Marija Šestak: "Družina ne pomeni konca moje kariere"

Vir: Story
14. 4. 2013

Eno izmed naših najlepših športnic, vrhunsko atletinjo Marijo Šestak, je pred časom doletela neprijetna poškodba, zaradi katere je morala troskokaške copate za nekaj časa pospraviti v kot.

A ima kljub temu mnogo večji razlog za veselje, saj bosta s partnerjem, nekdaj prav tako vrhunskim atletom Matijo Šestakom, jeseni prvič postala mamica.

Story: Kar žarite, pa vseeno za začetek. Kako je z vašo poškodbo stopala? Gre že kaj na bolje?

Hvala. Okrevanje gre v pravo smer in hitreje, kot sem pričakovala. Računam, da bo noga čez dva meseca kot nova.

Story: Ste pozimi tudi že kaj trenirali?

Do poškodbe mi je šlo zelo dobro, ampak po njej pa je sledil dvomesečni prisilni počitek in nisem mogla trenirati. Moram priznati, da mi je počitek prijal. Zdaj delam terapije in krepilne vaje za stopalo, izvajam pilates, obenem pa tudi določene vaje v fitnesu.

Story: Ne glede na poškodbo imate več kot tehten razlog za veliko veselja. Čez nekaj mesecev boste prvič postali mamica. Ste naraščaj s partnerjem Matijo načrtovali?

Seveda sva načrtovala. Prvoten načrt je bil, da tekmujem še sezono 2013, potem pa otrok. Ko sem se poškodovala, sva se odločila, da je pravi čas za naraščaj. (smeh)

Story: Kakšen je bil odziv, ko ste izvedeli, da boste prvič postali mamica?

Nisem bila presenečena, ampak vseeno malce v šoku, da bom res mamica. Navdušenje je bilo ogromno! Hkrati sem bila zaskrbljena, ker sem veselo novico izvedela dan pred operacijo. Skrbelo me je, kako se bo vse skupaj končalo. Seveda sem takoj poklicala Matijo, a časa za proslavljanje prav zaradi operacije ni bilo.

Story: Kako se je odzval Matija, ko ste mu zaupali veselo novico?

Bil je zelo vesel, ampak hkrati na trnih zaradi operacije, ki me je čakala. Obožuje otroke in že vidim, da komaj čaka september in rojstvo najinega dojenčka.

Story: Kako ste prenašali prve mesece nosečnosti? Je bilo naporno, kaj slabosti?

Te dni bom zakorakala v peti mesec. Počutim se odlično, trikrat na teden hodim v fitnes na stadion, delam prilagojene vaje in živim povsem normalno. Na srečo nisem imela slabosti in za zdaj ni bilo nobenih nevšečnosti. Upam, da bo pri tem tudi ostalo.

Story: Zanimivo sploh ni videti, da ste noseči?! Se je sploh kaj spremenilo navzven?

Za zdaj ni velikih sprememb ... Razlika je v tem, da ni več 'ploščic' na trebuščku in da sem videti, kot bi se preveč najedla. (smeh) Pa tudi kavbojke kmalu ne bodo več uporabne. (smeh)

Story: Je skrivnost, ali bo bodoči atlet ali atletinja?

Ni skrivnost, ampak tudi midva še nimava te informacije, verjetno bova izvedela konec aprila. Najpomembneje je, da bo otrok zdrav in da bo pridno rasel. (smeh)

Story: Kaj pa ime? Je že izbrano ali še tehtata?

Nisva se še odločila.

Story: Prisegate na moderna imena ali bolj tista, ljudska, ustaljena?

Izbrala bova ime, ki bo sprejemljivo tako v Sloveniji kot Srbiji. Gotovo to ne bo klasično slovensko ali klasično srbsko ime. (smeh) Pri izbiri imena bomo imeli veliko dela. (smeh)

Story: Že prebirate materinsko literaturo?

Ne, nisem še začela brati ... Še vedno sem polna energije in se lahko veliko gibam. Kmalu grem na Portugalsko in potem maja v ZDA. Ko ne bom mogla več veliko skakati okrog in migati, takrat bom zbrala celotno gradivo in brala. (smeh)

Story: Zagotovo ste že razmišljali o tem, kakšna mama boste?! Vas kaj tudi skrbi?

Veliko razmišljam o tem in seveda me malce skrbi, ali se bom znašla v novi vlogi. Vsi vemo, kako in kaj moramo delati v teoriji. Praksa pa je nekaj povsem drugega. Verjamem, da bova z Matijo našla pravo pot.

Story: Zaupate slovenskim strokovnjakom ali razmišljate o porodu v tujini?

Imam odlično zdravnico, ki ji zaupam, poroda se ne bojim in zato tudi ne vidim razloga za odhod v tujino.

Story: Bo družina pomenila konec kariere?

Družina ne pomeni konca moje kariere. V lanski sezoni sem dokazala, da še vedno lahko tekmujem na vrhunski ravni. In če svoje delo še vedno opravljam dobro, se s tem lahko preživljam ... In če to rada počnem, potem ne vidim razloga, zakaj ne bi nadaljevala?! Starost je stanje duha. V preteklosti sem razmišljala drugače, ampak zarečenega kruha se največ poje. (smeh) Vse bo odvisno od stopala, čeprav odlično okrevam, in verjamem, da bom prihodnje leto že skakala na EP v Zürichu.

Domen Mavrič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 16/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 16/2013

Story Story 16/2013, od 10. 04. 2013