Lorello Flego: "S Sofio bova pekli piškotke"

14. 12. 2013 | Vir: Story
Deli
Lorello Flego: "S Sofio bova pekli piškotke" (foto: Matej Bizjak)
Matej Bizjak

Z modno strokovnjakinjo Lorello Flego sva preživeli prijetno popoldne in se posvetili sanjarjenju o veselem decembru.

Praznično obdobje je pred nami, kaj vam pomeni ta čas?

To je predvsem čas, ko si močno želim biti ob družini in preživljati čim več prostega časa z njo. Na splošno sem človek, ki ima zelo rad dom, doma se tudi počutim najbolje, zato je to čas, ko skupaj s Sofio delava različna peciva, pečeva piškote, sestavljava božične zgodbice in preprosto uživava. Zame je ves december nekaj posebnega. Po eni strani je vedno veliko dela, saj so tukaj zaključne oddaje in prireditve, po drugi strani pa je to čas, ko potegnemo črto in se zazremo v prihodnost. V tem trenutku sem že z eno nogo v 2014, hkrati pa zelo uživam ta čas.

Kaj najraje počnete v tem čarobnem času?

Ker živim blizu Trsta, si privoščim vedno več sprehodov po okrašenih italijanskih trgih; všeč so mi stojnice, lučke, polne trgovine. Všeč sta mi novoletni direndaj in življenje na ulicah. To je tudi čas, ko se končno dobimo s starimi prijateljicami, organiziramo kakšno dobro večerjo ali preprosto gremo v lep lokal na čaj. Všeč mi je tudi pohajkovanje po trgovinah v iskanju pozornosti za najbližje ... Resnično uživam v nakupovanju, če pa je za druge, toliko bolje!

Kakšne dekoracije imate radi?

Bele in zlate, ker so skladne s stanovanjem. Všeč so mi tudi naravne, lesene stvari in seveda lučke ali svečke povsod, kot v Skandinaviji. Ravno včeraj sem gledala revijo z božičnimi trendi v Ameriki; lepo je, ko ljudje čutijo praznike in jim tovrstno angažiranje za dekoracije ni odveč. Lepo urejen dom, ki decembra diši po sveže pečenih piškotih in ima luštno girlando na vratih, je kraj, ki nas hitro spravi v dobro voljo. Verjamem, da ima vsak prostor, tako kot človek, tudi svojo energijo.

Lorella Flego

Moda v tem času - si privoščite morda kaj več?

Predvsem si privoščim veliko večernih oblek in dodatkov, saj je december čas, ko si lahko omislimo kakšno zabavo, poslovno ali zasebno, zato potrebujemo dober outfit in visoke pete. V resnici sem vedno za zelo ženstveno modo, zdi se mi, da smo ženske premalo v oblekah in petah, preveč stavimo na udobje, kar je vsekakor rezultat hitrega tempa življenja. Božični čas je lep tudi zato, ker nastanejo priložnosti za svilene nogavice, prefinjeno perilo in čipko na obleki, kar je zelo po mojem okusu.

Vaša mala Sofia in moda ... Je kakšen kos, ki ga ima še posebej rada?

Ima rada vse, kar je lepo. Od oblek do balerink pa tudi džins hlače, jope, obroče za lase ... Uživava v oblačenju, ker nikoli ne komplicira, je na splošno izredno priden otrok, ki ga takoj vzljubiš. Načeloma je za rožnato barvo, a ne vedno, najbrž zato, ker je jaz ne oblačim v roza, zato je vajena, da ima na sebi druge barve. Ima polno majic s črtami in pikami tako kot jaz; mornarski stil je moj fetiš in zdi se mi, da tudi njen.

Načrtujete kaj posebnega za tedne, ki prihajajo?

Načrtujemo dopust in navijam za New York, ker bi ga znova rada videla v lučkah, ko diši po cimetu in je povsod glasba. To je ogromna želja, saj me Amerika zelo vleče in v resnici je vsak izgovor dober, da pripravim prtljago in grem čez lužo. Trenutno sem zelo osredotočena na to.

Lorella Flego

Kako bi povzeli svoje leto 2013?

Mislim, da je vsako leto po svoje zanimivo in uspešno. 2013 je bilo polno odličnega dela, zelo sem se osredotočila na svojo spletno stran www.glitter.si, ki je zaživela na najlepši način, na kar sem izredno ponosna. Želim si, da bi izbrala ekipo ljudi, jih tudi zaposlila in gradila projekte, v katere zelo verjamem. To leto je nedvomno pokazalo, kdo je ob meni in kdo ni, za kar sem zelo hvaležna. Ččistke so potrebne, da rastemo in se tako pokažejo nove poti. Hkrati pa prav čas pokaže, kdo je resnično prijatelj, torej zvest tebi in stvarem, v katere verjameš.

Kakšna neizpolnjena želja, ki je na vrhu stopničk v tem trenutku?

Jih je veliko, sploh poslovnih. Usmerjam se v tujino in ne želim biti aktivna samo v Sloveniji. Tudi na tem področju se odpirajo poti in mislim, da bo iz vsega nastalo veliko dobrega. Živimo v obdobju visoke tehnologije in interneta, zato je svet na dlani, meja ni več, če pa obstajajo, je to zato, ker jih imamo v glavi. Imam srečo, ker se ukvarjam z modo, ki je globalni fenomen. Na visokih ravneh nihče ne gleda, ali si iz Slovenije, Italije ali Avstralije, pomembno je, da znaš delati in si koristen za družbo. Ta filozofija mi je zelo všeč, pri nas jo pa žal pogrešam.

Karin Bizjak

Novo na Metroplay: V uniformi chefinje se najprej nisem počutila dobro | Meta Repovž

Nova Story že v prodaji

Story Story 50/2013

Story Story 50/2013, od 04. 12. 2013