Jernej Tozon: Dekle osvoji s podoknico

Jernej Tozon: Dekle osvoji s podoknico (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
24. 12. 2012

Jernej Tozon je pri nežnejšem spolu zelo priljubljen, vseeno pa se za svojo simpatijo rad potrudi in ji zapoje kaj lepega. Na primer skladbo Daj mi poljub, za katero so Čuki skupaj s skupino Modrijani posneli videospot. Družbo sta glavnima pevcema delali simpatični dekleti, brez katerih snemanje na Veliki planini gotovo ne bi bilo tako zabavno.

Prvi del so snemali v Tacnu, drugega pa na Veliki planini, kjer jih je pričakala prava zimska idila. Zgodba je novoletno obarvana, torej bo vsebovala vse, kar takšno druženje ob kaminu potrebuje.

Story: Na snemanju sta dekleti igrali vašo in simpatijo pevca Modrijanov Blaža Švaba. Nekako velja stereotip, da punco na koncu vedno dobi glavni pevec. Je tako tudi v realnem življenju?

Na žalost ta stereotip velja že od nekdaj, gre sicer za zlajnano, vendar luštno zgodbo. Moram pa priznati, da dekle v videospotu ne namenja celotne pozornosti le nama z Blažem, ampak jo je za nekaj časa 'ukradel' Božiček, ki ga je zaigral kar naš Vinko.

Story: Pa ste imeli kaj besede, kakšno soigralko želite imeti ob sebi, ali to določi režiser?

Sicer režiser lahko izbira, ampak naše želje seveda tudi upošteva. (smeh) Smo pa s temi dekleti veliko sodelovali tudi v preteklosti, saj gre za plesalke iz Plesnega mesta, ki jih že dobro poznamo, tako da je bilo tudi snemanje veliko bolj sproščeno, kot bi bilo sicer. Ne vem, zakaj bi iskali nova dekleta, če so pa ta tako simpatična. (smeh)

Story: Ste imeli kaj treme pri romantičnih prizorih? Je pomembno, da s soigralko čutite kemijo, ali znate to pričarati le pred kamero?

Brez medsebojne naklonjenosti in energije je težko zaigrati takšne prizore. Res smo imeli srečo, da smo se poznali že od prej, saj nisem tako dober igralec, da bi lahko kar z 'nule' pričaral takšno vzdušje. Je pa res, da se mi to še ni zgodilo, vedno sem se ujel s svojimi soigralkami, mogoče zato, ker tudi sicer nisem ravno izbirčen na tem področju. Zato tudi nisem nikoli želel, da bi v spotu nastopale prave manekenke in znane Slovenke. Če smo mi preprosti fantje, to nekako ne gre skupaj, saj ne bi bilo tako naravno in življenjsko.

Story: Naslov skladbe je Daj mi poljub. Ste že kdaj ta refren zapeli dekletu in se vam je želja uresničila?

Preden zapojemo to skladbo, vedno rečemo poslušalcem, naj pojejo z nami in se med tem tudi poljubljajo, kar upoštevajo predvsem tisti na sveže zaljubljeni parčki. Da bi sam kdaj to zapel kakšni punci, se ne spomnim, mogoče pa res kdaj. (smeh)

Story: So podoknice del vaše osvajalske tehnike pri predstavnicah nežnejšega spola?

Neke določene tehnike osvajanja ravno nimam, sem pa podoknico seveda že zapel.

Story: In kako se je to končalo?

Ja, uspešno. (smeh) Še preden sem začel peti pri Čukih, sem bil član kvarteta, s katerim smo peli slovenske narodne pesmi, velikokrat smo peli tudi podoknice. Tako nas je nekoč prijatelj prosil, da bi presenetili njegovo simpatijo, in z veseljem smo mu naredili to uslugo. Pred hišo smo postavili lučke in začeli peti. Sicer je nekaj časa trajalo, preden se je prižgala luč. Najprej je ven prišel njen oče in že sem se ustrašil njegovega odziva, ampak nam je lepo ponudil vrček vina. Na koncu je prijatelj osvojil njeno srce, tako da si lastimo vsaj malo zaslug za njuno ljubezen.

Story: To ste storili za prijatelja, kaj pa za katero od svojih deklet?

Imel sem tri resna dekleta, tako da nekako ni bilo nikoli te priložnosti.

Story: Torej ste zdaj že prestari za takšno gesto?

Za petje nikoli nisi prestar, le da zdaj v roke vzamem še kitaro. (smeh) Vsak ima svoj pristop, da bi očaral dekle, ki mi je všeč, je zame najlažje s kitaro. Seveda pa vsaki to tudi ne ustreza, tako da moraš že prej vedeti, kaj ji je všeč.

Story: Vas je kakšna kdaj že zavrnila, češ da ji niste všeč?

Na srečo ne. (smeh)

Story: Najbrž decembra za to področje ne bo ostalo veliko časa, saj boste večino večerov preživeli na odru, kajne?

Res je, glasbeniki smo decembra več na odru kot doma. Posneli smo tudi novo skladbo, pri spremljevalnih vokalih sta nam na pomoč priskočili Manca Špik in Nina Pušlar, prihodnje leto pa Čuki praznujemo 25 let. Posneli bomo tudi svojo oddajo, ki bo kot nekakšen koncertni dokumentarec, tako da nam nikoli ni dolgčas. Ta služba seveda zahteva veliko odrekanja, ampak ker jo počnem s srcem, je vse zelo zabavno, še zlasti ker smo vsi člani med seboj tako dobri prijatelji.

 

Napisala Anja Kontrec

Nova Story že v prodaji

Story