Anđa Marić: "Postavljam se na noge"

Anđa Marić (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
20. 3. 2014

Po dolgoletnem boju in dokazovanju, da je sposobna in ljubeča, se Anđa Marić vrača k življenju. Njeno zgodbo o boju za sina in o strahu pred izgubo vsega, kar ji v življenju pomeni največ, smo že prebirali. Nastopil je čas, da v življenju obrne nov list in z nasmehom začne zdravljenje krhkega telesa, ki je po silni bitki upočasnilo procese delovanja.

Pred kratkim smo vas lahko videli v oddaji Sladko življenje na Planet TV. Kako je potekalo snemanje?

Ekipa je ves čas z mano hodila po opravkih. V stanovanje jih nisem spustila, ker sem še vedno obravnavana na sodišču. Nekako je bilo naporno, ker so bili povsod z menoj, ampak so bili zelo prijazni. Ekipa je bila odlična, iskreno pa me je bilo strah gledati oddajo. Snemanje smo končali v Skaručni, kjer smo celo peli za šankom. (smeh) Ampak to je bil velik trenutek zame, ker so me zadnjič videli pred enim letom.

Ne zavedam se, kakšno je moje okrevanje, in včasih zaradi tega postanem jezna nase. Znana sem bila po svoji mačkasti hoji in gracioznosti gibov, zaradi vnetja možganov pa zdaj počasi okrevam. Dan za dnem, korak za korakom, saj me roke in noge ne ubogajo najbolje. Odvisno od stopnje stresa, ampak včasih naokoli hodim kot pokvarjen robot, in dovolj imam tega, da ljudje mislijo, da sem pijana ali zadeta.

...

Od česa trenutno živite, kaj delate?

Prevajam, tolmačim in s prijateljico se ukvarjava s produkcijo in prodajo suvenirjev oziroma spominkov. Mimogrede, z enim prstom sem natipkala knjigo.

Povejte nam več o tej knjigi ...

Napisala sem knjigo za otroke, ki bo izšla 28. aprila na Hrvaškem, natančneje v Puli na sejmu knjig za otroke. Knjigo je ilustrirala Lina Al-SaLeh, v slovenščino pa mi jo je iz hrvaškega jezika prevedla Vesna Zornik, pevka skupine Katalena.

Kako ste pravzaprav dobili idejo, da napišete knjigo? Od kod inspiracija za zgodbo?

Ko sem bila še v zvezi z Matjažem Baničem, sem bila izredno zaljubljena, in ko je za dva tedna odšel v Švico, sem izgubila tla pod nogami. Tudi sina sem smela videti samo vsak drug teden in poleg vsega so bili še neki prazniki in tako sem bila ves čas sama. Ta roman sem napisala v upanju, da bi moj sin vzljubil branje. 

Intervju, v katerem je Anđa med drugim spregovorila tudi o najtežjem obdobju v svojem življenju, lahko v celoti preberete v novi številki revije Story.

Značke: Anđa Marić
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 13/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 13/2014

Story Story 13/2014, od 19. 03. 2014