Mišo Kontrec: Na vidiku ima kar tri poroke

21. 8. 2013 | Vir: Nova
Deli

Romantičnega Roma Miša Kontreca je Slovenija bolje spoznala v resničnostnem šovu Big Brother slavnih. Sicer pa je bil tudi član skupine Langa, ki pa jo je pred nekaj meseci zapustil.

Podal se je na samostojno pot, na kateri poskuša najti tisto, kar ga veseli in osrečuje.

Že nekaj časa je od tega, ko smo vas lahko sprem­ljali v šovu BB slavnih, kjer ste osvojili srca gledalk, obenem pa ste hrepeneli po ljubezni. Takrat je bila v igri Sandra Auer, ki pa si je hitro našla izbranca. Kako je z vami?

Pregovor pravi, da je potrpežljivost lepa čednost, in samo hrepenenje ni dovolj, da se ti želja, ki je dolgo tlela v mojem srcu, Želja po pravi ljubezni, družini, nekom, s kate­rim bom lahko delil dobro in slabo, nekom, ki me bo spre­jel z vsem srcem, ne samo mene, ampak tudi mojo družino ... In ko sem se čustveno umiril, so mi angeli poslali Barbaro.

Kako je bilo po šovu, če primerjate čas zdaj?

Po šovu je bilo življenje nekako takole: »Mišo, ti lahko stisnem roko?, Mišo se lahko slikam s tabo?, Mišo, ti si nam pokazal, kaj je prava ljubezen!, Mišo, hvala ti za prelepe trenutke, ki si nam jih dal v BB, Mišo ...«

Se je za vas kaj bistveno spremenilo?

Razen večje prepoznavnosti ne. Tudi sam sem iz šova odnesel nekaj pozitivnih stvari, med drugim sem sam sebi dokazal in izgubil strah pred zaprtimi prostori. Ko sem vstopil v hišo BB, nisem vedel, ali bom to premagal ali pa bom moral šov zapustiti prostovoljno. Zelo sem navezan tudi na sina in deset tednov brez njega je bila tako dolga doba, da se mi je v nekem trenutku zazdelo, da ne zmorem več brez njega.

Bi se še kdaj odločili za takšen šov?

Nikoli ne reci nikoli.

Precej let ste uspešno delovali v skupini Langa. Že pred časom pa ste se odločili za samostojno kariero. Zakaj?

Vsak človek potrebuje spremembe in vsak človek ima rad nove izzive. To, da sem šel na samostojno pot, še ne pomeni, da bom spremenil svoj stil igranja in petja. Seveda bo moj izziv tudi kakšna pesem v drugem stilu, kot ste ga navajeni sedaj, a si še vedno želim peti na porokah, obletnicah, vese­licah, različnih dogodkih, saj mi to daje neko posebno energijo, ki jo lahko delim z gosti. Ni večji užitek, ko zapoješ in ko ljudje začutijo tvojo dušo, ki jo daš v pesem.

Je zdaj, ko ste sami, težje?

Vsi vemo, kakšen je trenuten gospodarski položaj v Sloveniji. Roko na srce, za nobenega glasbenika ni rožnato. Če bi rekel, da mi glasba prinaša materialno zavetje, bi se zlagal. Na srečo me vsi tisti, ki me poznajo, danes kontaktirajo, da zaigram na zabavah, na porokah, na različnih prireditvah. Sam pa se zelo trudim, da nastop izpeljem profesionalno in predvsem pošteno, kar pomeni, da se vedno držim dogovora, ki ga sklenem.

Trenutno se trudite zgraditi svojo kariero. Kdo vam ob tem najbolj pomaga?

Še vedno mi stojijo ob strani prijatelji, ki so mi stali tudi prej. Založba Dallas Records še vedno ostaja moja založba, ker imam z njimi dobre izkušnje in mi vedno priskočijo na pomoč, ko jih potrebujem. Dobrodošli pa so tudi nasveti glasbenikov, ki imajo takšne in drugačne izkušnje.

S Saško Lendero ste pred kratkim posneli tudi duet. Kako je potekalo sodelovanje?

Prijatelj, pesnik Feri Lainšček mi je povedal, da ima zame dve besedili, ki bi jima lahko dal glasbeni pridih, in tako sem uglasbil eno izmed njegovih pesmi z naslovom Kresnice. V svojem studiu sem naredil demo posnetek, poklical Saško, ji povedal, da imam nekaj zanjo. Ko je pesem slišala, mi je predlagala, da bi pesem odpela kot duet, in tako je nastala prelepa balada.

Če se vrnem nazaj na ljubezen. Ta je pri vas vedno igrala in igra pomembno vlogo. Že nekaj časa ste zelo srečni ob izbranki Barbari. Ste našli to, kar ste iskali?

V življenju sanjaš o nekih idealih, imaš želje, za katere upaš, da se ti izpolnijo. Želje se ne izpolnijo vedno, vendar nikoli ne smemo nehati sanjati, ne smemo potlačiti svojih sanj, temveč moramo narediti vse, da postanejo resničnost. In moje sanje niso več samo sanje, temveč so postale resničnost. Našel sem ljubezen, smeh, prijateljstvo, našel sem svojo dušo dvojčico in trenutno sem res srečen.

Je na vidiku tudi poroka?

Hvala bogu imam že na vidiku tri poroke. Za igranje. O svoji poroki še ne razmišljam, vendar bo prišel čas, ko bodo tudi meni zaigrali poročni zvonovi in tudi jaz si bom želel 'jagodo na vrhu torte'. In še ene sanje bodo postale resničnost.

Oba z Barbaro imata otroke iz prejšnje veze. Že razmišljata o naraščaju?

Želiva si, čas pa bo prinesel svoje.

Mima

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan