Julijana Krapež začela s korenito spremembo!

"Največji greh so bile sladice" (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
1. 10. 2013

Julijana Krapež, ki smo jo spoznali v prvi sezoni resničnostnega šova Gostilna išče šefa, se je odločila, da korenito spremeni svoj življenjski slog. Odkrito priznava, da se je po koncu šova precej zapustila, zdaj pa ima tega dovolj. Za pomoč je prosila kar dva osebna trenerja, ki ji bosta pomagala do želenega videza.

Kdaj ste ugotovili, da potrebujete korenito spremembo življenjskega sloga?

Že nekaj časa se zavedam, da si moram spet ustvariti red v svojem življenju, ker je šlo zadnje leto vse iz svojih tirnic. Počasi prihaja jesen in vse se umirja, zato mislim, da je skrajni čas, da se tudi sama umirim in vse postavim nazaj na svoje mesto oziroma vzpostavim ritem, ki sem ga včasih že imela. Ker je bilo to leto zame leto sprememb, sem se odločila, da dodam še nove spremembe življenjskega sloga - predvsem se moram spet začeti ukvarjati s športom, ker ga zelo pogrešam.

Kako pa je bilo zdaj?

Sploh zadnje leto je bilo, vsaj ko gre za prehranjevanje, en velik kaos. Bilo je obdobje, da sem pojedla vse, kar mi je prišlo pod roke, ali pa sem stalno nekaj grizljala ... Vse je bilo posledica utrujenosti, stresa in nediscipline. V zadnjem letu sem se občutno premalo gibala in športala, precej manj, kot sem bila vajena. Sicer sem vedno v akciji, ampak zadnje leto je bila akcija večinoma le v kuhinji, no, le za motor sem si vzela čas. Posledično si nisem vzela časa za obroke, ampak sem kar spotoma nekaj pojedla, to pa seveda ni bilo najbolj zdravo, zato se je povsod nekaj nabralo.

Kateri je bil vaš največji greh?

Moji največji grehi so čokolada in sladice ter hrana pozno zvečer.

Kako se je zgodilo, da ste pozabili nase? Kdaj se je to začelo?

Vse se je začelo z vstopom v šov, saj ni bilo ravno možnosti za neko rekreacijo, prehranjevali smo se pozno ponoči. Posledica tega je bila sprememba ritma. Okolje je bilo novo, ne poznaš okolice ... in ni bilo motivacije, da bi se pozneje spet začela ukvarjati s športom. Sicer so bila obdobja, ko sem bila aktivna, ampak jih je bilo premalo.

Ste že nekaj časa vedeli, da morate nekaj spremeniti, pa niste imeli energije? Včasih se namreč takšnih stvari nekaj časa zavedamo, pa kar nekako odlašamo, češ jutri pa res začnem ... Je bilo tudi z vami tako?

Seveda sem se tega zelo dobro zavedala in energije je tudi primanjkovalo, potrebovala sem samo eno brco od nekoga, da me spravi nazaj v pogon, ter klik v glavi, da je to dobro predvsem za moje zdravje. Nekaj časa je bilo slišati tisti znani, češ bom jutri ... Ampak sem si zadala, da začnem, ko se ustalim in se navadim na novo službo. In prišel je ta čas, brez izgovorov.

Kaj vas najbolj moti, kaj si na svojem telesu najbolj želite spremeniti?

Najbolj me moti, da sem brez kondicije, pojavljajo se bolečine v hrbtu. To mi je dalo misliti, da je skrajni čas. Seveda me motijo tudi dodatne maščobne blazinice in teh se nameravam rešiti.

Ste večkrat poskušali začeti hujšati in vmes odnehali? Ali ste zelo vztrajni, in ko se česa lotite, to izpeljete do konca?

Nikoli nisem si rekla, da zdaj bom pa hujšala z neko dieto. Menim, da dieta ne pomaga, če ne spremeniš življenja, pojavi se neki jo-jo učinek in trud se izniči. Nisem navdušena nad dietami in nikoli se jih nisem lotevala tako, pri meni gre vedno za gibanje in zdravo prehranjevanje za ohranjanje kondicije, dobro počutje in uravnavanje telesne teže. Stvari, ki si jih zadam, potem tudi izpeljem, seveda je potrebna motivacija, saj se brez nje nikamor ne pride.

Kako ste se lotili 'dela'? Kaj je bil prvi korak?

Dela sem se lotila tako, da se najprej začela zavedati, da potrebujem spremembe. Moja PR-služba (PR-projekti) mi je poiskala fitnes in trenerja za dodatno motivacijo in pravilno usmerjanje po poti do cilja.

Ste pripravljeni na garanje, saj preoblikovanje postave to vsekakor je ...

Na garanje sem pripravljena, ker mi ni tuje, in vem, kaj hočem doseči, zato bom to sprejela in mi bo tudi neke vrste sprostitev in zabava.

Kako se boste motivirali, da boste zdržali?

Z rezultati, ki bodo sledili, se bom motivirala, pa tudi trenerja mi bosta dala dodatno motivacijo, da ne bom odnehala ... Pa kakšne hlače, ki jih trenutno ne morem obleči, mi bodo v izziv, da jih spet spravim nase.

Kakšen je vaš cilj? Zakaj ste se sploh lotili tako velike preobrazbe?

Moj cilj je priti nazaj v formo in pridobiti kondicijo, dobro počutje, v ospredju pa je predvsem skrb za zdravje. Vem, kako dober je občutek po dobro opravljenem treningu, in do tega ritma si želim priti in nadaljevati. Zraven v paketu pride še samozavest, ki je vedno dobrodošla.

O tem, kakšen trening sta za Julijano pripravila osebna trenerja Andrej in Vlado, izveste v aktualni številki revije Story.

Andreja Freyer za revijo Story

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 40/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 40/2013

Story Story 40/2013, od 25. 09. 2013