Matjaž Kumelj: Oboževalka grozila s samomorom

"Rekla je, da se bo zaradi mene ubila." (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
Vir: Story
23. 10. 2014

Tudi slovenski zvezdniki so kdaj tarče oboževalcev, ki bi za minuto pogovora s svojim idolom naredili vse. Za pevca Matjaža Kumlja je bila zahteva oboževalke tako ekstremna, da v danem trenutku sploh ni vedel, kako se odzvati na grožnjo o tem, da si bo vzela življenje, če ji ne bo odpisal na sporočilo, ki ga je pustila na družabnem omrežju.

Ste se, odkar ste postali prepoznavni, kaj spremenili ali ste ostali takšni, kot vas poznajo domači in sosedje?

Do prijateljev in bližnjih se obnašam enako, nisem se spremenil, morda občasno delujem drugače, ker ko delam, delam vse sam. Torej ko greš ven, pa veš, da moraš narediti še veliko stvari, nisi povsem sproščen. Nič ni več kot včasih, več dela je, bolj moraš biti premišljen. Sicer pa mislim, da se karakterno nisem spremenil.

Nastopate že 10 let. Ste kaj bolj previdni glede ljudi?

Veliko smo nastopali s skupino, generacija se menja in najbolj zanimivo je zadovoljiti večino. Sploh zdaj, v recesiji, imam občutek, da še plačajo nekaj denarja, da gredo na koncert, ampak da mora biti ta odličen, saj nihče ne želi dati denarja za nekaj, kar je podpovprečno. Tako da je nekako treba veliko več dati, kot dejansko na koncu dobiš.

Kakšne so vaše ambicije glede pevske kariere?

Drugače je to, da bom začel nastopati s skupino v živo. Ko smo nastopali s skupino All4play, smo imeli zgoščenko, na katero smo peli. To ne pomeni, da smo peli na playback, pa čeprav ljudje vse, kar je instrumentalno posneto na zgoščenki, vzamejo kot playback. Želim si, da bi zdaj naredil solo kariero, da nastopam s skupino ter da je vse skupaj bolj pristno in profesionalno.

Torej, da postanete mlajši 'Plestenjak'?

(smeh) Ja ... Pa veste, da kar dostikrat slišim, da ga mora nekdo že zamenjati. (smeh) Sicer mislim, da nimava istega stila glasbe, ampak ne vem. Na nikogar ne gledam tako, da bi ga želel nadomestiti ali kaj takega. Veliko popotnic sem dobil in med njimi tudi, da naj delam tisto, kar mi je všeč, ker če rad delaš, se ti prej ko slej povrne. Ko delaš nekaj iz koristi, oziroma da bo všeč masi ljudi, prej ko slej propade.

Vas razmišljanje, da morajo slovenski glasbeniki za preživetje imeti še popoldansko službo, kaj potre?

Nobeno delo mi ni težko, a vem, da če grem zdaj delat za šank, bi me malo spravljalo ob živce to, da bi za mojim hrbtom opravljali ali kazali s prstom. Vsekakor bi šel delat, a da nisem ravno na očeh javnosti. Treba je delati več stvari, tako pač je. Sam se ukvarjam z modelingom, ko je kaj dela, tudi nastopam ...

Verjamem, da ste z oddajo ZOISG pridobili veliko oboževalcev, ki vas spodbujajo. Pa se je vmes našlo tudi kaj takšnih, ki so nevoščljivi ali škodoželjni?

Slišiš marsikaj negativnega, ampak takoj obrnem 'kontro' in to mi je všeč, daje mi zagon. Glede oddaje nisem dobil nobenega negativnega odziva, forumov in teh bedarij pa ne berem, tako da me res nič kaj takega ne iztiri. Skozi leta sem dobil trdo kožo in nima smisla, raje daš energijo v kaj produktivnega.

Matjaž

Pa ste morda kdaj prejeli kakšna nespodobna povabila oboževalk?

Povabila ravno ne, sem pa v času šova dobil veliko sporočil na Facebooku. Veliko je bilo pohval, ampak potem so se kakšni razburili, ker nisem odpisal. Potem so mi pisali, da sem isti kot vsi zvezdniki, da ne odpišem, in včasih tudi izsiljevanje v smislu: "Vsak teden za tebe zapravim 20 evrov za glasovanje, ti pa niti ne odpišeš." Ko smo se pogovarjali s sotekmovalci, so mi vsi rekli, da imam najhujše od oboževalk. Pisale so celo Klepaču in ga spraševale, zakaj ne odpišem. Najhuje pa je bilo, ko mi je neka punca napisala, da si bo začela rezati žile, če ne mislim odpisati. Nadaljevala je, da bodo o tem, da sem kriv za njeno smrt, pisali v časopisih. Začela je pisati, da teče in teče njena kri ... To je bilo res neverjetno. Na koncu nisem vedel, ali naj odpišem in jo vprašam, kdo jo vzgaja in kaj misli s tem doseči, ampak dlje ko nisem pisal, bolj je tekla njena kri. Rekla je, da se bo zaradi mene ubila.

Pa sicer sprejmete vsakogar med prijatelje na Facebooku?

Da, odločil sem se, da je Facebook predvsem za promocijo, in ne osebno rabo. Tiste, ki jih poznam, pokličem, se z njimi vidim. Ker sprejmem vsakogar, dobivam sporočila.

Koliko pa jih dobite?

Nekaj čudnih sporočil na dan, sicer pa nenehno. Zdaj se pogovor hitro konča, ker gre od 'živjo' do 'Matjaž nima časa' in je konec.

Ste kdaj prejeli tudi kakšno 'lepo' fotografijo med zasebnimi sporočili?

Zdaj ste me spomnili, da mi je neko dekle že poslalo fotografijo. Ne vem, ali je na fotografiji njen obraz, ampak so pa 'joške do Koroške'. Ni bila gola, ampak bilo je skoraj enako, kot če bi bila.

Je bila vsaj lepa?

Težko rečem, ker ni bilo videti obraza, ampak kar se postave tiče, pa ja, lepa. Ampak oprosti, tako pa ne bo šlo. Meni je to čudno, ampak ni panike, kar naj pošiljajo. (smeh) Raje bi videl, da nekdo pristopi na normalen način, brez kričanja, da se izrazi na normalen način, ne pa takole.

Je to zabavna ali zoprna stran tega, da ste znani?

Živimo v Sloveniji, ne v Hollywoodu, tako da tega vseeno ni toliko, da bi zaradi tega izgubljal živce, je pa zabavno. Kakor si narediš. Če pustiš, da ti pride do živega, potem najbrž ni.

Ste sicer že kdaj spoznali dekle prek spleta?

Ne, lahko se zgodi, ampak meni se ni. Raje imam preverjene variante, torej nekoga, ki ga že poznaš, ker je to bolj pristno.

Si sploh želite biti zaljubljeni?

V tem trenutku sploh ne razmišljam o tem, ker želim delati kariero. Ampak ko bo prišel november ali december, takrat pa vedno paše. Vsako leto si rečem, da je dober čas tudi za ljubezen.

Napisala: Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 43/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 43/2014

Story Story 43/2014, od 16. 10. 2014