Alenka Godec: "Iskrice morajo biti! Pa še kaj zraven ... "

Alenka Godec (foto: revija Story) revija Story
Vir: Story
21. 11. 2014

Nikoli ni bila pevka, ki bi se ji bilo treba sleči ali narediti škandal, da bi ji prisluhnili, na domači glasbeni sceni pa je uspešna že desetletja. Prejšnji teden je praznovala osebni jubilej, ob katerem bi si mislili, da se bo končno malo ustavila, a je Alenka Godec naredila ravno nasprotno.

Pred njo je nov izziv. Podaja se namreč v resničnostne vode, kjer bo kot mentorica urila mlade talente, v kratkem pa načrtuje tudi izid nove plošče, za katero obljublja, da bo najbolj osebna do zdaj. Je že tako, da česar Alenka ne pove rumenim medijem, razkrije v svojih pesmih ...

Alenka, prejšnji teden ste praznovali pol stoletja, kar je ob vaši energiji in mladostnem videzu za marsikoga pravo presenečenje. Kaj je tisto, kar vas žene naprej tako pri ustvarjanju kot v zasebnem življenju? 

Najbrž to, da sem bolj pozitivna in dobrovoljna, predvsem pa sem obkrožena s krasnimi ljudmi. Pri mojih letih se še malo bolj potrudiš, da energijo usmerjaš v ljudi in stvari, ki te osrečujejo, in ti osrečuješ ter razveseljuješ njih.

Kakšen je danes vaš odnos do sebe in življenja, se je z leti in izkušnjami spremenil?

Morda je bil moj pogled vseskozi podoben, a moje dojemanje nekaterih stvari se je z leti spremenilo. Postajam še malo bolj sentimentalna in nostalgična. In vem, da se je v življenju vredno potruditi, da nam je lepo. Ker res hitro mineva.

Kaj pa različne modrosti. Kakšen ljubezenski in karierni nasvet bi dali mladim?

Veste, nasvete kar tako naokoli nerada delim, ker je vsak človek zgodba zase. Vem pa, da je spoštovanje na splošno ena od vrednot, na katero človek ne bi smel nikdar pozabiti.

Znova se vračate v šolske klopi, čeprav v malce drugačne. Kmalu boste kot mentorica v šovu Razred talentov urili mlade talente. Se že veselite te vloge?

Zelo se veselim te vloge, ki pa bo tudi zame svojevrsten izziv. Mislim, da se bomo ob mladih veliko naučili tudi mi, mentorji. Ekipa je super, vzdušje je bilo že na prvih sestankih krasno. Slutim, da bomo z mladimi talenti spisali lepo glasbeno zgodbo.

Tudi sicer radi sodelujete z mladimi?

Zelo rada. Vem, da Slovenija premore presenetljivo veliko mladih talentiranih pevcev. Razred talentov bo ponudil otrokom nekaj več. Ker je pozitivno in izobraževalno naravnan. Ker jim bomo pomagali z nasveti, da jim bo na odru čim bolj udobno in da bodo še malček bolj razvili svoj talent in bodo pripravljeni tudi na kakšne zanke, s katerimi se do zdaj niso imeli priložnosti srečati. Veliko dobre volje, lepega petja in dobre glasbe bo. To pa je v teh časih še kako dobrodošlo!

Že nekaj let ste povsem posvečeni glasbi, ste pogrešali profesorsko vlogo?

Glasba je bila vedno moja prva ljubezen. In ker imam tu še veliko povedati, profesorske vloge ne pogrešam preveč, kar pa ne pomeni, da tega nisem delala rada. In kdo ve, morda se še kdaj vrnem v te vode.

Vaša nova skladba pa že napoveduje nekaj večjega, kajne?

Res je! Skladba 'Kličem te', katere avtorja sta Jani Hace in Andrej Šifrer, je prvi singel, ki napoveduje mojo novo ploščo. Tokrat ploščo avtorskih skladb. Skladb, ki so bile spisane posebej zame. Plošča, ki se je neizmerno veselim, ker je tudi moja najbolj osebna plošča do zdaj, z vsemi čustvi, ki jih nosim v sebi kot pevka in kot človek.

V medijih se nikoli niste pojavljali z različnimi škandali. Je kaj žgečkljivega, kar bi si danes upali povedati?

Ne vem, ali je bistvo v upati si ... Tega enostavno nočem, ne maram. Še manj moji najbližji, ki so znani po tem, da ne želijo biti znani. (smeh)

Kaj je najlepše, kar se vam je zgodilo v teh petih desetletjih?

Uf, žalostna bi bila, če bi na to lahko odgovorila z nekaj besedami. Ker je bilo res veliko lepega na osebnem in pevskem področju! In hvaležna sem za vsak lepi spomin! Lepo me grejejo!

Kaj pa ljubezen, znate v zakonu še vedno zanetiti iskrice, se vam zdi to pomembno?

Iskrice morajo biti! Pa še kaj zraven ... In zdi se, da mi to celo kar uspeva ... Vsaj glede na dolžino zakonskega staža.

Napisala: Ana Fetih

Značke: Alenka Godec
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 47/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 47/2014

Story Story 47/2014, od 13. 11. 2014