Ana Klašnja: “Za sanje nikoli ni prepozno”

Ker sta Branko in Damjan na žirantskem stolu že sedela, se je Ana kot nova članica že pred začetkom šova od njiju veliko naučila. (foto: Peter Uhan) Peter Uhan
Vir: Story
15. 2. 2013

Balerina Ana Klašnja zagotovo ve, kaj je talent in koliko truda je potrebnega, da posebna sposobnost in naravni dar prideta do izraza. Pravi, da se s tem že rodimo, skozi življenje pa talent odkrivamo in še razvijamo. Prav zato so se ustvarjalci oddaje Slovenija ima talent odločili, da je Ana idealna za članico žirije, kjer bo ta-lent prepoznavala v vseh tistih, ki jim ga še ni uspelo pokazati širni Sloveniji.

Story: Ob iskanju talentov na tovrstnih šovih se vse vedno vrti okoli razvpitega faktorja x. Boste tudi vi iskali tisto dodatno iskrico pri tekmovalcih?

Moj favorit bo tisti, ki bo na odru zasijal in bo strasten v tem, kar počne. Hkrati pa se bo videlo, da je v svoj talent pripravljen vlagati in ga razvijati, ker je vsak dan nova priložnost, da si lahko še boljši.

Story: Prihajate iz baletnih krogov. Ali to pomeni, da boste več ­pozornosti namenili plesalcem, ali ne boste ­razlikovali med vrsto talenta?

Pri tako raznovrstnem tekmovanju je vsaka točka lahko unikatna in kdorkoli me lahko s svojim nastopom očara, nasmeje ali pa pusti ravnodušno. Prav zaradi mojega poklica pa se lahko zgodi, da bom do plesalcev bolj zahtevna. Po drugi strani je to lahko zanje tudi prednost, saj bom vedela, koliko truda je bilo treba vložiti v nekaj, da je videti lahkotno in usklajeno.

Story: Na oddajah v prejšnjih sezonah smo videli že marsikaterega posameznika, ki je presenetil s svojo spretnostjo. Kaj pa bi vas odneslo s stola?

V prvi sezoni šova talentov me je resnično navdušila perfektna skupina Maestro.

Story: Glede na to, da ste edina ženska predstavnica žirije, mislite, da vas bodo moški tekmovalci laže ovili okoli prsta ali ne boste tako hitro padli na njihove čare?

Vsi imajo enake možnosti in vsak je lahko zmagovalec. Zanesljivo pa to ne bo vplivalo na moje strokovno mnenje.

Story: Boste po pravici povedali svoje mnenje ali boste raje bolj varčni s pikrimi komentarji?

Biti član žirije je velika odgovornost, saj ljudje v oddajo ne pridejo zgolj zato, da bodo na televiziji, ampak tudi zato, da od nas dobijo strokovno in iskreno kritiko svojih sposobnosti. To od nas pričakujejo tudi gledalci. Kritiko pa se lahko poveš spoštljivo in prijazno.

Story: Na žirantskem odru vam bosta družbo delala Branko Čakarmiš in Damjan Damjanovič, ki sta že izkušena v teh vodah. Sta vam dala že kakšen nasvet?

Oba se lahko pohvalita z žirantskimi izkušnjami, Branko v svetu šovbiznisa, Damjan v svetu glasbe. Lahko si predstavljate, da sem imela že na prvem srečanju zanju nešteto vprašanj. Na koncu pa sta mi oba dala enak nasvet: Glej in občuti.

Story: Bi se sami kdaj prijavili na takšen šov?

Sem ena tistih srečnic, ki so dobili in izkoristili možnost zaživeti svoje sanje. Glavni smisel tega šova je, da vsakdo dobi priložnost, da spremeni svoje življenje in morda čez noč postane zvezda. Verjamem, da ni nikoli prepozno zbrati poguma in narediti prvega koraka, če si nekaj resnično želiš.

Story: Kdaj pa je vam uspel prvi preboj v baletnem svetu? Kdo vas je prvi opazil in vam ponudil priložnost?

Prvič se mi je to zgodilo na državnem baletnem tekmovanju, ko sem pri 15 letih osvojila svojo prvo zlato medaljo. Pozneje, ko sem že postala članica Opere, pa je bila to vloga Klare v baletu Hrestač, moja prva glavna vloga v gledališču, ki mi jo je zaupal madžarski koreograf Yourij Vamos.

Story: V prihodnjih mesecih bo vaš vsakdanjik še bolj natrpan, kot je bil do zdaj. Bo imel dan dovolj ur, da vam bo uspelo uskladiti vse obveznosti?

Pri mojem poklicu si vedno želim, da bi imel dan več ur. Navajena sem biti polno zaposlena, ampak če te nekaj veseli in navdušuje, je to precej lažje. Družina in prijatelji bodo morali malo potrpeti in se sprijazniti s tem, da me bodo v prihodnjih mesecih gledali le na odru ali pa na televiziji, vendar vedo, da bomo nadomestili izgubljeni čas, ko bo šova konec.

Story: Kako se najlažje sprostite, ko imate nekaj prostih uric?

Najbolj se sprostim prav v družbi ljudi, ki so mi najbližje. Navadno na prijetnem klepetu ob kavi, izletu ali pa ogledu gledališke predstave. Kadar pa zares potrebujem počitek, si nujno privoščim masažo ali savno.

 

Napisala Anja Kontrec

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story