Najlepši Evropejec

Vir: Govori.se
27. 11. 2012

Slovenska delegacija Mistra Slovenije je navdušena nad zgodovinskim rezultatom, ki ga je na Tajskem dosegel izklesan Novomeščan Marko Šobot. Naš mister je na sobotnem svetovnem tekmovanju, ki je potekalo v prestižnem teatru Esplanade v Bangkoku, prejel naziv 2. spremljevalec mistra International 2012.

S tem je uradno postal najlepši Evropejec, saj je zmaga romala v roke Libanonca Alija Hammounda, mesto prvega spremljevalca pa je zasedel predstavnik Singapurja.

Gre za zgodovinski uspeh, saj se je Sloveniji prvič v na tem tekmovanju uspelo prebiti med pet super finalistk. »Tekmovanje in celotna avantura na Tajskem mi bosta ostala v trajnem spominu. Najbolj pa me je navdušila tamkajšnja kulinarika, ki mi je pisana na kožo,« je povedal Marko.

S tem so se uresničile vse napovedi, saj so našega mistra že od samega začetka oboževalci in sotekmovalci razglasili za enega izmed najverjetnejših kandidatov za zmago. Marko je po zmagi izjavil: »Izbor na Tajskem je bil zame neverjetna in zelo dragocena izkušnja. Spoznal sem veliko zanimivih ljudi, s katerimi bom zagotovo ohranjal stike. Ker sem ciljal na vrh, me uvrstitev v elitno peterico najlepših na svetu ni presenetila. Nad zmagovalcem nisem ravno navdušen, čeprav je kar v redu fant.«

Marko na Daljnem vzhodu ostaja še skoraj dva tedna, saj ga čaka še nekaj snemanj in pozneje zaslužen počitek na bližnjem otoku Kho Pangan, kjer bo užival v odlični hrani in poležavanju na sanjskih plažah. V domovino se vrača 8. decembra.