Zmagovalka Cosmo teka v petkah je Samanta Vegelj

Traso na Aleji mladih je pretekla v 17,47 sekundah. (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
16. 9. 2013

118 metrov dolgo tekaško traso na Aleji mladih je na letošnjem Cosmopolitanovem teku v petkah najhitreje pretekla Samanta Vegelj iz Ljubljane.

Minuli konec tedna se je Aleja mladih v ljubljanskem BTC Cityju obarvala v roza. Malo mesto velikih nakupov je namreč gostilo priljubljeno prireditev Cosmopolitanov tek v petkah, ki ga je kot običajno spremljal tudi bogat zabavni program.

Cosmo sobota se je pričela s točko plesne skupine Kaos, obiskovalce so nato ogreli dovtipi stand up komika Simona Zajca in navdušili nastopi številnih glasbenih gostov, naravnost razburljivo pa je bilo okoli poldneva, ko se je odvila težko pričakovana najbolj roza hitrostna prireditev leta.

Na desetine deklet v visokih petkah, ki so bile preverjeno najmanj 8 centimetrov visoke in zagotovo ne več kot 2 centimetra široke, se letos že sedmič zapored pognalo za čekom v višini 1000 evrov.

Letos si je lento za najhitrejšo tekmovalko na stiletkah pritekla Samanta Vegelj iz Ljubljane, ki je traso na Aleji mladih pretekla v 17,47 sekundah in to v petkah, ki v višino merijo 10,5 cm.

Blagovna znamka Compeed jo je razveselila s čekom v vrednosti 1000 evrov, Healthness je dodal bon za 125 evrov, prejela pa je tudi polletno naročnino na revijo Cosmopolitan.

Najvišje petke je nosila Maja Gačnik

Za gledalce tudi tokrat nadvse atraktivna tekma stiletk je med tekačicami tudi letos našla in nagradila dekle ali žensko z najboljšim stilom, najvišjo petko in najlepšim nasmehom.

Meritve na prijavnem mestu so pokazale, da je lastnica letošnje najvišje petke postala Maja Gačnik iz Škofje vasi na 15,5 centimetrskih stiletkah. Deichmann jo je obdaril z bonom za 200 €, Healthness z bonom za 125 evrov, veselila pa se je tudi polletne naročnine na revijo Cosmopolitan.

Po mnenju Cosmopolitanovih modnih strokovnjakov je imela najboljši stil tekačica Karin Spark iz Dola pri Ljubljani, ki je poleg polletne naročnine na revijo Cosmopolitan od podjetja Imex Trade prejela set za permanentno manikuro Smart GELS ORLY, Healthness pa se je ponovno odrezal z bonom za 125 evrov.

Lastnica najlepšega nasmeha na prireditvi pa je postala Eneja Kovač iz Štor. Njen nasmeh pa je postal še širši, ko je prejela bon za 125 evrov, ki ji ga je podaril Healthness in polletno naročnino na revijo Cosmopolitan.

Še več utrinkov z dogajanja na najbolj roza teku pri nas si lahko preberete (in ogledate) v prispevku Zmagovalka teka stiletk na Aleji mladih je Samanta Vegelj