Lorella Flego spregovorila o hčerki Sofii

Vir: Lea
23. 10. 2013

Modna voditeljica Lorella Flego, ki velja za enega od paradnih medijskih obrazov na naši medijski sceni, je odprla materinsko srce in nam brez zadržkov zaupala kar nekaj zanimivosti iz zasebnega življenja, o katerem nerada govori v javnosti.

Pred tedni je vaša hčerka praznovala že 3. rojstni dan. Nam razkrijete, kako uživata v skupnih trenutkih?

Takih trenutkov z mojim otrokom je veliko. (Smeh.) Sofia je radost in veselje, je izredno srečen in pozitiven otrok, radovedna, živahna, navihana. Čas, ki ga preživim v njeni družbi, je najbolj dragocen na svetu, zato težko rečem, kateri so najlepši skupni trenutki; zame je dovolj, če sva skupaj, takrat je vse popolno.

Ste stroga mamica?

Nisem stroga, upam, da sem pravična. Vzgajam jo sproti in upoštevam njene zahteve in spremembe; vedno upam, da bova nekoč tudi prijateljici.

Za kakšno vzgojo ste se kot diplomirana psihologinja odločili pri svoji Sofii? Kot smo slišali, je zelo živahna punčka?

Jo poslušam, predvsem to, in jo vedno povprašam, kako in zakaj, kar je včasih morda čudno, ker je še majhna, a me njeno mnenje resnično zanima. Nikoli je ne silim s hrano; če nima volje za obrok, vem, da bo jedla pozneje, in nimam težav z urniki, ne delam stvari tako, kot piše v priročniku, poskušam biti fleksibilna. Podobno je s spanjem; kmalu sva s partnerjem ugotovila, da nima smisla siliti je k popoldanskemu spancu, ker se je samo matrala in od tega je bilo bolj malo. Tako smo skupaj našli nov ritem: popoldne ne spi, vendar zaspi ob 21. uri in zjutraj potegne tudi do 9.30, kar je za naju super.

Malce za šalo, malce zares. Kako vaša Sofia spremlja svojo modno mami, ko jo zagleda na televizijskih zaslonih? Gre po vaših stopinjah?

Opažam, da so ji obleke všeč, prav tako jo zanima vse s področja lepote: šminke, pudri, senčila, maskare ... neverjetno. (Smeh.) Všeč ji je tudi nakit, včasih želi iti ven polna vsega in je kot mala novoletna jelka, kar je zame prav zabavno. (Smeh.) Zdi se mi, da je čedalje bolj pozorna na vse možne detajle. Kaj naj rečem ... kot mama. (Smeh.)

Ste ena redkih medijskih estradnic, ki niste svoje hčerke takoj po rojstvu predstavili medijem. Je to dokončna odločitev, da hčerko držite stran od medijev?

Trenutno je tako, saj s partnerjem ne vidiva potrebe, da bi Sofio izpostavljala. Ko bo večja in bo želela pred fotoaparat, ji vsekakor ne bova rekla ne, a zdaj je še premajhna in zdi se nama nesmiselno, da bi jo prodali medijem. Vsekakor pa nismo tip družine, ki se rada izpostavlja. Moje delo je takšno, da zahteva medijsko pozornost, zasebno življenje pa je druga stvar; kot veste, sem tukaj postavila mejo, in mislim, da je tako tudi prav.

Že razmišljate, da bi v kratkem Sofia dobila bratca ali sestrico?

Kaj pa vem; sodobno življenje je v tem trenutku zelo naporno in hitro, težko bi se odločila za drugega otroka, ne da bi ostala doma. Po Sofijinem rojstvu sem takoj začela delati, bilo je težko in hkrati kruto; te izkušnje ne bi ponovila. Morda se nekoč tudi odločim, v vsakem primeru vem, da sem materinski tip.