Veseli vrtiljak 2010

Vir: Govori.se
23. 3. 2010

V nedeljo, 19. marca, je v Športni dvorani Vransko potekala že četrta podelitev nagrad najboljšim izvajalcem leta 2009 na zabavnem in narodno-zabavnem področju po izboru poslušalcev Radia Veseljak.

Nastopili so vsi dobitniki nagrad, program pa so popestrili veterani folklorne skupine Tineta Rožanca s sklopi prekmurskih plesov.

Najboljša zabavna pesem leta 2009 na Radiu Veseljak je postala pesem Boštjana Dirnbeka Usoda vzela je ljubezen, za najboljšo narodno-zabavno pa so poslušalci izbrali pesem Hribovs'k kmet, ki jo izvajajo Mladi godci. Tako obe prvi kot nagrade za drugo, tretje, četrto in peto mesto je nagrajencem izročil župan Vranskega Franc Sušnik, oba prvouvrščena pa sta prejela tudi lepi monografiji Vranskega. Steklene nagrade z motivom vrtiljaka so delo g. Nika Šketa.

Prireditev je letos potekala že četrtič, poleg omenjenih prvouvrščenih pa so pred publiko, ki je prišla za svoje favorite navijat celo iz Posavja, Gorenjske in Primorske, nastopili še Alya, Tanja Žagar, Malibu, Zlatko Dobrič, ansambel Jerneja Kolarja, ansambel Spev, Bloški odmev in ansambel Lojzeta Ogorevca. Prireditev sta tako kot ponavadi profesionalno odvodila programska urednica Radia Veseljak Brigita Potočki in voditelj Srečko Pavkovič, pri predajanju nagrad pa so županu pomagale voditeljice Radia Veseljak Tanja Vidic, Anita Urbanija in Eva Bauman.