Iris Mulej: "Motijo me preveč zadeti, pijani in zakajeni ljudje"

Vir: Story
10. 6. 2013

Manekenka Iris Mulej se je minuli teden v Monaku družila s slavnimi in bogatimi, vendar pa sama pravi, da kljub temu še vedno ostaja prizemljena. Nikoli ni bila ljubiteljica razvratnih zabav, saj se alkoholu in drogam izogiba. Raje je uživala v lepem razgledu in ogledu formule 1.

Story: Več kot deset dni ste v družbi prijateljic uživali na Azurni obali. Je bil to izključno dopust ali tudi poslovna priložnost?

Na Azurno obalo me skoraj vsako leto povabi nekaj prijateljev, s katerimi vzdržujemo stike že dolga leta. In prav eden od teh prijateljev je bil pred kratkim na obisku pri nama s Črtom in naju seveda povabil na letošnje druženje v Cannes in Monako, kjer sta prvič skoraj hkrati potekala filmski festival in formula 1.

Ker je Črt moral za mesec dni nazaj v Nemčijo, sem se odločila, da povabim nekaj prijateljic in vseeno odpotujem. Rezervirale smo si apartma v hotelu v Nici in komaj čakale na dopust. Torej je bilo potovanje predvsem dopust, nato pa sem izvedela, da se bosta ekipi pridružili še dve gospe, lastnici modnih agencij iz Londona in Estonije, s katerima bi se bilo zanimivo pogovoriti tudi o sodelovanju. Torej dve muhi na en mah ali - kot se reče - 'business and pleasure'.

Story: Obiskale ste vse večje obalne prestolnice Monako, Saint-Tropez in Nico. Kako ste se počutili na francoski rivieri?

Na Azurni obali nisem bila prvič, se je bilo pa lepo spet sprehoditi skozi ta mesta. Nica je sicer bolj umirjena, medtem ko sta Cannes in Monako glavna kraja za najboljše elitne zabave, sploh pa v času filmskega festivala in F1. Saint-Tropez nam tokrat na žalost ni uspelo obiskati, tako da je ta cilj za naslednjič.

Story: Menda ste imeli v Monaku prijatelja, ki je poskrbel, da ste se gibale v visokih krogih. Torej svet vplivnih in bogatih?

Tako je. To je moj dolgoletni prijatelj, ki pa se je tega sveta že zdavnaj naveličal. Zdaj s svojim dekletom živi bolj umirjeno življenje in se redko udeležuje zabav in dogodkov. Ker pa je res pravi prijatelj, si je vzel nekaj dni samo za nas in nam omogočil vstop na elitne zabave ter nas seznanil s pomembnimi ljudmi, med drugim tudi z lastnikom trgovin Chopard, ki nas je pozneje vse povabil v svojo ložo na ogled dirke. To je bilo za nas pravo darilo, saj je treba za ogled F1 iz Chopardove lože plačati kar pet tisoč evrov na osebo. Naj povem še to, da smo se kar nekaj dni družile z gospodom iz Choparda ter njegovo ženo, in bili zelo pozitivno presenečene, kako zelo preprosta, sproščena in zabavna sta bila.

Story: Predvidevam, da je bila ta luksuzna loža v neposredni bližini steze? Ste prvič od tako blizu videli dirkalnike?

Na dirki F1 sem bila res prvič, dirkalnike pa sem videla že prej, celo sedela sem v enem. Pred leti, ko sem bila še miss Slovenije, sem bila s takratnim fantom povabljena na poslovilno VIP-dirko v Monzo v Italiji, kjer je Schumacher odpeljal svoje zadnje kroge v ferrariju F1 in se tako pred mediji in izbranimi poslovil od dirkanja.

Story: Vsako leto se v Monte Carlu zbere smetana in tudi nekaj zvezdnikov. Ste imeli možnost katerega videti ali spoznati?

Dnevi filmskega festivala in F1 privedejo mnogo zvezdnikov na kup na Azurno obalo. Tako smo imele punce priložnost videti kar nekaj njih (Jean Claude Van Damme, Leonardo di Caprio, Paris Hilton, Alessandra Ambrosio in še nekaj drugih igralcev iz znanih nadaljevank ter kar nekaj manekenk Victoria's Secret). Za lažnega Psya, ki je zavajal oboževalce in organizatorje v Cannesu, pa itak vedo vsi, saj so o tem poročali številni svetovni mediji.

Story: Mediji so že tudi pisali, da ste si privoščile nore zabave v klubih, kjer se zabavajo le izbrani. Najbrž se z zabavami v Sloveniji ne morejo primerjati?

Zabave v Sloveniji se težko primerjajo s tamkajšnjimi. Motijo me le preveč zadeti, pijani in zakajeni ljudje, vendar je tako skoraj na vsaki zabavi. Sama namreč ne kadim ter skoraj ne pijem alkohola in včasih se zna zgoditi, da si eden redkih treznih in prisebnih ljudi na takšnih zabavah.

Story: Pred časom ste se vrnili iz Gvatemale, kjer ste podpisali pogodbo s tamkajšnjo modno agencijo. Kako bodo posli potekali v prihodnje?

V vsako novo poslovno sodelovanje se spustim s pozitivnim občutkom in tako je bilo tudi tokrat. Sodelovanje je v teku, rezultati pa, verjamem, se bodo pokazali kmalu.

Anja Kontrec za revijo Story

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 24/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 24/2013

Story Story 24/2013, od 05. 06. 2013