Ana Praznik: Resničnostni šovi ji gredo na živce

Ana Praznik (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
2. 2. 2014

Zaslovela je kot članica skupine Bepop, izbrane na resničnostnem šovu, in še danes je dejavna v medijih, trenutno kot moderatorka jutranjega programa na Radiu Center.

Ana, najprej moramo preveriti govorice o tvoji poroki. Kaj se v resnici dogaja?

V resnici nič. Bila je le Štefkova provokacijo v etru, potem ko je povedal, da je Pink zaprosila svojega sedanjega moža. Predlagal je namreč, da bi tudi jaz naredila nekaj podobnega. To je to. Ne bo poroke. Vsaj jaz ne vem zanjo.

Tudi sicer se v tvojem življenju dogajajo očitne spremembe. V zadnjih šestih mesecih si postala prvi ženski glas Radia Center, diplomirala si ...

Ja, velike spremembe, ampak sem vesela, da je tako. Rada imam akcijo, moje življenje je od nekdaj polno dogodivščin. Poleg tega pa menim, da se pridno in dobro delo vedno poplača.

Kaj napoveduješ za naslednjih šest mesecev?

Ničesar ne napovedujem. Bo, kar bo. Po svetu hodim z odprtimi rokami in odprtimi očmi. In nerada na veliko načrtujem toli-ko vnaprej. Tako da ... Pustimo se presenetiti.

V zadnjih nekaj mesecih si dala veliko intervjujev. Katero vprašanje se je pojavilo najpogosteje?

Kako sem se navadila na tako zgodnje vstajanje? Najbolj smešno pa je to, da že pet let vstajam tako zgodaj, saj sem, preden sem začela delati kot moderatorka jutranjega programa, delala kot producentka jutranjega programa.

In kako si nanj odgovorila?

Sprva malo težje, potem pa je kar šlo. Sem pa ugotovila, da sem jutranji človek. Zgodaj zjutraj z lahkoto funkcioniram, možgančki brez problema delajo. Edina težava je, da me zvečer hitro zmanjka.

Se ti zdi, da se je s tvojim prihodom za radijske mikrofone zgodila nekakšna vrnitev nazaj na sceno?

Zagotovo se je medijska prepoznavnost spet povečala. Pred tem sem jo namerno držala na distanci, zdaj pa je pojavljanje, tudi v preostalih medijih neizogibno. Kar je okej.

Kaj si počela vmes, med Bepopi in vodenjem jutranjega programa na Radiu Center?

Predvsem sem se iskala. Delala sem v podjetju, ki uvaža za različne športne blagovne znamke. Tam sem delala vse. Od zlaganja smučarskih palic in pakiranja paketov za v trgovine do naročanja in komuniciranja s strankami. Pred tem sem pogumno odprla svojo glasbeno agencijo, ki je seveda kar hitro propadla, ker pri svojih 24 letih v resnici pojma nisem imela o glasbeni industriji. Tisti za odrom. No, na srečo sem kmalu prejela klic z Radia Center, kjer sem ugotovila, da je to to, kar želim početi. Na vseh nivojih.

Kako se znajdeš s Štefkom? Slišati je, da se imata dobro. Je to le pred mikrofonom ali se tako dobro razumeta tudi, ko zapustita studio?

S Štefkom sva se že prej dobro razumela, ko sem delala še kot producentka jutranjega programa. Štefko je že stari radijski maček. Če me spomin ne vara, je na radijski sceni že od leta 1997. Kar nekaj kilometrine, ne? Zato z največjim veseljem sprejmem in upoštevam vsak njegov nasvet. Sicer pa gre najina pozitivna energija z nama iz studia in je vedno tam. Zelo sva se ujela kot voditeljski par in se še bolj povezala kot prijatelja.

In kaj ti lahko naučiš njega?

Sproščenosti, spontanosti, smejanja kar tako in seveda, kako se naredi ful dober vegetarijanski sendvič.

Kaj pa nekdanja voditelja Polona in Sašo? Ste še na zvezi?

S Sašem se občasno vidimo in družimo, s Polono pa žal ne.

Kaj pa skupina Bepop? Miruje ali imate kakšne ideje, da bi se vrnili?

Ni takšnih idej, niti vzgibov. To je lep del naše preteklosti, ki nam je skupna in nam je nihče ne more vzeti. A je, kot rečeno, preteklost. Vsak od nas je zdaj uspešen na svojem področju.

Kakšni so sicer odnosi med vami?

Super. Žal mi je, da se ne vidimo pogosteje. A kot sem povedala, vsak pridno dela na svojem področju, urniki so različni, poleg tega pa imajo preostali trije družine, ki jim vzamejo večino prostega časa.

In vsi nekdanji člani že imajo naraščaj. Kaj pa teta Ana?

Ja, pridni so pri razmnoževanju. Celo tako zelo, da lahko teta Ana vsaj še nekaj časa ostane teta.

Ana, ali kdaj razmišljaš, da bi nadaljevala glasbeno pot? Če ne z Bepopi, morda sama ali v kakšni drugi skupini? Nekaj si že poskušala, kajne?

Glasba bo vedno del mojega življenja. Tako ali drugače. Ja, pred leti smo delali nekaj svoje muzike. S skupino House Movement, kjer smo igrali funk-disco-jazzy-pop. Plesno mešanico, zelo všečno vsem, ki so nas slišali igrati v živo. Kaj pa vem, morda pa spet pokličem fante za kakšen jam session.

Kako sicer gledaš na resničnostne šove, ki jih je v zadnjih letih zares veliko?

Malo mi grejo že na živce, ker se ponavljajo. Morda je res preveč vsega. Z ničimer me ne morejo več presenetiti, kaj šele šokirati. Zato jih po navadi niti ne gledam. 

Napisala: Zoja Ahlin

Značke: Ana Praznik

Priporočamo