (26.).

V nedeljo, 17. februarja, je na najvišjo stopničko znova stopila Japonka Sara Takanashi, ki je z neulovljivo prednostjo že osvojila veliki kristalni globus, druga je bila Francozinja Coline Mattel in tretja Američanka Sarah Hendrickson. Zmagovalni trojici je sledila izvrstna Katja Požun na 4. mestu, ki je po tekmi povedala: "Zadovoljna sem tudi s četrtim mestom. Skoka sta bila solidna, potrudila sem se po najboljših močeh. Vzdušje na Ljubnem je neprecenljivo. Tudi druge tekmovalke pravijo, da je najlepše skakati tu."

V prvo deseterico so se sicer uvrstile še tri Slovenke - Špela Rogelj (6.), Anja Tepeš (8.) in Urša Bogataj (9.), tem pa so sledile Maja Vtič (11.), Eva Logar (13.) in Manja Pograjc (41.).

 

 

Priporočamo