Ana Soklič: “Fanta ne potrebujem”

Ana Soklič: “Fanta ne potrebujem” (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
25. 7. 2012

Ana Soklič je zagotovo ena izmed tekmovalk, ki je najbolj zaznamovala šov X Factor, vendar pa preteklosti ne želi pogrevati. Veliko raje se osredotoča na prihodnje načrte, v katerih je glasba zagotovo najbolj nepogrešljiva sestavina, in čeprav časa za poletne radosti letos ne bo veliko, je pogovor hitro nanesel tudi na morje in postavne fante.

Story: Od finala X Factorja je minilo že skoraj mesec dni. Se je življenje po šovu že vrnilo na stare tirnice?

Nič pretresljivega in nenavadnega se ni zgodilo, vsaj nič takega, česar že ne bi pričakovala. Dobila sem kar veliko ponudb za sodelovanja, nekaj nastopov, intervjujev itd. Povsem jasno mi je, da bi marsikdo zdaj rad pristavil svoj piskrček. Ostala sem zvesta sebi in delam naprej normalno z ljudmi, s katerimi sem že prej. V tem času sem sicer spoznala nekaj zanimivih ljudi, kakšno pa bo sodelovanje, bomo videli čez čas, ko bo treba biti konkreten in naj bi se besede prelevile v dejanja.

Story: Finala so se udeležili vsi izpadli tekmovalci, pogrešali smo le vas. Kako to, da oddaje niste spremljali v živo?

Zame se je X Factor končal z mojim zadnjim nastopom, saj sem bila v oddaji predvsem zato, da pokažem svoje znanje in petje, ne pa samo prisotnost. Razumem, da je v medijskem prostoru pomembno, da se kažeš na vsakem koraku, a me to ne zanima v taki meri, kot moji nastopi, kjer imam občutek, da ljudem lahko nekaj dam.

Story: Vam je kaj žal, da ste se prijavili na šov talentov in se izpostavili na tak način?

Ni mi žal, čeprav marsikdo misli, da je bil moj izpad pred velikim finalom zame 'poraz'. Ne, ni bil, kajti mojemu potencialnemu občinstvu je bilo jasno, da tovrsten tip oddaje ni namenjen zgolj petju in nastopanju, ampak predvsem medijski prepoznavnosti. In te sem bila deležna, uspelo mi je pokazati svoje delo, imela sem nekaj nastopov, ki so me opredelili in sem z njimi zelo zadovoljna. Posebej pa sem vesela, da sem lahko pokazala še drugo dimenzijo v glasbi, ki je v tovrstnem tipu komercialnih oddaj redka.

Story: Menda že pridno snemate nove skladbe. Potem bo poletje za vas popolnoma delovno obarvano?

Res je, vsak dan imam natrpan z delom od jutra do večera. Ne sodelujem z velikimi ekipami, kjer skoraj vse naredijo namesto tebe. Enostavno se ne želim prepustiti drugim, ki bi radi naredili iz mene vse kaj drugega, kot si sama želim. Svojo usodo zaenkrat zaupam najbolj sebi in ljudem, s katerimi sem že prej delala in so se nesebično ukvarjali z glasbo in vsem, kar spada zraven. Zaupanje je pomembno in na besede ter obljube ne dam veliko.

Story: Čutite, da je v glasbenih vodah sedaj kaj lažje 'plavati', odkar ste poželi več medijske pozornosti, kot ste je bili vajeni prej?

To bomo šele videli, ko bo luč sveta ugledal moj avtorski material. Dokler poješ priredbe in si gost na kakšni prireditvi, to še ne pomeni, da si uspešen. Moja glasba ni na prvo žogo, ni namenjena zgolj zabavi, zato za svojo promocijo potrebujem več časa, kajti samo na dolgi rok se bodo pokazali rezultati.

Story: Kakšni so načrti za naprej?

Najprej do konca posneti album, izdati singel. V delu je tudi video singla, njegova promocija, nekaj prevodov v slovenščino. Imam tudi kar nekaj resnih pogovorov z zanimivimi posamezniki, ki naj bi mi v prihodnosti pomagali, treba bo doreči kar nekaj zadev, preden se bodo videli rezultati.

Story: Zagotovo bo ostalo tudi kaj časa za dopust in morski oddih. Kam se najraje odpravite?

Žal verjetno ne veliko. Morda kakšen dan na slovenski obali, zelo rada grem v Piran, Koper. Trenutno se s tem res ne ukvarjam, kajti za počitnice bo še dovolj časa pozneje.

Story: Se kaj bojite, da bi vas letos 'ujeli' na plaži, zdaj ko ste bolj ­razpoznavni?

So me že. (smeh) Nič nenavadnega, pač del tega, kar živim in delam.

Story: Bi zase rekli, da se dobro počutite v svoji koži, ali se kot večina žensk tudi vi obremenjujete s kakšno od svojih pomanjkljivosti?

Popolnosti itak ni, prav vsi imamo pomanjkljivosti. Tudi če so majhne, jih vsaka ženska zna 'napihniti' in so vsaj zanjo velike. S seboj sem zadovoljna, vesela sem, ker si lahko privoščim to svobodo, da počnem najlepše stvari, ki me resnično tudi najbolj zanimajo.

Story: Nazadnje, ko sva se pogovarjali, ste rekli, da fanta še nimate. Se je v mesecu dni že kaj spremenilo na tem področju?

Imam jih veliko, nekateri še ne vedo, drugim se morda dozdeva. (smeh) Imam proste roke in dovolj svobode, da sem lahko sama in sem s tem tudi popolnoma zadovoljna!

Story: Kakšen moški pa običajno pritegne vašo pozornost?

Hm, tip brez avta v karirasti srajci. (smeh) Običajno me pritegnejo ljudje, ki so strastni pri svojem delu, odprti, ki človeku tudi prisluhnejo, ampak stvari so v življenju precej nepredvidljive in ti je lahko všeč nekdo, ki je popolnoma drugačen, kot pa si ti sam. Naše predstave o nekem idealu se namreč v praksi lahko dostikrat obrnejo.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story