Klemen Slakonja: Spal bo v studiu?!

Vir: Lea
4. 2. 2013

Juhuhu, legendarni Klemen Slakonja se vrača na male zaslone! Prvo oddajo Zadetek v petek na TV3 Medias bo imel 15. februarja ob 20. uri, mi pa že odštevamo dneve, ko bomo lahko spet pasli oči na zabavnem, simpatičnem in navihanem voditelju.

Lea: Od sredine februarja bomo lahko na TV3 Medias gledali zabavno-glasbeno oddajo Zadetek v petek, kjer boste vi najbolj na udaru. Katere vloge v tej oddaji boste prevzeli?

Klemen: Bom scenarist pa malo bom pel, malo plesal, malo imitiral, malo vodil. Veliko vsega po malo torej. (smeh)

Lea: Ste že kaj nestrpni pred začetkom predvajanja oddaj? Vas kaj izdajajo živčki, kako bo oddaja sprejeta pri gledalcih?

Klemen: Komaj čakam, da začnemo. Seveda upam, da bodo gledalci oddajo lepo sprejeli, a se za zdaj ne obremenjujem s tem. Poskušali bomo pač delati čim boljše.

Lea: Ali ste sploh lahko kdaj mrtvo hladni?

Klemen: Ker sem perfekcionist, ob delu nikoli nisem mrtvo hladen. Ko nimam obveznosti, pa se lahko zgodi tudi to.

Lea: Sicer pa oddajo ustvarjate z Binetom Biziljem, ki ima za sabo že dolgo televizijsko kilometrino – tako kot vi. Sta se delovno takoj ujela?

Klemen: Bine je bil del ekipe, ki je videla v meni potencial že v časih, ko sem snemal NLP. Leta 2009 so me povabili k sodelovanju in posneli smo eno poskusno oddajo, ki je vsebovala podobne elemente kot zdajšnja, a je takrat nobena televizija ni upala dati v svoj program. Prvič sva z Binetom uradno sodelovala pri Emi 2011, pa potem pri Misiji Evrovizija in Emi 2012. Imava skoraj povsem enake poglede na to, kakšna naj bi bila razvedrilna oddaja, tako da se lepo dopolnjujeva.

Lea: Čez nekaj dni odpotujete v Beograd, kjer boste snemali Zadetek v petek. Ste si že ogledali studio? Ste zadovoljni?

Klemen: Studio sem si ogledal, preden sem se odločil za to zgodbo, in takoj ko sem ga videl, sem se veliko lažje odločil.

Lea: Ste pogosto ločeni od sinčka? Mislite, da ga boste zelo pogrešali, medtem ko boste v Beogradu?

Klemen: Od sinčka se ne ločujem, v Beogradu bom s polno paro delal samo enkrat na mesec za nekaj dni, tako da ne bo tako zelo hudo. Veliko zadev bomo snemali tedensko v Ljubljani, del oddaje pa bo šel tudi v živo vsak teden.

Lea: V kakšnem hotelu boste nastanjeni v Beogradu? S petimi zvezdicami? Imate kakšne zvezdniške zahteve glede nastanitev, pijače v sobi ...?

Klemen: Nimam zvezdniških zahtev, ker se nimam za zvezdnika. Ogromno dela bo, tako da bom verjetno prespal kar v studiu.

Lea: Za prvega osrednjega gosta ste si zaželeli Jana Plestenjaka. A si ga boste 'fajn' privoščili? Nam izdate kakšno foro, na katero ga boste vrgli?

Klemen: Vesel sem, da se Jan po enoletnem premoru vrača prav v našo oddajo. Goste bomo tretirali tako, kot si zaslužijo, in se iz njih ne bomo norčevali.

Lea: V eni izmed oddaj bodo nastopili tudi Modrijani. Kakšno glasbo poslušate doma ali pa v avtu? Narodno-zabavno?

Klemen: Modrijani so v svoji zvrsti vrhunski, sicer pa tovrstne glasbe ne poslušam. Uf, ogromno CD-jev imam doma in v avtu. Poslušam veliko dobre glasbe, lahko bi našteval in našteval, pa ne bom. (smeh)

Lea: Ste se vi spomnili naslova Zadetek v petek? Bi rekli, da ste 'zadetek'?

Klemen: Ne spomnim se več, kdo se ga je spomnil, vem pa, da mi je bilo ime takoj všeč. Mislim, da nisem 'zadetek'.

Lea: Kolikor vem, ne pijete, ne kadite, se ne drogirate ... Od kje pa vam nore ideje, ki jih bodo gledalci kot presenečenje videli v oddajah?

Klemen: Ideje so pa hecna reč. Pridejo nenapovedano, včasih sploh ne. Zato pri takem projektu potrebuješ ekipo, ki te dobro pozna in diha s tabo, drugače je težko zdržati tedenski tempo. Trudimo se.

Lea: Boste med oddajo imitirali tudi naše politike? Kot Karl Erjavec ste odlični!

Klemen: V oddaji bodo tudi imitacije, kakšna stara, kakšna nova ...

Lea: Oddaja bo na TV3 Medias ob petkih zvečer, posneta pa bo večinoma vnaprej. Jo boste gledali z domačega kavča ali v direktorjevi pisarni na TV3 Medias?

Klemen: Gledal jo bom predvsem v postprodukciji, sicer pa, kot sem rekel – nekatere stvari bodo šle v živo, tako da ne bom imel tega privilegija, sedeti na kavču. Gledalce pa vljudno vabim na Zadetek v petek.