Hannah Mancini: "Moj mož bi lahko bil moj menedžer"

Hannah Mancini (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
30. 4. 2013

Pevko Hannah Mancini smo ujeli, ko se je vrnila z Beyoncéjinega koncerta, kjer je uživala med poslušalci blizu odra.

Polna vtisov z adrenalinskega nastopa, ki mu je bila priča v Zagrebu, je korak bližje nastopu svoje kariere, kjer bo pred milijonskim občinstvom poskušala prepričati s svojo pesmijo Straight into love.

Vedno nasmejana in iskrena Hannah je posebej za revijo Story spregovorila tudi o svoji družini, ljubki hčerki Astrid in njenem dojemanju slave ter zvestem možu Gregu, ki jo podpira na vsakem koraku.

Story: Ker ste še pod svežim vtisom s koncerta Beyoncé v Zagrebu, me zanima, kako ste doživeli njen nastop? Ste z zanimanjem opazovali in si v glavi zapisovali, kaj vse bi lahko prišlo prav za vaš nastop na Pesmi Evrovizije?

Beyoncé je veliko bolj glamurozna kot jaz, pri njenem nastopu gre za pravo šov senzacijo na ravni glamurja Las Vegasa. Veliko navdiha črpam iz njene energije, saj je izjemno povezana z občinstvom, povsem neustrašna in ima neverjetno karizmo, ki kar seva iz njenih oči.

Story: Ste kdaj vsaj za trenutek pomislili, kako bi bilo, če bi bili na njenem mestu?

Seveda, to vedno pomisliš, ko vidiš nekoga takšnega kova. Vedno razmišljaš o tem, čez kaj vse so morali ti ljudje in kako so prišli do te točke. Beyoncé intenzivno dela in trenira že od malih nog, in če to počneš vse življenje, če se vse okoli tebe vrti okoli tega, tudi tvoja družina, vsi, potem je to drugače. Res imaš spoštovanje zaradi truda, ki ga je vložila v svoj uspeh.

Story: Bi sami lahko živeli takšno življenje, predano uspehu in slavi?

Iskreno povedano, morda pri 20 letih, zdaj ne več, ker sem mati. Tudi Beyoncé je mati, ampak jaz sem že od nekdaj izredno družinski človek. Zato sem se tudi preselila v Slovenijo in nisem želela ostati v Los Angelesu. Že tako mi je včasih težko usklajevati družino in delo, ker je tovrstno delo po naravi zelo ambiciozno.

Neizmerno spoštujem vse, ki lahko ti dve plati tako uspešno usklajujejo. Vem, kako je, če imaš enega otroka, ki mu daš vse. Presenečena sem, ko vidim, koliko so nekateri zaposleni, pa v tako napolnjen urnik uspešno vključijo še družino. Prav neverjetno je, ne vem, kako jim to uspeva. Hčerki dam vse, kar lahko, in tudi ko sem kdaj izredno zaposlena, me skrbi zanjo in sprašujem se, ali dobiva dovolj moje pozornosti.

Story: Mislite, da Astrid to čuti?

Mislim, da se, ko sem tako zaposlena kot v tem trenutku, ne obremenjuje na zavedni ravni, morda nanjo vpliva bolj podzavestno. Odkar se je rodila, nenehno nastopam in pojem, tako da je to njena realnost. A nikoli nisem bila tako zelo zaposlena kot kakšne druge pevke. Zdaj imam malo več dela, odkar se pripravljam na Pesem Evrovizije. Urnik je res zadnje čase malce podivjan, a Astrid je dovolj stara, da razume. Nikoli ni žalostna in ne joče zaradi tega, ker me ni vedno ob njej. Za to sem hvaležna.

Story: Ima kakšna zabavna otroška vprašanja o vaši karieri in prihajajočem nastopu?

Zelo je tekmovalna. (smeh) V bistvu najbolj tekmovalen otrok, kar sem jih kdaj videla, in velikokrat mi je že rekla zabavne stvari. Pred nastopom na Emi je rekla: "Saj boš zmagala, kaj-ne? Saj boš, kajne, mami?" Razložila sem ji, da se bom potrudila, in ko nisem zmagala, me je spet prestregla z vprašanjem: "A si zmagala? Kako to, da nisi zmagala, mami?" Potem ji moram razložiti, da se v življenju ne izteče vse tako, kot bi si sam želel. Zdaj se bojim, da me bo Astrid videla kot žensko, ki nikoli ne zmaga. (smeh) Nimam potrebe po zmagovanju, ampak njej to pomeni tako veliko, da se moram potruditi. (smeh)

Story: Pozna pesem Straight into love in njeno besedilo? Vadita kdaj pred ogledalom?

Seveda. Pozna besedilo in melodijo, vse zna peti in je zelo pametno dekle, ki snema svoje filme na mini iPadu, ki ga je dobila za rojstni dan. Veliko poje, pleza po vratih ... Hecna je in prav simpatična.

Story: Kje bo Astrid v času, ko boste dva tedna na Švedskem?

Vodstvo RTV ima s tem veliko izkušenj in odsvetovali so mi, da bi imela zraven sebe svojo družino ali otroka. Dva tedna bosta zelo natrpana, kar ustvarja neznosen pritisk in zame bi bilo izredno težko, če bi tja pripeljala svojo družino. Iz preteklih izkušenj in tega, kar so že videli, vedo, da moraš biti 100-odstotno prisoten in osredotočen, ker si nenehno utrujen, urnik je natrpan, zjutraj se začne zgodaj, zvečer pa pozno konča. Na finalu pa se mi bo pridružil Greg, ki me bo prišel podpret. Prišel bo zadnji dan, kar je zame izjemnega pomena, zelo sem vesela, da bo tam.

