Alya: Noče laži

“Lani sva se preselila v hišo starih staršev, jo prenovila, in to naju je še bolj povezalo.” (foto: Tanja Zrinski) Tanja Zrinski
Vir: Story
16. 2. 2013

Čeprav je že dobro desetletje med najbolj priljubljenimi glasbeniki pri nas, je pevki Alyi uspelo, da je svoje zasebno življenje obdržala v veliki tajnosti. Več kot to, da ima resnega fanta, do zdaj ni povedala, ampak tokrat razkrivamo precej več. Alya je namreč ta teden na radijske postaje poslala novo pesem Laži mi, ki je izvrstna iztočnica za pogovor o tem, koliko laži bi prenesla od svojega partnerja.

Story: Vaša nova pesem se imenuje Laži mi, govori pa o napetem odnosu med partnerjema, ki se razhajata, pa spet prideta skupaj ... Ste se našli v skladbi?

Definitivno, kar pa ne pomeni, da se večkrat razhajam. (smeh)

Story: Letos boste dopolnili 30 let, z Luko pa sta v zvezi osem let. Kako se je v teh letih spremenil vajin odnos?

V vsaki zvezi so potrebni kompromisi. Treba se je znati tudi spreti, najpomembnejša pa je komunikacija. Če gre za zdrav odnos in iste interese, ki so zelo pomembni, potem je zveza lepa. Do zdaj nisem imela čudnih zvez s kakšnimi neprijetnostmi. Res pa je, da se nisva veliko videvala, dokler nisva začela živeti skupaj. Ker je mlad poslovnež, je tudi zdaj veliko odsoten. Imava skupno agencijo, ki pokriva moje nastope, sicer pa ne želiva izpostavljati svoje zasebnosti.

Story: Vaše zveze so bile vedno dolgotrajne. Ali ste kdaj sploh imeli kakšno avanturo?

Krajšo zvezo da, avanture pa ne, saj sem zelo resno dekle. Ko gre za čustva, sem zelo močna. Ko se enkrat zaljubim, je to to, in temu moraš slediti. Če bi izbirala partnerja po drugačnih merilih, potem verjetno ne bi bila srečna.

Story: Pa imata z Luko tudi kdaj kakšno krizo, saj se zdi, kot da je odnos že preveč popoln?

Normalno je, da ima vsako razmerje kdaj tudi majhno krizo, že zato, ker se ne vidiš dovolj, in tudi midva se včasih nisva videla po nekaj dni. A če se imata dva res rada, potem lahko to prebrodita. Zdaj razumem zveze na daljavo in vem, da je vse mogoče. Lani sva se preselila v hišo starih staršev, jo prenovila in to naju je še bolj povezalo. Seveda je bilo na začetku malo težje, saj je vsak navajen svoje svobode, po drugi strani pa si želiš preživeti čim več časa s partnerjem. Prav je, da je vsak človek sposoben živeti tudi sam in da ni odvisen od odnosov, ker je to zdravo.

Story: Kaj vaju je na začetku najbolj motilo od vajinih navad?

Rada imam lep in urejen dom in tako sva ga tudi uredila. Če kaj ni na svojem mestu, lahko postanem zelo tečna, ampak mislim, da je to še začetna faza, ko se preseliš. Morala sem se naučiti, da moram včasih tudi popustiti. V podznaku sem bik in zato rinem v svojo smer. Največkrat je bilo napeto zaradi delavcev, ko sva obnavljala. Prav zadnjič sem se pogovarjala s prijateljico in ugotovili sva, da gre največ partnerjev narazen ob gradnji hiše ali pa potem, ko je hiša sezidana. Tudi midva sva se odločala o gradnji hiše, ampak sem vesela, da nama tega ni bilo treba storiti, hvala babi in dedi, zaradi pomanjkanja časa. Adaptacijo sva nadzirala oba, zelo veliko pa je pomagal tudi moj oče.

Story: Zakaj je prav Luka pravi in najboljši partner za vas?

Ne vem. Tega nihče ne more vedeti. Poznam veliko mladih parov, ki so se poročili in potem tudi kmalu ločili. Oba s partnerjem sva prepričana, da sva lahko srečna tudi brez poroke, lahko imava tudi družino, o čemer pa še ne razmišljam ...

Story: Kaj je glavni razlog, da gre toliko parov narazen?

To je predvsem stvar samozavesti - če ženska ali moški ni samozavesten in ni zadovoljen sam s sabo, potem ne bo našel pravega partnerja in jih bo veliko zamenjal. Če ne bi našla pravega partnerja, bi bila raje sama, kot da sem z nekom zaradi lepšega. Moja merila za partnerja so, da mora biti odprt, ne sme biti konservativen, kariera mu mora biti pomembna in ne sme biti zadovoljen z vsem. Lepo je, da je uspešen, kar pomeni, da je tudi samozavesten, prvo pravilo pa je, da mora znati z žensko in v njej prebuditi najboljše stvari. Rada imam predvsem mirne moške.

Story: V zvezi so potrebni kompromisi. Do katere mere bi še sprejeli kompromis?

Če se oprem na svoj trenutni singel, lahko rečem, da ne trpim laži.

Story: Ali bi torej laže prenesli prevaro, če bi vam povedal? Da vam ne bi lagal ...

Hvala bogu, do zdaj še nisem imela izkušenj na tem področju, to so osnovnošolske zadeve. To ne bi bilo ponižujoče samo zame, ampak predvsem zanj. To se lahko zgodi vsakemu, vendar upam, da mi tega ne bo treba izkusiti. Zanimivo pa je, da ravno o tem pojem v novi pesmi.

Story: Do česa še ne bi bili strpni?

Do sebičnosti, čeprav je minimalna mera sebičnosti zdrava, po drugi strani pa mora partner znati dajati in deliti. Rada imam moške, ki so prefinjeni, čeprav se morda to ne sklada z mojo divjostjo. Doma sem namreč drugačna kot na odru, tako da so na primer vsi presenečeni, ko vidijo, da moje stanovanje ni pisano. (smeh)

Story: Kako pa imate torej opremljeno hišo?

Imam fetiš na velike, grajske lestence, slike z zlatimi okvirji, skratka moderno-stara kombinacija. Mislim, da dom izraža tvojo dušo, in pri opremi sva se oba strinjala.

Story: Ali sta se kdaj sprla?

Včasih se sporečeva, vendar na lep način. Vedno mi uspe zgladiti odnos.

Story: Kako to, da še ne razmišljate o otrocih? Bližate se namreč 30. rojstnemu dnevu ...

Morda je to zaradi posla, saj poleg nastopov učim tudi v glasbeni šoli, kar mi vzame veliko časa. Ves svoj čas posvečam karieri, kar se mi zdi prav, saj sem še mlada. Rok za rojstvo otrok se pomika navzgor, jaz pa sem na vrhuncu kariere, ko lahko ustvarjam in sem produktivna, ob tem pa se dobro počutim.

Napisala Sonja Javornik

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story