Evil Eve: Na televiziji je nočejo

19. 4. 2012 | Vir: Lea
Deli

Čeprav se imenuje 'zlobna', pa Eva Breznikar, ki je vodja zasedbe Evil Eve, v resnici sploh ni kakšna čarovnica, ampak je zelo ljubezniva in očarljiva dama.

Nekoč je bila vrhunska športnica, danes je vrhunska rokerica. S svojo zasedbo nabira oboževalce pri nas pa tudi v tujini.

Lea: Evil Eve ste zelo hitro pridobili poslušalce. Kako vam je uspelo, glede na to, da radii in televizije zelo slabo podpirajo domače glasbenike? Še huje – vaš spot so celo prepovedali!

To je zame po eni strani uganka. Priznam, da sem presenečena nad tem, kako hitro se povečuje 'klub' naših podpornikov. Verjetno je k temu pripomoglo tudi dejstvo, da je rokovska scena v Sloveniji, vsaj medijsko, dokaj osiromašena. Zdi se, da ni veliko rokovskih skupin oziroma izvajalcev. Takrat lažje splavaš na površje, to je res. Prepoved videospota pa nas je šokirala in tega nismo pričakovali. Sploh zato, ker je naš spot navadna risanka proti temu, kar danes vsak dan gledamo tako po televiziji kot na spletu.

Lea: Ampak po svoje je verjetno kar velika čast, da vas prepovejo. (smeh) Saj družba cenzuriranih ni prav slaba, kajne?

To, da si cenzuriran, je lahko tudi pozitivno, saj sproži med občinstvom še več zanimanja zate. Smešno pa je navajanje razlogov, zakaj te nekje ne bodo vrteli. Če imaš jajca, da nekaj cenzuriraš, potem imej še jajca, da poveš pravi razlog, zakaj.

Pojasnilo oddaje Videozid, da ni prostora za novosti, ker je prostor z novostmi že zaseden, je bizaren ob dejstvu, da je na isti lestvici v istem času dve leti star videospot benda voditeljice oddaje. To tudi njej ne dela prav nobene usluge, ampak ji kvečjemu jemlje kredibilnost. Ali sem že kaj zlobna? (smeh)

Lea: Kaj trenutno ustvarjate iz usnja? Vemo namreč, da ste vse bolj prisotni na sceni tudi kot modna oblikovalka ...

Iz usnja sem začela delati, ker sem imela ideje. In prav mi je prišel kakšen dodatni kos za na oder, ki ga ni mogoče dobiti v trgovini. Potem je šlo od ust do ust in zdaj izdelujem najrazličnejše stvari. Večina pristane pri prijateljih in znancih.

Nazadnje sem ustvarjala za člane benda: bobnarju Mateju Selanu Bibu, ki bo kmalu postal gostinec in odprl indijsko restavracijo, sem izdelala torbico za bobnarske palčke; kitaristu in našemu večinskemu avtorju glasbe Juretu Golobiču sem predelala maturantske čevlje v pregrešno noro dobre čevlje in naredila odštekan klobuk, da ga je imel, ko je igral z Zoranom Predinom.

Glede na to, da vse dneve v svoji delovni sobi snema, aranžira, ustvarja za Evil Eve in tudi nekatere druge izvajalce, se mi je to zdelo primerna majhna pozornost.

Trenutno pripravljam kolekcijo odštekanih ogrlic in nekaj kosov za na oder (konkretno usnjen siv kilt) za našega drugega kitarista Mateja Pečaverja.

Pridružil se nam je pred kratkim in kot glasbenik, avtor ter producent, ki je v glasbeni karieri nabral že lepo število izkušenj, bo v naš kolektiv zagotovo prinesel tudi svoj del ustvarjalnosti.

Lea: Kaj bi danes našli v vašem hladilniku?

Več vrst solate in zelenjave, veliko namazov in sirov, kakšen dober kos mesa, različne jogurte. Moj ameriški hladilnik je redko prazen, ker res rada dobro jem.

Lea: Ali posteljo postiljate vsako jutro?

Vem, da bi bil intervju lepši, če se zdajle zlažem. Ampak priznam, včasih, ko se mi res mudi, saj vedno spim do zadnjega trenutka, pustim 'bombo v stanovanju'.

Lea: Koliko kozmetike imate v kopalnici: da je že kaos ali prisegate na minimalizem na tem področju?

Kozmetike imam v kopalnici relativno veliko, priznam. Ampak se pa tudi šminkam več kot povprečno dekle – tega se v šovbiznisu punca hitro navadi. (smeh)

Prisegam pa na izbrano kozmetiko in menim, da ženski nikoli ne sme biti škoda denarja za tiste stvari, ki jih nanašamo na obraz. Pri kozmetiki se mi zdi, da kar drži rek: kolikor denarja, toliko muzike.

Moj zadnji nakup je bil tako serum EGF, ki je res vreden svojega denarja. Pa ne želim delati po sili reklame, ampak boljše bomo ženske videti, manj bomo sitne, lepši bo svet in bolj bomo lahko vrtele svoje zadovoljne moške.

Šalo na stran, podpiram ženske in moške, ki dajo kaj nase in svoje notranje zadovoljstvo upajo pokazati tudi navzven.

Veste, prihajam iz majhnega kraja na Koroškem, kjer je skorajda škandal, ko dekle obuje visoke petke ... Bog ne daj, da bi se ženska preveč uredila ... No, jaz pa podpiram, da se ženske čim lepše uredijo.

Lea: Se kriza kaj pozna na vašem računu?

Zelo se pozna. Z dvema diplomama v žepu sem ubogi svobodnjak. Ampak se ne dam. Ni mi težko poprijeti za različna dela. Verjamem, da bo nekoč situacija drugačna. Sicer pa moj oče pravi: za knjige in sadje bomo vedno imeli.

Lea: Kaj trenutno poslušate v avtu ali drugje?

Ta hip pa res samo demo posnetke za naš prihajajoči album. Vrtim si jih nonstop in zraven kujem rime. Ko se jih nabere dovolj in sem z njimi zadovoljna, jih spišem v zgodbo in nastane besedilo. Potem dam to v oceno bendu, saj se odločamo skupaj.