Milena Pleško je samske povezovala že v odvetniški pisarni

29. 11. 2017
Deli
Milena Pleško je samske povezovala že v odvetniški pisarni (foto: Urška Košir)
Urška Košir

Agencija Aglaia (www.aglaia.si) je prva certificirana agencija za povezovanje samskih oziroma match­making v Sloveniji. Njena ustanoviteljica in vodja Milena Pleško se je za slovenski trg povsem novega koncepta lotila v želji, da ponudi prvo profesionalno match­making off-line storitev, ki je v tujini že dodobra uveljavljena, predvsem med poslovneži z omejenim prostim časom.

"S povezovanjem samskih sem čisto spontano začela že, ko sem bila še v prejšnji službi v odvetniški pisarni. Tam sem se dnevno srečevala z ljudmi, ki so bili v postopku ločitve, in večini izmed njih se je v tistih trenutkih podiral svet, počutili so se izgubljene. Pa sem jih tu in tam predstavila drug drugemu, saj sem jim tako skušala pokazati, da imajo tudi drugi ljud­je na tem svetu enake težave, ter jih spraviti vsaj do kakšnega pogovora. Nekateri so tako postali novi partnerji, se poročili in zdaj živijo srečno skupaj. Sčasoma sem ugotovila, da veliko bolj uživam, ko jim pomagam pri spoznavanju nove sreče, kot pri ločevanju. Daleč najbolj sem srečna, ko povežem in spoznam dve osebi, ki se brez moje pomoči verjetno ne bi nikoli srečali. To je tudi temeljno poslanstvo ekskluzivnega in elitnega kluba Aglaia, ki me žene naprej vsak dan," pove Milena.

"Način povezovanja oziroma model matchmaking temelji na edinstveni mešanici psiholoških načel in strokovnega svetovanja, ki omogoča natančno prepoznavo vrednot in ciljev. Z izbranim individualnim pristopom lahko določimo najprimernejše kandidate, ki ustrezajo najbolj strogim zahtevam stranke. Vsakega klienta dodobra spoznam, njegov življenjski slog, želje, pričakovanja, kaj ga veseli in kaj žalosti. Spodbujam ga in mu svetujem ter pomagam, če pomoč potrebuje. Storitev je diskretna, vse osebe skrbno preverimo, sama jih tudi osebno spoznam in premišljeno izberem. Ni vpisovanja v baze na omrežju, gre za izključno off-line storitev."

Skupna lastnost strank je povečini ta, da so prezaposlene in tako nimajo časa za neštete zmenke na slepo oziroma za iskanje. Ker v svoje delo za­upa 100-odstotno, ob morebitnem popolnem neuspehu v celoti vrnejo članarino.

Preberite celoten članek tukaj.

TEKST in FOTO Urška Košir

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord