Demetra Malalan: “Nimam zaščitniških staršev”

Ob njej je bila zbrana vsa družina. (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Lea
22. 10. 2014

Mlada pevka Demetra Malalan je konec prejšnjega meseca imela prav posebno obletnico, saj je praznovala svoj 18. rojstni dan, ki si ga bo zagotovo zapomnila. Obenem je namreč izdala tudi svoj prvi samostojni album.

Se kot polnoletna oseba počutite kaj drugače?

Niti ne. Razlika je mogoče le v tem, da se zavedam, da sem končno dopolnila 18 let, kar sem si želela in o čemer sem sanjala že od svojega 13. leta.

Kako ste proslavili veliki dan?

V šoli, ker je bil to torek, in z družino ter prijatelji. Dejansko pa sem rojstni dan praznovala v petek, 26. septembra, ko sem predstavila svoj EP v Ljubljani in šla potem s prijatelji žurirat in plesat.

Zapomnili si ga boste gotovo tudi po izdaji svojega prvega albuma. S kakšnimi občutki ste ga prvič prijeli v roke?

Moram priznati, da je bil kar nor občutek, ko sem zgoščenko prvič prijela v roke. Nisem mogla verjeti, da držim svojo zgoščenko in da se mi je to zgodilo na 18. rojstni dan. To je res lepo darilo, lepšega si ne bi mogla želeti.

Demetra

Kako bi opisali svoj prvenec? Je veliko osebnih izkušenj v besedilih?

Predstavlja začetek seznanjanja z različnimi glasbenimi slogi, producenti, je mladosten, s pozitivnimi besedili in dobro energijo. Nekaj je seveda tudi osebnih izkušenj, predvsem pa mislim, da prikazuje to, kar sem doživela v zadnjih dveh letih. Z njim zaključujem tudi poglavje, vezano na šov X Factor.

Ste dobili še kakšno darilo, ki vam je ogrelo srce?

Mislim, da je bil album že ogromno darilo, drugo pa so malenkosti in podpora ter ljubezen družine in prijateljev, kar je najbolj pomembno.

Kako ste se spremenili v dveh letih, odkar ste zmagali na X Factorju?

Na stvari gledam drugače, bolj zrelo, veliko sem se naučila, dobila veliko izkušenj za delo in življenje ter spoznala veliko ljudi. To je bila res življenjska izkušnja, ki je bila enkratna, in vesela sem, da sem se takrat odločila za njo.

Takrat vam starši niso pustili, da bi zmagi nazdravili s kozarcem šampanjca. Ste zdaj naredili kakšen požirek?

Lahko bi rekla, da je bilo prav nasprotno. (smeh) Tisti večer smo bili vsi več kot dobre volje, tako da s tem ni bilo nikoli težav. Skupaj smo nazdravili takrat in tudi zdaj.

Demetra

Pisalo se je že, da so vaši starši kar precej zaščitniški do vas. Je to res?

Zaščitniški, ko je treba, ne pa pretirano. Navsezadnje sem imela takrat le dobrih 15 let. Starši mi zaupajo in zato so mi vedno puščali veliko svobode in mislim, da jih do zdaj nisem nikoli razočarala. Imamo lep odnos.

Menda ste zelo povezani. Torej jim zaupate vse?

Res je in mislim, da je najlepša stvar, kadar lahko staršem zaupaš in imaš toliko njihove podpore. To je bilo pomembno še posebno na poti med X Factorjem in po njem, ko mi ni bilo lahko začeti v odraslem svetu, kjer sem se morala uveljaviti, postati odgovorna in zastopati svoje stališče. Vedno je lepo in dobro, da imaš ob strani starše, ki so ti pripravljeni pomagati.

Kakšni so načrti za prihodnje mesece?

Šola, petje in upam, da čim več nastopanja ter promoviranja albuma. Vsekakor pa odkrivanje same sebe, svojega glasu in iskanje svojega glasbenega jaza.

Priporočamo