Jasna Kuljaj: Pogosto sem brez kopalk!

Jasna Kuljaj (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
12. 8. 2012

To poletje so paparaci na obali zelo aktivni, ampak še nobenemu se ni posrečilo, da bi priljubljeno voditeljico oddaje Na zdravje Jasno Kuljaj ujel zgoraj brez v družbi fanta, s katerim se pogosto odpravita na morje. Jasna nam je zaupala, da je prava mojstrica v odkrivanju skritih kotičkov, kjer si lahko privošči celo to, da se sonči brez kopalk.

Story: Snemanje oddaj Na zdravje ste že pred časom zaključili, torej domnevam, da je dopust kar dolg?

Televizijski voditelji, ki nismo redno zaposleni, imamo to srečo ali pa nesrečo, kakor pač gledate na to, da imamo skoraj štiri mesece dopusta v letu. Neplačanega, seveda. Nekateri mislijo, da vmes dobivamo kak pavšal, no, pa se motijo. Kaj takega ne obstaja.

Story: Kje ste že bili, kakšni so še vaši načrti?

Letos sem večkrat skočila na hrvaško obalo. V otroštvu se mi je ta obala zdela tako daleč ... Saj veste, kako smo celo leto čakali na tisti teden morja, vstali že ob petih zjutraj in nato v kolonah čakali na trajekt ... Danes si s fantom nekaj izmisliva in že sediva v avtu. Včasih celo z zemljevidom v rokah in se nekje do Postojne odločiva, kam. Včasih samo do Istre, včasih na kak otok, odvisno, koliko dni imava na voljo.

Story: Se kriza kaj pozna pri načrtovanju počitnic?

Ker tudi v manj kriznih časih nisem imela luksuznih želja, kriza na moje počitnice ni kaj dosti vplivala. Nekam pridem, najamem sobo in upam, da ima soba klimo. To je to.

Story: Torej na morju nimate zvezdniških zahtev?

Ker v Sloveniji nimamo zvezd, tudi ne moremo imeti zvezdniških zahtev. Ker pa smo nekateri prepoznavni, je moja najbolj 'zvezdniška' zahteva ta, da me fant pelje na plažo, kjer se po skalah prebijeva do točke, kjer ni niti ene osebe, ki bi me prepoznala in s prstom kazala name.

Story: Ste bili na morju samo s svojim fantom?

Včasih s fantom, včasih s prijateljico, prepričevala sem tudi mamo, pa se ji ni dalo z mano, gre raje z očetom. (smeh)

Story: Kako vam je uspelo, da vaju niso zasačili paparaci?

Imam neverjetno sposobnost kamuflaže, se pravi, na plaži lahko ležim poleg vas, pa me ne boste opazili. Sem tiho, berem svojo knjigo, ne mečem se po fantu, kapica, nevpadljive, nekaj let stare kopalke, skratka, moraš kar dobro opazovati, da me prepoznaš.

Story: Vam je neprijetno, ko pomislite na to, da bi vas lahko kdo slikal na plaži?

Glede na to, da lahko človek s tem nekaj zasluži, se mi zdi škoda, da bi kdo služil z mano. Ni stvar v tem, da bi me bilo sram, če bi me kdo videl v kopalkah, saj v kopalkah sploh ne zgledam slabo. (smeh)

Story: Ali lahko upamo, da vas bo kdo ujel zgoraj brez?

Ne le zgoraj brez, ampak kar brez kopalk se pogosto kopam, nazadnje letos na Rabu, ampak seveda ne na 'gradski' plaži. Sem mojster v iskanju diskretnih kotičkov.

Story: Imate vedno s seboj kremo z zaščitnim faktorjem?

Moja je že nekaj let stara in vprašanje, če tista številka 50 še sploh drži in deluje. Včasih kremo pozabim, takrat se pa več v vodi zadržujem, ne maram praženja na soncu. Ali pa se zavlečem do prvega drevesa, kjer čepim v senci in kradem dobrote iz hladilne torbe, ki jo pripravi moj dragi. Ker ko enkrat najdem kotiček zase, se od tam zlepa ne premaknem, v bližini ni oštarije, zato nama drugega, kot je hladilna torba, ne preostane.

Story: Ste navdušeni nad morskimi dobrotami?

Uf, seveda, hrvaške gostilne sem prečesala že po dolgem in počez. Začne se vedno s kako buzaro, s kakimi školjkami, nato pa nadaljujem z ribo in belim vinčkom, aja, pa ni ga čez pašto s tartufi, joooj, kako je to dobro.

Story: Kako pa se z morsko hrano ujema vaš cviček, hehe?

Na morju pijem belo vino, priznam, doma pa je čas za cviček.

Story: Kakšna bo letošnja letina? So trte dobro obrodile?

Za zdaj kaže dobro, toče še nismo imeli (moram potrkati). Zaradi vročega poletja kaže na malce zgodnejšo trgatev, skratka konec avgusta in v začetku septembra bom v nizkem startu, saj lahko pride klic od staršev kadarkoli: 'Pripravi škornje, jutri trgamo. Pripelji še kakšne prijatelje za pomoč!'

Story: Vas je Boštjan kaj povabil na jadranje? Ali pa Jože na svoj kajak? Ali pa ste bolj veseli, če šefa in sovoditelja sploh ne vidite do začetka nove sezone oddaje Na zdravje?

Boštjan mora že tako nasititi troje lačnih otroških ust, če pa bi si še mene nakopal na glavo, bi moral vse dneve loviti ribe, da bi nas vse nahranil. (smeh) Jože pa tudi ve, da si sredi morja z mojo fizično pripravljenostjo v kajaku ne bi mogel kaj dosti pomagati, zato me ne čudi, če me še nista povabila v tovrstne dogodivščine. Še prekmalu bo tukaj september in spet bomo veliko tičali skupaj, saj je treba oddajo postaviti na noge.

Story: Bo kakšno presenečenje v novi sezoni oddaje?

Radi bi popularizirali slovensko ljudsko pesem in obenem še naprej Slovence na gledljiv in simpatičen način seznanjali z našo deželo. To je vse, kar vam za zdaj zaupam.

Story: Vam je že kaj dolgčas, ker že toliko let vodite isto oddajo?

Nekateri vse življenje delajo v isti pisarni. Jaz peto leto delam v odlični ekipi, v vsaki oddaji pa se zamenja skoraj sto različnih ljudi. Glasbenikov, strokovnjakov, umetnikov, legend ... Kako bi mi pri tem lahko postalo dolgčas? Če bi mi, bi verjetno bilo kaj narobe z mano, ne z oddajo.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story