Story: Koliko vam pomeni njegova podpora?

Veliko, saj bodo v ekipi sami predstavniki projekta. Na Švedskem bom sama, brez prijateljev in družine, 'mojih ljudi'. Zdi se mi pomembno, da imaš tam nekoga, ki te res pozna in točno ve, kako se je treba s teboj pogovarjati. Močno ga bom objela, preden bom stopila na oder.

Story: Vam mož kako svetuje in pomaga pri vaši pevski karieri?

Da, včasih celo preveč in ga moram malo miriti. Nenehno mi govori, kaj bi lahko in česa ne bi smela početi. Počasi postaja moj menedžer (smeh), na zelo smešen način seveda, ker je vseeno moj mož. Ni slabo, vse skupaj je hec, vseeno pa je vedno pozoren na vsak detajl, vedno pozorno pregleda vsak komentar in mi poroča. Takrat mu rečem, da me ne zanima prav vse in naj se malo umiri. Ne zanima me vsak detajl o drugih nastopajočih, ker se osredotočam na našo pesem in nastop. (smeh) Greg je izredno zvest, izjemno vpleten v moje življenje, kar se dobro kaže tudi zdaj.

Story: Ampak gotovo vam to tudi laska in se vam zdi simpatično, kajne?

Absolutno! Prav vesela sem, da je tako. Zabavala sva se ob tem, ko mi je dajal napotke, ko smo snemali zadnjo verzijo pesmi, in vse, kar mi je svetoval, smo na koncu naredili, tako da je dobro vedel, kako se zadevi streže.

Story: Glede nastopa je že znanih nekaj podrobnosti. Začeli ste vaditi koreografijo, izbrali ste obleko, kajne?

O tem sem veliko in povsem odkrito govorila s številnimi blogerji ob nedavnem obisku v Amsterdamu, kjer sem promovirala našo pesem. Koreografija bo presenetljiva, saj veste, ekipa Maestra ima odlične ideje. Videli boste nekaj povsem drugačnega od tega, kar ste vajeni od njih, saj lepo sovpada s konceptom pesmi. Pričakujte, da bodo v celoti prikazali, kako dobro obvladajo svoj posel. Zame pa je to priložnost, da končno izživim ambicije in plešem kot diva. (smeh) Ne bom pretiravala z gibi, ker moram vseeno paziti na vokalni nastop. Prav gotovo pa bom pokazala kar nekaj gibov, kar je zame izredno vznemirljivo.

Plešem že avtomatično, brez razmišljanja, saj smo veliko vadili. Nisem pa še poskusila zraven peti z vso močjo, za to bo potrebno še veliko vaje. Sicer pa imam že izbrano obleko, odločila sem se za sodelovanje z znamko JSP in Jeleno Proković, ki ima izjemne ideje, narav-nost obožujem njeno energijo. Jelena je v preteklosti že sodelovala z glasbeniki, ki so šli na Eurosong, tako da ima to v malem prstu. Kostum bo odličen in lepo se bo ujemal s pesmijo, ker je moderen, seksi in mogočen. Že nastaja, na koncu ga bomo preizkusili še pod lučmi, na odru, pred kamerami in nato nadaljevali ...

Story: Kaj pa šoping? Kje največkrat kupujete in kolikokrat na mesec?

Kupujem v Sloveniji in veliko kupujem od slovenskih oblikovalcev. Velikokrat me boste našli v Squatu, sicer pa kupujem prek spleta, ker sem lena, ne da se mi pomerjati. Vem, kaj mi pristaja, recimo znamki Jbrand and Rag&Bone Jeans, ker poznam svojo številko, in vem, da je vse od teh znamk na meni videti dobro. Sicer to ne pomeni, da nakupa še nisem obžalovala. Eden izmed ponesrečenih je bil nakup čevljev, ki so bili za številko preveliki. A večinoma se da vse popraviti ...

Story: Bi zase rekli, da ste šopoholik?

Ne, sploh zadnje čase ne. V zadnjih treh mesecih sem si kupila srajco in hlače, ker sem bila preprosto preveč zasedena z drugimi stvarmi in šoping sploh ni bil na prvem mestu.

Story: Kako velika je vaša omara?

Ne dovolj velika. (smeh) Nekaj stvari imam spravljenih pri hčerki v omari, kar najbrž ne bo trajalo dolgo, saj bo kmalu rekla, naj obleke prestavim drugam.

Story: Kmalu vam bo 'kradla' stvari ...

Saj jih že! Vidim jo, ko jih pregleduje in pomerja in v njeni sobi najdem zapestnice in šminke ...

Story: Je že samostojna glede oblačenja?

Včasih je izredno pazljiva v zvezi s tem, spet drugič pa ji je popolnoma vseeno. Ni tako obsedena, kot vidim pri dekletih njenih let, vseeno ji je, kar mi je všeč. Ni tako obsedena kot jaz. (smeh)

Story: Družine ne boste videli kar dva tedna, kako se boste odkupili, ko se vrnete v Slovenijo?

Šli bomo na dolge počitnice. Morda bomo celo obiskali družino v Ameriki ali pa bomo šli na Bali. Letalske vozovnice niso več tako drage, in ko si tam, tudi ni drago.

Manja Plešnar za revijo Story

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 18/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 18/2013

Story Story 18/2013, od 24. 04. 2013