Christine: "Ogledalo pove več kot tisoč besed"

S spremembo načina življenja je nadvse zadovoljna. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
30. 4. 2014

Končuje se devettedenski športni projekt, v katerem je sodelovala pevka Christine Zadnikar. Lepa svetlolaska z angelskim glasom nas je presenetila s svojo zdravo in fit podobo. 

Njen dolgoročni cilj je, da se nenehno razvija, da je nenehno športno aktivna ter se še naprej pravilno prehranjuje. S spremembo načina življenja je nadvse zadovoljna. Predvsem pa uživa v treningih v Vigor centru, kjer se trenira v parih, trojkah in skupinah.

Zakaj ste se odločili za popolno spremembo?

Zelo rada imam aktivnosti, s tem pa nove izzive in spoznavanje novih ljudi. Sploh pa je to ogromen plus, ker sem se imela možnost naučiti pravilno izvajati vaje. Spremenila sem način življenja, kar mi nadvse ustreza glede športa in aktivnih treningov. Prav gotovo me krepi in mi daje notranje zadoščenje - predvsem pa spim.

Je bilo težko preiti na bolj zdrav način življenja?

Opazila sem, da sem se nemalokrat pregrešila z drobnimi stvarmi, ki jih niti nimaš za mar. Opazila pa sem tudi, da je kuhanje zdrave prehrane hitrejše od kuhanja nezdrave. Tako da, ja, spremembe so dobrodošle, se pa hitro navadiš.

Spremenili ste vse - hrano, gibanje ... Pa pogrešate sladkor in stare pregrehe?

Čokolada je sladki greh, ki paše zelo. Obožujem hrano, zavestno pa sem se v tem času odpovedala sladkarijam in prigrizkom. In ne, ni bilo lahko. Prizadevala si bom, da tako tudi ostane.

Ste tudi plesalka in poučujete ples, pa vseeno, je bilo težko začeti bolj zahtevne treninge s trenerjem?

Gotovo so drugačni tipi treningov, kot jih poučujem sama. Druge vaje, merjenje na čas, kondicija, vzdržljivost, moč ... skratka dihanje na škrge. (smeh) Se mi pa zdi, da kljub ponovitvam treningi ohranjajo intenziteto.

Christine

Koliko vas trener pravzaprav namuči?

Trening je dolg eno uro, v kar sta vključeni ogrevanje in raztezanje. In pa seveda vrh intenzitete. Zdi se mi, da res vse vaje lahko prilagodiš sebi oziroma nehaš, ko ne zmoreš več. Lahko vztrajaš in delaš na pol, kar trener seveda popravi. Lahko pa zdržiš napor in zvečer padeš v posteljo. Trener naj bi v tebi predvidel zmožnosti in te spodbujal, da narediš vedno več, in pri tem spoštoval morebitne ovire. In v Vigorju jim je to uspelo. Trener te med vajami popravlja in te spodbuja k boljšim rezultatom.

V kolikem času ste si preoblikovali telo?

Projekt Prebudi športnika v sebi je potekal devet tednov, ki so minili prehitro. Preoblikovanje telesa se je pri meni šele dobro začelo, ogromno sprememb je pri meni povzročila prehrana, prav tako tudi treningi petkrat na teden.

Se zdaj kaj bolj veselite sezone kopalk?

Me veseli, da je sezona kopalk še malo oddaljena, da mi lahko uspe nadgraditi videz. Nisem še tam, kjer bi si želela biti.

Kateri del telesa vam je zdaj še posebej všeč?

Moj najljubši del telesa trenutno je ključna kost! Vidi se, in to mi je zelo všeč.

Vem, da ste velika oboževalka pevke Beyonce, po kateri ste se gotovo vsaj malo zgledovali, kajne?

Pri Beyonce me je navdušila njena kondicija. Petje in ples plus visoke pete? Nisem še tam. Ženska mora imeti določene obline. Predvsem pa delaj s tem, kar imaš. Če te kaj moti, spremeni. Tako enostavno je. Razen genetike se tega ne da spremeniti. Lahko pa gradiš okoli tega.

Ste se približali svojemu idealu o popolnem telesu?

Približala sem se ideji o videzu. Všeč so mi trebušne mišice in roke - da so lepo izoblikovane ... Vendar pa še nisem tam.

Ste že kdaj prej imeli tako raven trebuh in lepo izoblikovane trebušne mišice?

Ne, izoblikovanih trebušnih mišic pa še res ne. V srednji šoli sem imela trebušne mišice, vendar ne tako opazne. Všeč so mi, je pa treba za njih garati.

Christine

Se zdaj počutite kaj bolj zapeljivo, seksi?

Počutim se veliko bolje, ker delam nekaj za svoje telo. Bolj ko imaš natrpan urnik, več narediš. Bolj ko si aktiven, več imaš energije. Tako da se počutim preprosto bolje.

Se je spremenil tudi vaš stil oblačenja?

Stil oblačenja je enak, le da je moja omara bogatejša za pasove, ki jih potrebujem za hlače. (smeh)

Pohvale najbrž dežujejo z vseh strani. Čigave čestitke pa vam pomenijo največ in ali so gonilna sila za naprej?

Največja kritika je ogledalo. Takoj za njim pa moj brat. (smeh)

Se bojite, da bi zašli na stara pota, ali ste prepričani, da ste res spremenili način življenja?

Želim si ohraniti intenziteto treninga in vaj, ki sem se jih naučila. Prizadevala si bom za to. Sem pa v rahlem zaostanku z glasbenimi projekti, tako da bom imela treninge trikrat tedensko. Možno pa je s samodisciplino oddelati trening doma. Mislim in ne dvomim, da se bom pregrešila. Obožujem življenje in trenutke, prekratko je, da bi se omejila. Pazila bom, razvajala pa se bom prav tako.

Koliko kilogramov ste pravzaprav izgubili in za koliko številk se je skrčila garderoba?

Kilogrami niti niso šli nižje. Se mi je pa občutno preoblikovala postava. Hlače pa zdaj potrebujejo pas.

Pa še nasvet za vse naše bralke. Kaj naj naredijo, da bi bile bolj motivirane?

Kjer je volja, je moč. To je res, predvsem pa moraš delati s tem, kar imaš. Pomembna je samodisciplina. Motivacija je stvar posameznika. Vsak si mora zastaviti cilj, se odločiti zanj in vztrajati. Meni glasba da navdih, prav tako TED talk motivacijski govor. Sicer pa, ogledalo pove več kot tisoč besed.

Napisala: Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 18/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 18/2014

Story Story 18/2014, od 23. 04. 2014