Denis Avdić: “Obožujem težko denarnico in lahke ženske!”

Denis Avdić (foto: Filip Kocijančič) Filip Kocijančič
Vir: Nova
22. 6. 2012

Denis Avdić je v zadnjem letu skoraj povsod. Iz najbolj poslušanega radijca je postal medijska osebnost in tudi blagovna znamka, ki nedvomno prinaša zadovoljstvo, zabavo in veliko smeha. Tako je bilo tudi med tem intervjujem, ki ni povsem običajen, je pa iskren in iskriv, takšen, kot je Denis, ki je ob vseh obveznostih, ki jih ima, dejaven tudi na humanitarnem področju.

Lea: Ko smo nazadnje pisali takšen intervju, ste se ravno navajali na jutranje vstajanje. Ste se ga zdaj že navadili?

Denis: Malo že, ampak še vedno ne povsem. Mislim, da se tega ne bom nikoli navadil. Prej bi se navadil nositi tangice kot zgodaj vstajati.

Lea: Bi zdaj, ko se ozrete nazaj, v karieri radijskega voditelja kaj spremenili?

Denis: Bi! Plačo. (smeh)

Lea: Takrat ste nam rekli, da je delo na radiu zjutraj velika odgovornost in tudi privilegij. Kolikokrat pa ste ga prekleli do zdaj in zakaj največkrat?

Denis: Tega nisem preklel in mislim, da nikoli ne bom. Jutranji program, prebujanje Slovenije, druženje s poslušalci in njihovi komentarji, ko nas pokličejo na radio, mi polepšajo čisto vsak dan. In vsak dan je drugačen, dogajajo se vedno nove stvari in v bistvu vedno komaj čakam eter.

Lea: Ste si ob vsem delu, ki ga imate, na glavo morali nakopati še stand up šov z Vidom Valičem. Zdi se, kot da ne znate počivati ...

Denis: Tega sploh nisem načrtoval. Rad nastopam, uživam, ko sem na odru, zdaj sem od tega postal že odvisen. Ampak bolje odvisen od nastopanja in predstav kot od socialne podpore.

Lea: Kaj pa vam je predstava Udar po moško prinesla, poleg nekaj denarja, seveda?

Denis: Zadovoljstvo, srečo, neverjetne občutke na odru .... Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bom stal na odru v Tivoliju in eno uro in pol zabaval 4.500 ljudi. Noro! Tega ne bom nikoli pozabil. Ko sem gledal 5.moških.com, kako nastopajo, si nisem nikoli mislil, da bom nekoč tudi jaz ... Sem si pa to zelo želel.

Lea: Sprejeli ste že veliko izzivov, ki so vam jih postavili poslušalci. Kateri je bil najbolj nor?

Denis: Skupaj z antilopami piti vodo iz reke Ubangi v državi Kongo, medtem ko se na radiu predvaja pesem od Adele Someone like you.

Lea: Sicer radi sprejemate težke izzive in naloge v življenju?

Denis: Absolutno. Poleg tega rad prejemam še težka darila, rad imam težko denarnico, obožujem težko obloženo mizo, težke sendviče in ... lahke ženske.

Lea: Ko so vas v reviji Nova na eni od prireditev ujeli z dekletom, o njej niste bili najbolj zgovorni. Sta še vedno skupaj?

Denis: Aha.

Lea: Je takrat padli status samca kaj zamajal vaš ugled in priljubljenost na radiu pri dekletih?

Denis: Ne vem. Ampak, a ni to tako pri vseh? Ko si sam, ni nikjer nobene, ko pa nekoga spoznaš, se pa takoj pojavi kup drugih.

Lea: Kako pa gledate na zvezo, na partnerske odnose in življenje z žensko?

Denis: To ti tipa sprašuješ, lejga (smeh). To vprašanje je za Romiha, in ne sprašuj me takih stvari!

Lea: V zadnjem času ste prekrižarili celotno Slovenijo z avtobusom, spali v avtodomu, da ste lahko delali program iz krajev, oddaljenih od Ljubljane. Kaj ste opazili pri ljudeh?

Denis: To, da čutijo ekipo in naše razpoloženje prek naših glasov. Vedo, da smo odprti, da smo iskreni in da se radi družimo. Več ali manj so nam govorili: Ostanite taki, kot ste. (smeh)

Lea: Verjetno je takšen način vodenja programa zanimiv. Koliko pa je naporen?

Denis: Naporno je vsekakor, ampak ljudje ti dajo energijo za delo. Zdaj že pogrešam njihovo družbo in dogajanje. Želim si jih več v etru, da bi kaj povedali, nas obiskali, nekaj rekli ... Tega mi malo manjka.

