Challe Salle: Privlačijo ga dekleta, ki trenirajo

10. 2. 2014 | Vir: Nova
Deli
Challe Salle (foto: revija Nova)
revija Nova

Raper Challe Salle je sicer zaljubljen v glasbo in brez nje si težko predstavlja življenje, a že od nekdaj je zvest tudi športu. Pred leti je aktivno treniral košarko, danes pa je redni obiskovalec fitnes centra BIT.

Veliko gibanja in prava prehrana sta po njegovem mnenju odličen recept za kakovostno življenje. S sabo je zadovoljen, še bolj so nad njim navdušene oboževalke. Na sebi, pravi, ne bi spremenil ničesar, le to, da ne bi več toliko zamujal.

Kdaj ste se začeli aktivno ukvarjati s fitnesom?

Enajst let sem profesionalno igral košarko, vendar sem moral zaradi poškodb kariero končati. Zato sem v začetku leta 2010 začel trenirati v fitnesu. Zdaj treniram petkrat na teden ali v sklopih tri dni zaporedoma in potem en dan premora.

Kaj bi vi, glede na lastne izkušnje in znanje, svetovali tistim, ki šele začenjajo obiskovati fitnes?

Svetoval bi jim, naj dobro trenirajo, pazijo na prehrano in pijejo športne dodatke – proteine. Obvezno naj trenirajo redno in delajo vaje za celotno telo, ne samo za določene mišične skupine. Pri fitnesu je pomembno vložiti veliko truda in discipline, moraš biti zelo motiviran in vztrajen, saj rezultati ne pridejo čez noč. Tudi če je napredek počasen, naj nikoli ne posegajo po dopingu, steroidih in drugih zadevah, saj si s tem samo škodujejo. Vse se da, če se hoče!

Kaj je po vašem mnenju bistvo fitnes vadbe?

Po mojem mnenju je bistvo gibanje, izboljšanje zdravja in počutja, oblikovanje telesa, pridobivanje moči, kondicije, eksplozivnosti ter spoznavanje in premagovanje samega sebe.

Zdrava prehrana je temelj vsakega uspešnega športnika. Kako zelo pomembna je za vas? Se kdaj tudi pregrešite?

Zdrava prehrana je najpomembnejša, približno 50–60 odstotkov vsega, sledijo treningi in športni dodatki – proteini. Visok sem 188, ko sem se začel ukvarjati s fitnesom, sem imel 91 kg, zdaj pa jih imam 96 – vendar sta tako videz mojega telesa kot moja pripravljenost povsem drugačna. Prehrana res naredi svoje, vendar brez dobrega in predvsem rednega treninga ni nič. Obožujem hrano in seveda se pregrešim, kot vsak normalen človek, zadnje čase celo prevečkrat.

Kateri so vaši preverjeni napotki za zdravo življenje?

Moji napotki so preprosti. Veliko športa, treninga in gibanja, zdrava in raznovrstna prehrana in seveda pozitivno razmišljanje in energija. Vse se vrti v krogu – kolikor vložiš, toliko ali še več nazaj dobiš.

Kakšna glasba vas motivira med vadbo?

Najbolj seveda rap, včasih pa tudi kakšna energična, epska filmska glasba.

Marsikdo vas ima za najlepšega slovenskega raperja. Kako poleg fitnesa še skrbite za svoj videz?

Ne bi rekel, da pretirano skrbim, to pride samo. Zelo rad sem urejen in lepo oblečen, se pa tudi redno strižem in brijem.

Kakšne misli vam hodijo po glavi med vadbo? Dobite tudi kakšno inspiracijo za komade?

Čisto odvisno od dneva in trenutka. Običajno se poskušam koncentrirati le na trening in vaje, vendar je včasih to zelo težko, saj v fitnesu trenirajo tudi simpatična dekleta. Inspiracijo dobivam vedno in povsod, med vadbo imaš veliko časa za razmišljanje, zato je to še toliko boljše.

Posneli ste tudi pesem 'Zmaga', ki spodbuja prav k treningu in zdravemu načinu življenja. Kaj pa najbolj spodbudi vas, da se odpravite v fitnes?

V zadnjem času me najbolj spodbudijo motivacijski videi različnih športnikov na internetu, seveda pa tudi glasba. Ampak mislim, da je predvsem vse v glavi in konec koncev si odvisen od sebe.

Napisal: Domen Mavrič

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu