Iryna o tem, kako skrbi za svojo brezhibno postavo

Iryna Osypenko Nemec (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
29. 6. 2014

Iryna Osypenko Nemec velja za eno od najbolj seksi manekenk pri nas, zato nas je zanimalo, ali je bila vedno samozavestna glede svojega videza. Že od nekdaj je bila zagovornica športa in zdravega načina življenja, hvaležna pa je tudi svojim genom. Vsekakor pa tudi pri sebi najde kakšno napako.

Bliža se sezona kopalk in opazili smo, da ste letošnji morski krst že doživeli. Kje ste uživali?

Konec aprila sva z Matjažem odšla v Egipt, kjer se je začela moja sezona morja in sonca, ki ju obožujem. Skoraj vsak teden greva tudi domov v Bilje k babici in dedku. Dovolj blizu našega doma je tudi italijanska obala in večkrat skočiva tja na plažo.

Ste tudi sicer ljubiteljica visokih temperatur in poletnih radosti?

Seveda. Rojena sem avgusta in obožujem vse, kar je povezano s poletjem: morje, sonce, plaže, toploto. Če bi lahko izbirala, bi živela tam, kjer je vedno toplo. Seveda ne pretirano toplo, pa tudi sončim se takrat, ko je to varno in zdravo.

Veljate za eno od najbolj postavnih manekenk pri nas. Kako skrbite za svojo brezhibno postavo?

Najprej se moram za postavo zahvaliti dobrim genom, nato pa dobremu metabolizmu, za katerega pa lahko veliko naredimo tudi sami. Telesa nikoli ne spravljam v ekstremne razmere, se ne odločam za diete, jem redno in zmerno, tako da moj metabolizem nenehno dela. Pijem do tri litre vode na dan, kar veliko prispeva k boljši prebavi in dobremu počutju. Ljudje velikokrat zamenjujejo žejo za lakoto in namesto da bi pili, sežejo po hrani.

Pa je res vse v genih ali se morate kaj truditi, da ohranjate idealno telesno linijo?

Vsega po malem. Za to, da se dobro počutim, sem tudi precej fizično aktivna. Najraje tečem, grem v hribe, kolesarim, plešem in plavam.

Predvidevam, da se v svoji koži počutite izvrstno in samozavestno. Kaj pa v otroštvu in puberteti, ste si bili všeč?

Vedno sem bila visoka in vitka. Veliko sem se ukvarjala s športom in prav ta je pozitivno vplival na samozavest. Šele po tem, ko sem se vpisala v manekensko šolo, sem se začela bolj ukvarjati tudi z zunanjostjo. Dobro je vedeti tudi, da boš veliko privlačnejši na pogled, če si zdrav in pozitiven. 'V zdravem telesu je zdrav duh' - to drži kot pribito. (smeh)

Je kaj takšnega na vašem telesu, kar bi spremenili, če bi dobili možnost?

Lahko bi imela bolj pokončno držo.

Menda je v modni industriji poznanih kar nekaj trikov, kako ostati vitka. Nekatere se odločajo celo za takšne ekstreme, da jedo toaletni papir, da dobijo občutek sitosti. Ste se kdaj srečali s kakšno tako izkušnjo?

Modna industrija lahko na zelo slab način vpliva na mlada dekleta. Ponujajo nam nadrealistične podobe, ki so močno retuširane, po pistah se sprehajajo podhranjena dekleta. Bila sem priča različnim dogodkom, pa tudi moje kolegice iz sveta mode so mi povedale že marsikatero brutalno zgodbo. Močno upam, da se bo to spremenilo. Tudi sama se, ko se pogovarjam s potencialnimi kandidatkami za manekenke, vedno pozanimam glede prehranjevalnih navad punc, da vidim, ali je suhost naravna ali ne. Ne želim imeti na vesti nobenega mladega dekleta, ki si je za to, da postane model, pripravljeno uničiti svoje zdravje, ki je neprecenljivo. O zdravem načinu življenja vem veliko, in to tudi delim s svojimi dekleti.

Se počutite kdaj pod pritiskom, da morate biti vedno lepi, urejeni in popolni? Navsezadnje je 'življenjska doba' manekenk zelo kratka ...

Manekenska doba je odvisna od punce. Če dobro skrbi zase, če je videti odlično, lahko tudi veliko dela, sploh če si v tem času ustvari ime. Ogromni pritiski, predvsem v tujini, so marsikatero dekle že odvrnili od tega poklica. Zagotovo moraš imeti dovolj samozavesti, da po večkratnih zavrnitvah na kastingih še vedno vztrajaš.

Ali razmišljate o tem, kaj boste počeli, ko boste dokončno zapustili modne brvi?

Že šest let imam svoje podjetje in tudi svojo modno agencijo Iryna Model Management. Dogovarjam se tudi o projektih zunaj mojega poklica, ampak vse ob svojem času.

Napisala: A. K.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 26/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 26/2014

Story Story 26/2014, od 19. 06. 2014