Kaj počne Playboyevo dekle Katarina Benček?

Katarina Benček (foto: Aleš Bravničar) Aleš Bravničar
Vir: Story
21. 10. 2013

Ljubljančanka Katarina Benček, ki jo lahko občudujete v najnovejši številki revije Playboy, je v intervjuju med drugim spregovorila tudi o tem, kako je za njene gole fotografije izvedel njen oče.

Začniva z najbolj logičnim vprašanjem. Kako ste se odločili za to, da se fotografirate za Playboy?

Iskreno, nikoli si nisem mislila, da bom to storila. Mislim pa da z leti, dlje ko si v našem poslu, ti golo telo postane nekaj normalnega in ni noben bavbav. Z Bravničarjem sva že pred časom naredila fotografije za tretjo stran Playboya, potem me je nekega dne poklical in mi predlagal, da narediva še bolj gole fotografije. Ko mi je omenil, da bomo snemali na Santoriniju, sem bila že malo bolj za, med ogledovanjem fotografij drugih deklet pa sem vseeno razmišljala o tem, da se malo preveč vsega vidi, vendar sem potem na koncu vse­eno pokazala precej več, kot sem nameravala.

Kako pa so vas prepričali, da ste pokazali več, kot ste nameravali?

V bistvu me niso. Najprej sem rekla, da bom pokazala oprsje le na eni fotki in pol, (smeh) vendar se mi je zdelo, da to ni to. Moje fotografije so prefinjeno gole.

Ste doma povedali, kaj nameravate storiti ali ste jih po fotografiranju enostavno postavili pred dejstvo?

Oče je v bistvu izvedel na dan izida Playboya. (smeh) Fantu pa sem že nekako namignila in od vsega ga je najbolj morilo to, da sem morala biti zaradi snemanja odsotna dva tedna.

In kako je potem preživel teh 14 dni?

Prvi teden še nekako, naslednjega pa je bil že kar malo siten. (smeh)

Ker si je moral sam prati in kuhati?

No, na tem področju od mene nima ravno velike koristi. Navajen je, da veliko časa preživiva skupaj in da veliko stvari počneva skupaj, in očitno mu je to potem manjkalo. Saj sem ga jaz tudi pogrešala, vendar je res, da je meni teh 14 dni minilo hitreje in je bilo bolj zanimivih, on pa je bil v vsakodnevni rutini.

Kakšen pa je bil njegov komentar glede fotografij?

Mislil je, da bom pokazala malo manj, in se pošalil, da sem ga malo okoli prinesla. Vendar je na koncu pomembno samo to, da so všeč meni.

Pravzaprav vas najbolj poznamo z družabnih dogodkov in že večkrat sem naletela na vprašanje, kaj ta Katarina Benček sploh počne.

Moja pot se je začela z izborom Miss Universe, kjer sem bila miss fotogeničnosti. Takrat sem spoznala kar nekaj ljudi, vabili so me na dogodke, delala sem kot Playboyeva zajčica, z Dorotejo pa sva kasneje ustanovili skupino Diamantke. Sicer ne vem, zakaj se vsi tako sprašujejo, kaj je naš smisel. Dejansko je res, da smo starlete. Najprej sem se tega poimenovanja zelo otepala, ko sem malo razmislila, pa sem spoznala, da vsaka scena potrebuje starlete ...

Lahko razdelava definicijo starlete?

Malo sem se lotila raziskovanja na to temo in vem, da besedo pri nas velikokrat uporabimo v slabšalnem kontekstu. Dejansko pa je po definiciji starleta mlada povzpetnica, ki ima ambicije postati igralka. No, jaz teh ambicij nimam, je pa tako, da smo v Sloveniji vsi multipraktiki. Priznam, da mi je šlo v začetku kar malo na živce, ker so vedno ob mojem imenu pisali, da sem starleta, potem pa sem to začela gledati z druge plati. Rekla sem si, pa dobro, če nam govorijo, da smo starlete, pač smo. Tako ali tako na naši sceni primanjkuje seksi blondink.

Potem se s tem tudi preživljate?

Pojavljanje na družabnih dogodkih ima neki namen. Skupina Diamantke funkcionira kot agencija za posredovanje modelov ter hostes in družabni dogodki so idealen kraj za širjenje socialne mreže. V tujini je to nekaj normalnega, pri nas te pa gledajo postrani. Nobena od nas ni neumna blondinka, ki ne bi vedela, kaj počne. Vse to ima neki namen in nihče si še ni vzel dovolj časa, da bi se poglobil in se pozanimal, kaj in kako. Bili so časi, ko se je od tega živelo zelo dobro. Zadnje leto pa sem se preselila na svoje, vpisala sem se še na eno fakulteto, ki na leto stane 4000 evrov, in tako poleg tega zdaj delam tudi v maminem butiku. Moj dan je čisto zapolnjen.

V bistvu ste čisto pridno dekle, daleč od podobe, ki si jo je marsikdo o vas ustvaril iz medijev ...

Dejansko sem pridna. Dokončan imam univerzitetni študij na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Sicer to nerada poudarjam, ker potem marsikdaj slišim pripombo, da se grem intelektualko, ampak včasih to moram izpostaviti, da poudarim, da nismo samo neumne blondinke.

Verjetno je to tudi zaradi videza. Na zabavah sta z Dorotejo zagotovo vedno najbolj opazni. Blond lasje, globoki dekolteji in vrtoglave pete so že vajin zaščitni znak.

Ja, ljudje so polni stereotipov, in blondinka, ki je poleg vsega še urejena in pametna, je za nekatere pravi fenomen. (smeh) Najina garderoba, ki jo omenjate, pa je samo za zabavo. Sicer sem oblečena čisto običajno, v kavbojke in škornje. Najin stil pa se seveda z leti spreminja, v zadnjem času sva imeli nekajkrat oblečene celo hlače, ampak blond lasem pa se za zdaj ne nameravava odpovedati.

Z Dorotejo pa sta bili velikokrat na udaru tudi, ko se je v medijih govorilo o plačanih spremljevalkah na slovenski sceni ... Vaš komentar?

Na začetku me je to prizadelo, vendar nisem tak tip človeka, ki bi dolgo premleval take stvari. In sem se soočila in hitro rešila sama s seboj. Mislim pa, da se je to začelo, poleg tega, da sva izpostavljeni v medijih, ker sva Diamantke predstavili kot elitno skupino deklet, in verjetno je to marsikdo povezal z besedo 'high class'. V nekem članku pa naju je neki novinar na to temo celo javno poimenoval. Slovenija je majhna in zadosti je, da je pet ljudi to prebralo in to povedalo petim, in smo tam. Hvala bogu, da me nihče od bližnjih ni nikoli vprašal, ali je to res. Tako da je meni pomembno samo to, saj ponavadi take govorice bolj prizadenejo moje bližnje kot pa mene.

 Ampak tudi na naši sceni obstajajo elitne spremljevalke. Se strinjate?

Seveda, pri nas in v tujini je tako. Vedno pravim, da bi bila že milijonarka, če bi se ukvarjala s tem. Naj govorijo, kar hočejo. Za Dorotejo in dekleta, s katerimi sem povezana, lahko garantiram enako, da nimajo opravka s takim poslom. No, so pa bile ponudbe, tega ne bom zanikala.

Gole fotografije Katarine Benček najdete v aktualni številki revije Playboy, videoprispevek iz zakulisja snemanja pa TUKAJ.

Andreja Freyer

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 43/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 43/2013

Story Story 43/2013, od 16. 10. 2013

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri