Komentator šova Gostilna išče šefa Mišo Stevanovič nam je zaupal, okoli česa se trenutno vrti njegovo življenje.
Sodelovanje v šovu pomeni tudi to, da ste vsak ponedeljek v studiu. Kako sta se na vaše delo navadili vaši punci?
Moje delo tako ali tako zahteva precej odrekanja in 'prostega' časa, tako da se ta ponedeljkov večer niti ne čuti tako, da bi se na to morali posebej pripravljati.
Kako usklajujete delo in družino? Ste zaradi svojih obveznosti več zdoma?
Tempo, ki ga živimo, zahteva nestandardne delovnike. Ne da se več normalno preživeti s klasičnim osemurnim delovnikom, žal. Ne zahtevam preveč: solidno plačano službo, ki jo opravljam z veseljem, dovolj časa za družino in rekreacijo ter kakovostno izkoriščen čas s prijatelji.
Kako nadomestite zamujene trenutke?
Ni zamujenih trenutkov. Vse je tako, kot mora biti. Ko smo skupaj, se čim več crkljamo, ustvarjamo, pohajkujemo, se smejimo in nasploh uživamo.
Noemi je že velika deklica. Kako spremlja očija na televiziji?
Seveda gleda šov. Odziv po prvi oddaji je bil presenetljiv. Mami jo je poklicala k televiziji in ji povedala, da je ati na TV. Ona je najprej z nasmehom komentirala 'ati ati', potem pa planila v jok in 'pidi mu'. Kar pomeni, naj pridem domov. Verjetno se je ustrašila, da sem zaprt v škatli, kjer me vidi. (smeh) Mami ji je nato razložila, da je to oddaja in da po oddaji pridem takoj domov. Nato se je umirila, se smejala in navijala za atija.
Kako pa Ines gleda na vaše sodelovanje v šovu?
Pozdravlja ga z navdušenjem, saj ve, da sem tudi sam nad tem navdušen.
Ste velik kulinarik. Kako in s čim vas lahko presenetijo drugi?
Obožujem raznolikost, kombinacijo okusov, nagibam se pa tako ali tako bolj k zelenjavi in zdravim obrokom. Čim manj cvrtja in škroba v teh fuzijah. Dnevno pa je na mojem jedilniku solata. Tako da me tudi s tem z lahkoto kupite. (smeh)
Kuhate tudi sami?
Kuham tisto, kar tudi sam najraje jem. Preprosta kuhinja z dovolj zelenjave, piščančjim oz. puranjim mesom, mogoče svinjsko ribico, različne solate ...
Sami ste zelo aktivni tudi v gostinstvu. Kaj trenutno počnete?
Trenutno se ravno dogovarjam oziroma sem se bolj ali manj dogovoril za najem restavracije v središču Maribora. To je vsem Mariborčanom precej poznana lokacija na Grajskem trgu. Ker bo to le moj projekt, se ga posledično lotevam bolj previdno in z rezervo. Verjamem, da je ideja za restavracijo vrhunska in da jo bodo študentje in predvsem gostje, ki delajo in funkcionirajo v mestu, sprejeli z navdušenjem.
V vaši stroki je potrebno ustrezno znanje. Kje ste si ga sami nabirali?
Ob študiju računalništva me je zamikalo delo natakarja v eni izmed najbolj znanih diskotek tistega časa, ker sem se pač tam dovolj redno zabaval. Od pobiralca kozarcev do pomivalca, rajonskega natakarja in šankista do glavnega barmana in vodje točilnega pulta. Zaradi znanja tako imenovanega 'flair barmanstva' sem se podal za kruhom tudi čez mejo, kjer sva s kolegom upravljala prvi pravi koktajl bar v hrvaškem Vrsarju. To je bilo doživetje! Potem sem pet poletij zaporedoma delal kot barman v eni izmed bolj znanih diskotek v hrvaških Vodicah, pozneje pa sem s kolegi najel lokal na mariborskem Lentu, kjer sem izpopolnil znanja birokracije. Nato je prišel šov BAR, po njem najem lokala na mariborskem Pohorju in pozneje še lokala na Šentiljski ulici. Bil sem še bar menedžer najbolj znane diskoteke v Mariboru, lani pa sem vodil klub na slovenski obali in restavracijo v Mariboru. Kar nekaj tega obsega moja gostinska pot.
Na kaj je treba biti pozoren, ko delaš v gostinstvu?
Poleg strokovnega predznanja je zelo pomembna sposobnost komunikacije, tako z zaposlenimi kot gosti. Pomembni sta predanost delu in jasna vizija, prav tako pa tudi kvaliteta, pravilne poslovne kalkulacije, čistoča, motivacija, timski duh ... Kar nekaj dejavnikov vpliva na končni izplen in počutje gostov. Ni pa ključa do uspeha, ki bi vsem omogočal podobne rezultate. Vsak mora poiskati svojega.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču