Alja Krušič ni želela sestrskega dvoboja

Vir: Lea
29. 6. 2013

Po zmagi v šovu SIT, kjer se je mlada vokalistka Alja Krušič predstavila širši Sloveniji, si je že zagotovila priljubljenost občinstva. Konkurenca glasbenih talentov je bila v tej sezoni močna, a kljub vsemu se je Alja predstavila v najboljši luči. Za revijo Lea je v intervjuju spregovorila tudi o svoji sestri Sanji.

Lea: V finalni oddaji ste si izbrali precej zahtevno pesem Beyonce oziroma Jennifer Hudson. Ste imeli kdaj pomisleke, ali je prava za finalno oddajo? Zakaj prav ta pesem?

Alja: Vse pesmi sva skrbno načrtovala z očetom, ki ima kar veliko izkušenj v glasbenem svetu. Treba je bilo izbrati pesem, ki ustreza mojemu vokalu in mojemu značaju. V tej pesmi dejansko lahko pokažem, kdo sem in kaj zmorem. Poleg tega pa pesem interpretirata pevki, ki sta vzor marsikateremu pevcu ali pevki.

Lea: Kdo vam je za ta nastop dajal največ podpore in kako ste se pripravljali na nastope?

Alja: Največ podpore mi že od začetka nastopanja daje družina. Za odrski nastop pa so mi svetovali koreografi in stilisti s Pop TV.

Lea: Kako ste se počutili tiste zadnje minute, ko ste skupaj z Ano Karneža stali pred odločitvijo?

Alja: Z Ano sva bodrili druga drugo in zmago privoščili druga drugi.

Lea: Vsak udeleženec nekako upa na najboljšo uvrstitev. Bi vas poraz razočaral?

Alja: Nisem razmišljala o zmagi, ampak o tem, kako najbolje nastopiti na finalnem odru. Zame je bila zmaga že to, da sem se uvrstila v finale oddaje.

Lea: Ste pred finalnim nastopom imeli kaj treme?

Alja: Pred vsakim nastopom imam malo treme. (smeh)

Lea: Z zmago ste dobili tudi nekaj denarja. Je kakšna stvar ali želja, ki si jo boste s tem denarjem izpolnili? Mogoče izpit za avto?

Alja: Odkrito povedano še nisem kaj dosti razmišljala o nagradi, a  zagotovo jo bom porabila za nadaljnjo kariero. No, tudi izpit za avto si želim. (smeh)

Lea: Kaj boste po šovu SIT najbolj pogrešali?

Alja: Najbolj bom pogrešala druženje s kandidati.

Lea: V vaši družini ste vsi predani glasbi. Kdo vas je najbolj spodbujal k petju?

Alja: Moja družina. Predvsem mama, ki mi je pela uspavanke, ko sem bila še otrok.

Lea: Obiskovali ste tudi glasbeno šolo. Se spomnite prvega nastopa?

Alja: Uspešno sem zaključila nižjo glasbeno šolo klavirja, brez katerega bi bilo moje življenje popolnoma dolgočasno. S klavirjem sem imela tudi prve nastope. Šele nato so prišli pevski nastopi.

Lea: Kateri glasbeniki, pevci in pevke so bili vaši idoli?

Alja: Nimam posebnih idolov, cenim pa vsakega dobrega pevca.

Lea: Kaj ste najraje počeli kot deklica? Ste imeli kakšnega vzornika?

Alja: Od nekdaj imam rada živali, naravo, saj živim na podeželju. Največji vzor pa mi je bila sestra.

Lea: Kako se najraje sproščate?

Alja: Kot sem že omenila, živim v naravnem okolju na podeželju, zato mi narava dejansko veliko pomeni. Za sproščanje je zagotovo najboljša glasba, včasih pa tudi igra z mojim kužkom, ki je vedno dobre volje.

Lea: Kdaj je kuža prišel k hiši in kaj vam pomeni?

Alja: Dobila sem ga ravno na tisti dan, ko je bila avdicijska oddaja. Pomeni nam ogromno, saj nas s svojim igrivim značajem ves čas spravlja v dobro voljo.

Lea: Kako pa se razumeta s sestro Sanjo? Sta se kdaj sprli in kako se zdaj razumeta?

Alja: S Sanjo se odlično razumeva, čeprav je med nama pet let razlike. Načeloma se nikoli ne sporečeva, razen manjših prepirov, ki jih hitro zgladiva, saj druga brez druge preprosto ne zmoreva. Seveda, saj si med seboj zaupava in vem, da mi želi le najboljše.

Lea: Kako pa ona gleda na vašo glasbeno kariero, glede na to, da tudi ona poje. Kako to, da se še ona ni prijavila v šov?

Alja: Pri karieri me podpira, saj, kot sama pravi, je moja največja oboževalka. Ne vem, najbrž si nisva želeli sestrskega spopada. (smeh) Sama ni posebej razmišljala, da bi se prijavila v šov, ko pa sem se prijavila jaz, me je stoodstotno podprla.

Lea: Domačini so vam po zmagi pripravili bučen sprejem. Kaj vas je vse čakalo ob prihodu domov?

Alja: Sprejem je bil fantastičen in se ob tem organizatorjem najlepše zahvaljujem. Pričakala so me bučna množica, transparenti, prijatelji in bučni aplavzi ljudi, ki me podpirajo. Do prizorišča so me pripeljali  s pravim starodobnikom, mi podarili veliko rož, torto velikanko, saj sem teden dni pred tem praznovala rojstni dan. Nato pa je sledila še zabava.

Lea: Ganjeni ste bili do solz. Nekaterim je težko pokazati čustva, kako vi gledate na solze?

Alja: Ob takšnih dogodkih ne moreš ostati ravnodušen. Čustva je treba pokazati, če so iskrena.

Lea: Katera stvar vas lahko razveseli in katera razžalosti?

Alja: Včasih te lahko še tako mala stvar razžalosti, hkrati pa tudi razveseli. Zelo malo je treba, da nekomu polepšaš dan, in tega se tudi zavedam. Zato mi veliko pomenijo male stvari, ki mi polepšajo dan. Krasen primer je moj kužek Jaki, ki se me vsako jutro razveseli in mi dan polepša s svojo preprostostjo in igrivostjo. Ker sem sama zelo sočutna oseba, me razžalosti že, če so drugi ljudje žalostni in nesrečni. Sama verjamem v načelo, kar seješ, to žanješ, zato se vedno trudim, da oddajam pozitivno energijo.

Lea: Šola je zaključena, kako boste preživeli počitnice?

Alja: Letos verjetno bolj delovno kot običajno, a tudi za počitek si bo treba vzeti nekaj časa.