Lea: Pri vsem tem delu, potovanju, gostovanjih ... ste našli čas tudi za humanitarno akcijo Vrabček upanja. Od kod ideja?

Denis: Idejo sta imela Tim Matavž in Valter Birsa, mene sta samo povabila poleg. Obožujem nogomet, in ko lahko skozi igro nekomu še pomagaš, je to nekaj najlepšega.

Lea: Kaj vse se bo letos dogajalo v Biljah?

Denis: Nogometna tekma, na kateri se bo zbralo ogromno znanih nogometašev in drugih športnikov, zvezdnikov ... Zvečer bodo nastopili stand up komiki Vid Valič, Ranko Babič in 'en Bosanc, ne znaš ga ti'. Po stand upu bo še koncert z Rock Partyzani in žurka do jutra.

Lea: Kdo od znanih oseb pa se je že odzval oziroma je že potrdil udeležbo?

Denis: Tim Matavž, Valter Birsa, Slaviša Stojanovič, Aleksander Čeferin, Aleš Zavrl, Bojan Jokič, Borut Pahor, Patrick Vlačič, Vid Valič, Zlatko, Jure Košir, Tomi Rumpf, Bojan Ilič, Matej Mavrič, Goran Cvijanovič, Etien Velikonja, Ranko Babič, Miran Burgič, Davor Čebron, Dušan Kosi, Marko Potrč, Jani Klemenčič, David Špiler, Matej Arčon, Zlatko Marušič, Milan Turk, Luka Simovič, Peter Fabjan, Matjaž Nemec, čakamo pa še potrditev Anžeta Kopitarja.

Lea: Kaj pa bi vam bil pri tej akciji največji uspeh oziroma kakšne cilje ste si zadali s Timom in Valterjem?

Denis: Poskrbeti, da bo dogodek postal odmeven in tradicionalen. Da bomo čim bolj pomagali otrokom. Slovenci radi pomagamo in ni res, da samo gledamo, da bomo imeli več od soseda. Če vsak od nas pošlje en sam SMS z besedo za otroke na 1919 in prispeva en sam evro je to dovolj in sploh se ne zavedate, kaj s tem naredite. Naredite pa OGROMNO! Ustavi se, ne beri naprej, ampak vzemi telefon in pošlji SMS. V imenu otrok, HVALA ti stokrat! Ne berite naprej, pošiljajte!

Lea: Ker nam je jasno, da tam ne bo šlo brez zabave ... boste pripravili kakšno presenečenje?

Denis: Še enkrat hvala za poslan SMS. Presenečenje bo pijača dobrodošlice, ki jo pripravljam. In naj tudi ostane presenečenje.

Lea: Ste tudi sicer navdušeni oboževalec nogometa?

Denis: 'Pa ker Bosanc pa ni?'

Lea: Pa zdaj spremljate kakšno od ekip na prvenstvu, navijate, se dobite s prijatelji in pogledate kakšno tekmo?

Denis: Spremljam in navijam za Hrvate. Še vseeno je to del nas. Če grem na Krk, so tam same slovenske registrske tablice. (smeh)

Lea: Ste kdaj razmišljali o povsem svoji humanitarni akciji? Komu bi v takšnem primeru namenili zbrana sredstva?

Denis: Sem tudi razmišljal o tem. Ampak je toliko ljudi, ki jim je treba pomagati, da se sam ne morem odločiti samo za nekoga. Imam veliko svojcev iz Bosne, ki še kako potrebuje pomoč, in če je le mogoče, bi osebno najprej pomagal svoji mami in teti.

Lea: Za to akcijo prihaja pravo poletje. Kje boste preživeli letošnji poletni oddih?

Denis: Hrvaška in Bosna. Jaz sem klasičen Slovenec. (smeh)

Lea: Kam pa bi vas ponesla pot, če bi imeli veeeeelik kup denarja in vsaj mesec dni za oddih?

Denis: Šel bi potovat po Južni Ameriki.

Lea: Kot otrok ste odraščali najprej v Bosni. Ste takrat hodili na morje? Kako ste takrat preživljali poletje?

Denis: Ne, v Bosni nismo hodili na morje. Pred petimi leti sem se odpeljal v Bosno in svojega prijatelja pri njegovih 33 letih skupaj z njegovo ženo in dvema otrokoma odpeljal na morje. Nikoli ne bom pozabil njegovega izraza na obrazu, ko je pri 33 letih prvič videl morje. Super. Poletje v Bosni pa sem preživljal tako, da sem igral nogomet, 'kupio sijeno i čuvao ovce'.