Maja Založnik spregovorila o svoji ljubezni Boštjanu Polancu

Maja Založnik (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
25. 7. 2014

Ljubezen je čudovita stvar, še posebej, ko se zgodi med dvema kreativnima dušama. Takrat se ponavadi takoj rodijo novi sadovi in kreativni zagon se povzdigne v višave.

Pevka Maja Založnik, ki je že od nekdaj znana po pin-up slogu, je našla sorodno dušo, ki je njeno stilsko podobo spremenila v samo še bolj edinstveno in zanimivo. Modni oblikovalec Boštjan Polanec pa je v Maji našel svojo muzo.

Kdaj se je vajina zgodba pravzaprav začela?

Boštjan: Začela se je decembra lani, dan pred snemanjem Majinega videospota. Takrat sva se tudi prvič spoznala, videla, slišala ...

Sta inspiracija in občudovanje obojestranska?

Boštjan: Vsekakor, saj brez tega ni dobrega in kvalitetnega sodelovanja! Maja mi je ogromna inspiracija in občudujem njen glas in stas, v bistvu sem 'in love' (zaljubljen, op. a.). (smeh)

Maja: Jaz sem Boštjana opazila že kar nekaj časa pred tem, preden sva se spoznala, navdušil me je s svojo torbico in od takrat sem ga občudovala. Ko sva se spoznala, sem začutila, kot da se poznava že vse življenje, in ga občudujem!

Prvič sta sodelovala pri snemanju videospota za pesem Vzemi, vse ti dam. Povejta nam kakšno prigodo, zanimivost iz zaodrja?

Boštjan: Bilo je prvo in za zdaj največje sodelovanje, ampak 'kuhava' že marsikaj. Zanimivosti in prigode pa se nama dogajajo nenehno, odkar sva se spoznala. Zaodrje je bilo zelo natempirano, ker smo imeli za snemanje spota samo pet ur. Majo sem moral preobleči kar osemkrat, medtem ko sem na snemanju naredil še klobuk in dodatno obleko, pozabil likalnik na likalni deski (še dobro, da brez vžiga) in se strašansko zabaval z Majo in Denisom (avtorjem pesmi Vzemi, vse ti dam) ter francosko ekipo.

Maja: Snemanje spota je bilo zelo zabavno in adrenalinsko, saj me je Boštjan oblačil in slačil. (smeh) V vseh njegovih kreacijah sem blestela in se počutila božansko. Ker smo pesem velikokrat predvajali, so jo že Francozi začeli peti v slovenščini.

Kako pomemben je imidž v življenju izvajalca in kaj naj bi ta sporočal?

Maja: Imidž je vsekakor pomemben. Svoj glas rada delim med ljudi, moram pa biti tudi vidna in urejena, saj to kaže moj odraz do sebe in spoštovanje do publike. In vsekakor spoštovanje do oblikovalca oblačil, v mojem primeru Boštjana, saj karkoli mi naredi in v karkoli me obleče, se sama sebi zdim božanska.

Boštjan: No, to je to! Moj cilj je dosežen vsakič, ko se Maja počuti takšno, kot je, in uživa v svoji koži.

Sta ga vidva zgradila skupaj ali je prišel povsem spontano?

Boštjan: Oboje. Skupaj in popolnoma spontano, brez besedne komunikacije, samo z izmenjavo energij. Tudi če bi želela razglabljati o imidžu, na začetku ni bilo časa, saj sva od prvega srečanja do snemanja imela samo 24 ur. S tem, da se je vmes bilo treba še naspati za kakšno urico, dve, tri ... Več kot polovico stvari še zašiti, polikati, narediti še sestanek z ekipo itd. Po pregledu prvih fotografij in posnetkov sva samo enoglasno rekla: "To je to! Gremo naprej! Se vidiva jutri!" in saga Založnik & Polanec se je začela.

Kako sta znotraj novega videza ohranila Majino pin-up 'dušo'?

Maja: Že od prej nekako 'furam' imidž pin-up dekleta, v smislu, da poudarim svoje obline in seksapil. Z Boštjanom sva to samo še nadgradila.

Boštjan: Pin-up po avantoplansko. (smeh)

Boštjan, do kakšne mere je Maja vaša inspiracija?

Maja je 'the' ženska s samosvojo energijo, kar mi je najbolj pomembno. Vse, kar delam zanjo, črpam iz nje same. Njenega karakterja, njene glasbe, njenega življenja, njenega načina ustvarjanja. Sprejemam informacije in jih potenciram na svoj način, ki seveda Maji, kot lahko sklepate, ustreza in se poveže z mojimi malimi možgani. Obožujem njeno silhueto. Vse stvari, ki jih naredim zanjo, zažarijo v polnem obsegu. Je ena izmed tistih, ki znajo kreaciji vdahniti zgodbo in jo interpretirati na svoj način, kar daje posebne rezultate.

Maja, kako se počutite v Boštjanovih kreacijah, katera vam je najbolj pri srcu?

Kot sem povedala že prej, karkoli Boštjan da name in na meni ustvari ter zame zašije, vedno se počutim božanska. Kajti vsak kos oblačila je narejen samo zame in v tem se počutim samozavestno in lepo. Težko povem, kateri je moj najljubši kos, ampak bom kar rekla vsa krila, ki jih je naredil, saj se v njih počutim kot princeska.

Maja in Boštjan

Kako so videti vajini kreativni sestanki in ali se nemudoma strinjata, katero smer bi ubrala?

Maja: Najina druženja in kreativni sestanki so vedno polni smeha in zabave. Nič ne komplicirava, takoj se strinjava in dopolnjujeva.

Boštjan, vaše kreacije so dokaj kostumske in zato odlične za na oder. Obstaja kaj, česar Maja ne bi nikoli nosila? Je kakšna zgornja meja?

Boštjan: Ne obstaja nič, česar Maja ne bi nosila, če jo oblečem. Nosi vse, kar ji naredim. Zgornje meje ni, in niti ne razmišljam o mejah. Pri Maji mi je všeč ravno to, da mi ni treba razmišljati, ampak samo sledim navdihu in občutkom ter samo ustvarjam.

Kaj se trenutno kuje v ateljeju in kakšno zgodbo lahko pričakujemo v prihodnje? Bosta vedno v timu?

Maja: Uf ... kuje se veliko in na veliko. Najina zgodba bo vsekakor še zanimiva in prav nič ravnodušna. Kreativne energije imava ogromno. Cilji so zastavljeni in meje podrte. Več za zdaj ne smeva povedati, vse ob svojem času. Spremljajte naju, ker obljubljava, da vam ne bo dolgčas, tako ali drugače. Če bova vedno v timu? Vsekakor bova vedno v timu.

Napisala: Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 30/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 30/2014

Story Story 30/2014, od 17. 07. 2014