Goran Dragič: “Denarja ne mečem naokoli”

Gorana je v letošnji sezoni v Ameriki spremljalo tudi dekle Maja, s katero že resno razmišljata o prihodnosti, saj si nekoč želita ustvariti družino. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
21. 5. 2012

Šestindvajsetletni NBA-zvezdnik Goran Dragić se je pred tedni vrnil v Slovenijo, kjer bo preživel dopust. V zadnjih dveh letih se mu je življenje popolnoma spremenilo, vseeno pa pravi, da tudi po milijonskih pogodbah ostaja stari skromni Gogi, ki je med ameriškimi navijači zelo priljubljen, celo tako, da mu pišejo tudi pesmi.

Story: Ob vrnitvi v Slovenijo se je veliko govorilo o posnetku ameriške oboževalke, ki vam je napisala in zapela pesem. Ste pričakovali, da bo imel tolikšen odziv?

Osebno nisem pričakoval takega odziva. Dekle zelo lepo poje in enako kot v Sloveniji je tudi v Houstonu posnetek požel veliko pozornosti. Vesel sem, da imamo takšne navijače, ki me tudi v prihodnji sezoni želijo videti v klubu, tudi zato sem se ji zahvalil prek Twitterja.

Story: Takšnih gest oboževalcev v Sloveniji nismo vajeni. Zakaj so čez lužo toliko bolj odprti do svojih idolov?

Amerika je popolnoma drugačna država, tako po kulturi in načinu življenja kot tudi po tem, da veliko hitreje postaneš zvezda. Tvoje pojavljanje v medijih spremlja neprimerljivo večje število ljudi, zato je tudi prepoznavnost toliko večja. Sicer pa imamo s klubom Houston Rockets veliko dogodkov, na katerih imamo igralci priložnost spoznati navijače, oboževalci pa nas tam lahko spoznajo tudi na bolj osebni ravni.

Story: Pa se sami počutite kot zvezda?

Jaz sem še vedno isti stari Gogi iz Kosez, skromen fant, ki ve, da je treba za uspeh vložiti veliko truda, zato se ob prvem dosežku ne smeš ustaviti in pustiti, da zaspiš na lovorikah. V Ameriški mediji, ki te oblegajo na vsakem koraku - ne glede na to, ali si športnik, pevec ali igralec - pojem zvezdništva veliko bolj napihnejo.

Story: Glede na to, da prihajate iz skromne družine, je bil življenjski standard, ki ga živijo tamkajšnji športniki, za vas popolnoma nova izkušnja. Ste se že navadili luksuza?

Na začetku je bilo vse okoli mene popolnoma novo in nepoznano. Ko prideš na tekmo, vidiš, kako se igralci pripeljejo z dragimi avtomobili, živijo v luksuznih vilah in živijo lagodno življenje, ki ga pri nas nismo navajeni. Vsi športniki smo morali garati, da smo prišli tako daleč, seveda s tem pridejo tudi finančne ugodnosti, s katerimi si lahko omogočiš boljši življenjski standard, ampak osebno temu ne pripisujem prevelikega pomena.

Story: S čim pa ste se sami 'nagradili' ob prvem večjem plačilu?

V Phoenixu imam nepremičnino, z dekletom Majo si želiva samostojnosti tudi v Ljubljani, tako da tudi doma razmišljava o kakšni hiški. Kar se luksuza tiče, pa sem se pocrkljal z mercedesom CLS 550 bele barve, saj sem velik ljubitelj avtomobilov. Zelo sem bil vesel, da sem si z lastnim trudom lahko privoščil nekaj takega za svojo dušo.

Story: Potem niste taki, da bi premoženje zapravili za razsipno življenje?

Mislim, da je en avto čisto dovolj, saj sem bolj varčen in mislim tudi na svojo prihodnost. Tako so me učili starši, saj ne prihajam iz bogate družine. Privoščil si bom tisto, kar potrebujem, drugo pa naj ostane za pozneje.

Story: Vaša kariera v Ligi NBA se sicer šele dobro vzpenja, pa vendar, ali že razmišljate, na kateri celini bi se radi ustalili in si ustvarili družino?

Ameriški način življenja nama obema z dekletom ustreza, mislim pa, da bom v prihodnje veliko časa preživel med obema celinama, saj sem tudi na dom zelo navezan. Navsezadnje imam tukaj svoje korenine, družino in prijatelje. Glede na to, da ne maram zime, bom tiste mesece raje preživljal nekje na toplem. Mislim, da bodo imeli nekoč tudi moji otroci boljše možnosti za šolanje in več priložnosti za uspeh v Ameriki. Ampak do tega je še daleč, trenutno so moje misli še vedno osredotočene na košarko.

Story: Julija vas v Las Vegasu čakajo pogajanja pri iskanju novega delodajalca in kluba ...

To bo naslednji korak v moji karieri, za zdaj še ne vem, ali bom ostal pri istem klubu ali našel boljšo priložnost v drugem mestu. Po eni strani je to kar naporno, vseeno pa gre samo za sladke skrbi.

Story: Za koliko pa se vam je v zadnjih dveh letih, odkar ste vstopili v Ligo NBA, dvignila cena?

O tem odločajo strokovnjaki, trenerji in menedžerji, na internetu sem zasledil, da se trenutno moja cena giblje okoli osem milijonov dolarjev na leto. Zame osebno je zdaj bolj kot denar pomembno to, da si najdem dobro okolje in klub, v katerem bom lahko igral kot prvi organizator igre.

Nova Story že v prodaji

Story