Bine Volčič: Deset tednov dopusta

11. 10. 2012 | Vir: Lea
Deli
“Najbolj prav se mi zdi, da lahko vsak izrazi svoje talente in se uresniči na področju, za katero je ‘poklican’. Za svoje otroke si želim enako, naj bodo srečni in uspešni pri tem, kar počnejo. Prav nič mi ne bo hudo, če bom ostal edini gostinec v družini.”

Vrhunski kuhar v teh desetih tednih ne bo poležaval nekje na Karibih, temveč se bo še pošteno trudil, da bo šov Gostilna išče šefa čim bolj zanimiv, v njem pa bo usmerjal deset gostilne željnih tekmovalcev.  

Zelo na hitro ste postali prepoznavni širši Sloveniji, vas na ulici že ustavljajo in kaj zaslišujejo o šovu?

Zaradi resničnostnega šova Gostilna išče šefa se zdaj res več pojavljam v splošnih medijih, veseli me, da je zanimanje med ljudmi tako veliko. Upam, da bom tako več ljudi navdušil za kuharijo in jih ob tem še česa naučil.

Si boste teh deset tednov, kolikor bo trajal šov, vzeli dopust ali boste hkrati v dveh službah?

Pripravljanje in snemanje resničnostnega šova Gostilna išče šefa zahteva celega 'kuharja', in ker ničesar ne delam polovično, se bom deset tednov posvečal samo Gostilni. Sicer s produkcijsko ekipo aktivno sodelujem že dva meseca pri strokovni pripravi kulinaričnega dela šova. Svoji ekipi v restavraciji Promenada na Bledu popolnoma zaupam.

Šolali ste se tudi v Parizu, tam spoznali svojo ljubezen. Je ona tudi kuharica, s čim se ukvarja?

Če bi bila moja draga tudi kuharica, bi bilo doma verjetno več kuharskih prepirov ... Tako pa mi kuhinjo prepusti, jaz pa njej vse druge zadeve. Skupaj vodiva svoje podjetje Kulinarični atelje Kitch'n'Art, s katerim želiva okrepiti zavedanje o pomenu kulinarike in izobraževanja na tem področju.

Celoten intervju lahko preberete v novi številki revije Lea!

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec