Martina Ipša: Tudi z bolečino na oder

Opazili so jo v Termah Olimia. (foto: Natalija Jelušič Babič) Natalija Jelušič Babič
Vir: Nova
20. 10. 2014

Stan up komičarka Martina Ipša je po operaciji na hrbtenici znova v igri. Trenutno je na številnih gostovanjih po državah nekdanje Jugoslavije, čaka pa jo tudi mednarod­ni festival smeha v Mariboru.

"Če pretiravam z napori ali če se spozabim in naredim kakšen napačen gib, še čutim bolečino. Po pameti bi morala ravnati, pa mi to včasih ne gre najbolje," odgovori na vprašanje, kako napreduje njeno okrevanje.

Pred kratkim so Martino opazili v Termah Olimia, kjer je precej izstopala njena brazgotina na hrbtu. Stan up komičarka je pojasnila:

"Izbrala sem si okrevan­je v Termah Olimia, ker sem o njih slišala samo najboljše stvari, res me niso razočarali. Navdušena sem bila nad strokovnostjo osebja in človeškim pristopom. Tam sem bila najmlajša in sem opazovala njihov odnos do starejših, ki me je ganil skoraj do solz, ker jih niso obravnavali kot tujce, ampak, kot bi si jaz želela, da obravnavajo moje stare starše.

Kar nekaj terapij sem imela vsak dan, od vaj v bazenu, telovadbe, masaže do priklap­ljanja na številne naprave. Razlika po vseh teh terapijah je bila očitna. Počutim se veliko bolje. Res je, da bo brazgotina verjetno vedno vidna, ampak me to ne moti. Naj me kar opominja na to, kako krhko je zdravje, če ne paziš nase. Morda bom potem pametnejša."

O usklajevanju dela in zdravniških težav je spregovorila v intervjuju, ki ga lahko preberete v novi številki revije Nova.

Nova

Značke: Martina Ipša

Priporočamo