Zvezdnike razvajal kuhar z največ Michelinovimi zvezdicami

Vir: Govori.se
19. 5. 2011

Electrolux, ki je novi partner filmskega festivala, je v Cannesu priredil slovesno otvoritveno večerjo za 650 uglednih gostov

V Electroluxovi Agori, stoječi poleg Festivalne palače, so gostili jedilnik, ki ga je ustvaril Alain Ducasse, prejemnik največjega števila Michelinovih zvezdic na svetu. Jedi je pripravila njegova ekipa 40 vrhunskih kuharjev iz kulinaričnega inštituta Le Nôtre. Ti vrhunski mojstri kuhanja so postregli z jedmi, za katere so navdih dobili iz lokalnih sestavin Azurne obale in ki so bile pripravljene s pomočjo Electroluxovih profesionalnih kuhinjskih aparatov.

Gostje otvoritvene slovesnosti, med katerimi so bili Robert de Niro, Uma Thurman in Woody Allen, so uživali v pojedini z jastogi in telečjimi zrezki, za poobedek pa so jim postregli z dekadentno čokoladno sladico in klasičnimi francoskimi magdalenicami.

650 gostom so postregli 350 jastogov in za več kot 80 kilogramov telečjih zrezkov. Pojedlo se je 700 bučkinih cvetov, celoten obrok pa se je poplaknil s 525 litri, oz. 700 steklenicami rdečega in belega vina.

Gostje so uživali v 150 steklenicah šampanjca in se sladkali s 70 kilogrami čokolade, ki se je skrivala v sladici.

100 natakarjev je bilo odgovornih, da je postrežba potekala gladko. 2000 kozarcev se je moralo bleščati, naložiti pa so morali tudi 3000 krožnikov, jih izprazniti in pospraviti. Gostje so porabili več kot 5000 kosov pribora, katerih dolžina, če bi jih položili enega za drugim, bi bila enaka vsaj dvanajstim sprehodom po slavni rdeči preprogi Festivalne palače.

Pogled na jedilni list otvoritvene slovesnosti:
Predjed
Mariniran jastog
Hrustava zelenjava Côte de Romaine
Vloženi paradižniki in olive Royale

Glavna jed
Telečji zrezek na način “Gremolata”
Mandlji torréflé in bučkin cvet

Desert
Čokolada en suspension
Thé Bergamote
Tople magdalenice z nastrganim limoninim olupkom

Mednarodni filmski festival v Cannesu se bo odvijal od 11. do 22. maja.