Številni znani podprli akcijo Božiček za en dan

Alenka Husič s hčerko in sestro Vesno (foto: Vid Rotar) Vid Rotar
5. 12. 2013

Večer, ko je prestolnica praznično zažarela in oznanila začetek veselega decembra. In večer ko je klub Octopus ob ljubljanski tržnici razširil svoje lovke. Z vseslovensko dobrodelno akcijo Postani Božiček za en dan in koncertom Omarja Naberja je najavil pestro dogajanje v najbolj praznično obarvanem mesecu tega leta.

Že od 18. ure dalje so na zbirno mesto ljudje množično prinašali okrašene škatle, polne daril, namenjenih pomoči potrebnim otrokom iz Slovenije ter BIH. Med tistimi, ki so okrasili svojo škatlo in vanjo položili darilca, so bili tudi številni znani Slovenci.

"Vsekakor odlična akcija in ideja, za katero upam, da bo imela čim večjo razsežnost," je zaupala ena naših najbolj uspešnih manekenk Natalija Osolnik, njenim besedam pa so se pridružili tudi preostali estradniki:

član skupine Victory Miki Vlahovič, nekdanja Miss Slovenije Sandra Adam, pa nekdanja Miss športa Živa Viktoria Turk, plesalca Jurij in Jagoda Batagelj, nekdanji najlepši Slovenec Peter Klinc, nekdanji glasbeni urednik Dragan Bulič, plesalka Ula Šemole in njen partner - član dua Vanillaz Marc Bucca, članica nekdanje zasedbe Bepop Alenka Husić, mladinski pisatelj Žiga Gombač, igralka Aleksandra Balmazović.

Ob številnih paketih – teh se je pod okrašeno smreko nabralo prek 300, je za glasbeno popestritev v akustični verziji poskrbel Omar Naber, občinstvo pod odrom pa je z njim veselo prepevalo stare dobre hite, ki jih je na željo številnih zaigral tudi večkrat.

"Ideja za projekt se je porodila ob 'srfanju' po spletu. Na internetni strani organizacije, v okviru katere sem delovala med prostovoljnim delom v JAR, je bil predstavljen zanimiv projekt, katerega smo želeli nekako vpeljati tudi v slovenski prostor. Seveda v veliko manjšem obsegu. Kdo bi si mislil, da bo ta majhen projekt med ljudmi tako dobro sprejet. Očitno gre za pravo mešanico ustvarjalnosti in humanitarnosti, ki da ljudem priložnost, da se razdajajo.

Ta projekt zahteva celega človeka. Ni dovolj, da nakažemo denar, ni dovolj da doma naredimo 'čistko' in iz vseh kotov in omar potegnemo stvari, ki jih že nekaj časa ne potrebujemo, komu drugemu pa bi utegnile priti še kako prav. Tukaj gre za nekaj več. Ta projekt terja določeno mero angažiranosti, ki se kaj kmalu sprevrže v odgovornost. Odgovornost do nekega malega bitja, za katerega sploh še ne obstajamo, pa ga imamo ves čas v mislih, ko ustvarjamo, ko si želimo uresničiti vsaj kanček otroških želja in razbliniti goro strahov. Vesela sem, da je akcija tako uspešna. Z njo smo začeli lani, letos je odziv nad vsemi pričakovanji. Hvala vsem!" je povedala o projektu povedala Savina Goličnik, aktivna prostovoljka in idejni vodja akcije Postani Božiček za en dan.

Priporočamo