Tri sestre Antona Pavloviča Čehova

Tri sestre v režiji Janusza Kice z osveženim tekstom in mladimi igralci ljubljanske Drame na velikem odru. (foto: Suzana Golubov/Zaklop) Suzana Golubov/Zaklop
Vir: Story
29. 3. 2013

Na velikem odru ljubljanske Drame se je zgodila premiera enega izmed najbolj znamenitih del svetovne dramske literature, igra Antona Pavloviča Čehova v režiji Janusza Kice. Delo Tri sestre je s svojim prevodom osvežil Milan Jesih, uprizoritev pa odlikujejo tudi odrske kreacije igralcev večinoma najmlajše generacije.

Tri sestre so upodobile mlade igralke. Za Alido Bevk, ki igra Olgo, je to že šesto sodelovanje z Januszem Kico. "Ko ti je dana priložnost, da igraš takšno vlogo pod vodstvom izjemnega režiserja, ki ti je posebno ljub, se lahko še dodatno poglobiš v igro, ki ti morda prej niti ni bila tako blizu, in prideš do točke, ko te to intimno čustveno stanje začne voditi in preplavi dramsko predlogo," pravi igralka.

Režiser se je odločil, da Nini Ivanišin dodeli vlogo Maše, jo približa njeni osebnosti, in ne nasprotno. Tudi vlogo tretje sestre, Irine, je režiser zaupal mladi in perspektivni igralki dramskega ansambla Tini Vrbnjak. Po premieri je sledilo še prijetno druženje v foajeju Drame, ki se je zavleklo pozno v noč.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 14/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 14/2013

Story Story 14/2013, od 27. 03. 2013