Maja Keuc: “Ljubezenska zgodba je končana”

Maja Keuc (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
26. 6. 2012

Pevka Maja Keuc o svojem zasebnem življenju ne govori prav rada, vseeno pa nam je zaupala, da je s svojim prvim fantom Timom Koresom, članom fantovske zasedbe In&Out, tudi dve leti po koncu romance še vedno v prijateljskih odnosih. Seveda smo jo vprašali, ali so se na zadnjem koncertu, kjer sta se srečala, prebudila stara čustva.

Story: Na nedavnem koncertu smo vas prvič v javnosti 'ujeli' z bivšim fantom Timom, ki je prišel s člani skupine In&Out. Po koliko časa sta se spet videla?

Da, to je bil njihov prvi javni obisk koncerta, ki so se ga morali udeležiti vsi udeleženci X Factorja. S Timom sva ostala prijatelja, tako da si občasno sporočiva, kako sva, kaj se dogaja, glede na to, da oba trenutno živiva v Mariboru, ki ni ravno velemesto, pa se tu in tam seveda tudi srečava, namerno ali nenamerno.

Story: Ste vedeli, da bo tudi on tam, ali je bilo srečanje naključno?

Vedela sem, da bodo prišli. Veseli me, da so imeli možnost videti tako super koncert, kot je bil ta v Križankah.

Story: Na dogodku sta se pozdravila in objela. To pomeni, da med vama ni nikakršnih zamer?

Seveda je zdaj za novinarje to vroča roba, vendar se s tem ne obremenjujeva, pa tudi ne s tem, kaj si kdo misli. Nimava razloga za zamere, za nama je lepo obdobje in zakaj ne bi ostala prijatelja, če sva tega oba sposobna? (smeh) Podpirava se.

Story: Minilo je dve leti, odkar sta se razšla. Kakšen odnos imata zdaj? Sta se vmes kaj videla?

Najin odnos je izjemno sproščen in velikokrat se šaliva. Seveda se zelo dobro poznava, in kadar potrebujeva oporo, nasvet, se včasih obrneva tudi drug na drugega. Meniva pa, da je ljubezenska zgodba že zdavnaj končana, in pri tem bo tudi ostalo.

Story: Kako ste izvedeli, da se je Tim prijavil na šov X Factor?

Sam mi je povedal in najprej sem bila zelo presenečena, potem pa sem mu rekla, da če si to želi in čuti, potem naj to tudi naredi. Posvarila sem ga tudi pred negativnimi posledicami takšnih šovov, ki so skoraj ne­izogibne, ampak ljudje se odločamo sami zase in na koncu se iz lastnih izkušenj največ naučimo.

Story: Vas je njegova odločitev presenetila, glede na to, da je bil prej v metalskem bendu, tu pa se je sprva predstavil kot samostojni izvajalec?

Kar precej, vendar sem že od nekdaj vedela in čutila, da ima potencial tudi za izbiro drugačne poti. Presenečena sem bila samo nad izbiro poti do cilja.

Story: Na koncu so ga vključili v fantovsko skupino. Vas je presenetilo, da se je odločil za to pot in glasbeno zvrst?

Saj se ni sam odločil. Mislim, da imajo tekmovalci bolj malo izbire, kar je prva slaba značilnost takšnih tekmovanj. Že na začetku ti določijo, kaj boš postal po njihovi presoji, a ni nujno, da to ustreza tvoji želji in viziji. Če hočeš igro igrati do konca, jo moraš odigrati po njihovih pravilih. Seveda je na koncu še vedno možnost, da se stvari spremenijo in popravijo, vendar je veliko težje in zahteva več časa.

Story: Poznate ga že od prej, še preden se je pojavil v javnosti. Kako bi ga ocenili kot glasbenika?

Zelo dobro sliši in ve, kako mora stvari postaviti, da bodo zvenele prijetno za ušesa.

Story: Ste spremljali oddaje in njihove nastope? Mogoče poslali tudi SMS-sporočilo za fante?

Kolikor sem le zmogla, seveda sem poslala.

Story: So se morda prebudila stara čustva, ko ste ga spet videli?

Vedno bova imela poseben odnos, ker je bila to navsezadnje prva ljubezen, mislim pa, da so najina čustva v tem trenutku zgolj prijateljska in bodo takšna tudi ostala. Želim si tudi, da bi se ta kraval glede najine preteklosti čim prej polegel in bi lahko oba spet nemoteno nadaljevala vsak svojo glasbeno pot - pozornost želiva zbujati z glasbo, in ne z osebnimi zadevami.

Story: Skupina In&Out je v zadnjih tednih izjemno priljubljena predvsem med dekleti, Tima so označili za največjega ženskarja. Mislite, da bo 'izkoristil' ta status?

Tim je prijazen, odprt, ima smisel za humor in seveda ga imajo punce rade. Prav je tako! Želim mu vse dobro!

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story