Veselo druženje ljubiteljev piva ob odprtju nove pivnice

19. 11. 2014
Deli

Z družabnim dogodkom za povabljene goste je Pivovarna Union v Ljubljani odprla vrata svoje pivnice, ki je zaživela v stavbi stare sladarne. Na odprtju smo ujeli kar nekaj znanih obrazov.

"Ideja za postavitev lastne pivnice se je rodila že pred mnogimi leti, vendar so razmere na trgu v zadnjih desetletjih vedno narekovale drugačne poslovne prioritete. V tem letu 150. jubileja Pivovarne Union smo se kljub težkim tržnim razmeram odločili, da projekt izpeljemo, in prestolnica je dobila čudovito pivnico svojega največjega pivovarja. S pivnico bomo lahko udejanjali svoje poslanstvo dvigovanja kulture pitja piva ter povezovanja piva s pivsko kulinariko. Zavedamo se, da s tem Ljubljani nismo ponudili samo še enega prostora za druženje, ampak veliko več in zgodba o pivnici bo zagotovo zgodba, ki bo tesno povezano z zgodbo Mestne občine Ljubljana," pravi mag. Dušan Zorko, predsednik uprave Skupine Laško.

Pri slednjem mu je pritrdil tudi župan MOL Zoran Janković, ki je znan po tem, da ne pije alkoholnih pijač, ob tej priložnosti pa je prvič v življenju spil požirek piva in pivnici zaželel srečo.

Gradnja pivnice je potekala od meseca maja 2014. V tem času je stara sladarna, ena najstarejših in spomeniško zaščitenih industrijskih stavb v Ljubljani, dobila novo podobo, a pri tem ohranila svojo dušo.

Pivnica tako preseneča s sodobnim interierom, prežetim z arhitekturo industrijskega časa, in je tako za Ljubljano pomembna pridobitev tudi za turiste, še posebej, ker je neposredno povezana tudi s Pivovarskim muzejem. Ta je v stavbi stare sladarne odprt že vse od leta 1986, zato je bila tudi izbira prostora za pivnico v pritličju te stavbe logična izbira.

Pivnica Pivovarne Union v novembru in decembru pripravlja pestro dogajanje. 

Načrtovana so pestra kulinarična in glasbena doživetja tudi v prihodnje, med drugim tudi kulinarične delavnice, na katerih bo Pivovarna Union skladno s svojo tradicijo izobraževala zainteresirane goste o kombiniranju posamezne vrste piva z izbranimi kulinaričnimi vsebinami.

Hkrati bodo v pivnici svoj prostor našli tudi športni navdušenci, ki si bodo na velikih LCD zaslonih pivnice lahko ogledali prenose pomembnejših športnih tekem. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec