Nadiya je spregovorila o življenju med Moskvo in Ljubljano

Nadiya Bychkova  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
26. 6. 2014

Ena od najbolj prepoznavnih plesalk Nadiya Bychkova se je ravnokar vrnila s krajšega dopusta, ki ga je preživljala z možem Sergejem, s katerim se vidita, ko čas dopušča. Oba imata namreč veliko dela in njuno življenje je popolnoma podvrženo prilagajanju, saj Nadiya še vedno živi v Sloveniji, kamor se par želi v prihodnosti tudi preseliti. A pred načrtovanjem novega člana družine in selitvijo na vrsto pride še svetovno prvenstvo.

Prvo vprašanje, ki se mi podi po glavi, je, kako glede na vajine korenine z možem spremljata situacijo v Ukrajini?

Grozno se počutim. To, kar se dogaja, je katastrofa, tam imam namreč vse sorodnike in prijatelje, za katere me je zelo strah. Malce sem jezna, ker vem, da se tam dogajajo še bolj grozne stvari, kot o tem poročajo mediji.

V zadnjih nekaj letih ste iz slovenščine znova prešli na ruščino. Je bil prehod iz enega v drugi jezik zdaj kaj težji, še posebej, ker v Sloveniji živite in delate že zelo dolgo?

Maternega jezika ne pozabiš nikoli. Sicer se pa vsakodnevno slišim z mamo po telefonu, tako da skoraj ne mine dan, da ne bi govorila rusko. Tudi z Miho Vodičarjem sva že od začetka stalno v stiku z ruskim jezikom, saj je Rusija ogromen plesni trg in sva tam kar pogosto.

Se je vaše življenje po poroki drastično spremenilo in koliko je podvrženo organizaciji?

Seveda, moje življenje se je kar precej spremenilo. Živim tako rekoč v dveh državah, zato je še toliko bolj potrebna organizacija in to, da znam izkoristiti vsak trenutek.

Kje se bosta z možem ustalila?

V letih bivanja tukaj sem se v Slovenijo zaljubila. Tudi možu je Slovenija zelo pri srcu in v prihodnosti se želiva ustaliti prav tu.

Za vami je dokaj razburljiv mesec v plesnem smislu. V Španiji sta s soplesalcem Miho Vodičarjem stopila na druge stopničke. Čestitke za uspeh! Je šlo vse, kot ste si zamislili, ali so bila vaša pričakovanja večja?

Na žalost v Španiji ni šlo po načrtih, pričakovala sva zlato. Naredila sva vse, kar je bilo v najinih močeh, ampak ni bilo dovolj. Naslednji cilj je svetovno prvenstvo konec oktobra, vmes pa seveda preostala mednarodna tekmovanja in Grand Slami.

V enem izmed intervjujev po poroki ste omenili, da si želite otroke, vendar ste načrtovanje prestavili za leto dni, ker ste želeli najprej uresničiti sanje o zmagi na svetovnem prvenstvu. Ste si zadali nov cilj ali se boste zdaj res posvetili družini in naraščaju?

Ko zmagam na svetovnem prvenstvu, bom bolj konkretno razmišljala o naraščaju. Si pa zelo želim otroke.

Kaj pomeni za plesalko, da se za nekaj časa umakne s plesišča, in kako si predstavljate leto dni brez plesa? Kaj bi najraje počeli med nosečnostjo?

Za nekatere plesalke bi bilo verjetno to težko, za druge lažje. Pomembna je motivacija, te pa imam ogromno. Sama imam že seznam stvari, ki bi jih rada počela oziroma se jih naučila med nosečnostjo. Trenutno je moj urnik tako natrpan, da marsikatere stvari, ki jo želim preizkusiti, ne morem, ker preprosto ni časa. Ena izmed želja med nosečnostjo je zagotovo učenje tujih jezikov.

Kilograme, ki se bodo nakopičili med nosečnostjo, boste kot profesionalna športnica zagotovo izgubili v rekordnem času. Imate sploh kakšne skrbi, kar se tiče zunanjosti?

Seveda me malo skrbi, kako bo nosečnost vplivala na mojo zunanjost, po drugi strani pa verjamem, da je to eno od najlepših obdobij za žensko in da bo posledično vse v najlepšem redu. Glede izgube dodatnih kilogramov pa upam, da ne bom imela prevelikih težav, glede na to, da se s športom ukvarjam že vse življenje.

Vaša lepota je neizpodbitna, a vseeno me zanima, ali skozi svoje oči vidite kakšno napako? Je kakšen predel telesa, ki vas še posebej muči in bi ga želeli popraviti?

Nimam kompleksov glede postave, ampak vedno se da kaj izboljšati. Pred časom sem začela uporabljati laser Zerona v Medicinsko-estetskem wellness centru Lucija. Gre za novost na slovenskem trgu, in sicer za topilca maščob. Zerona mi je pomagal izgubiti še tiste odvečne centimetre, ki sem jih imela, tako da zdaj res ne potrebujem 'fotoshopa'. (smeh) Všeč mi je, ker je zelo učinkovit, o rezultatih pa se nisem prepričala le sama, ampak se je tudi moja prijateljica.

Z družino si želite živeti v Sloveniji. Kako blizu tem sanjam ste in zakaj ravno Slovenija?

Slovenija mi je všeč zaradi tega, ker je drugačna, predvsem zaradi mentalitete ljudi. Na začetku sem potrebovala precej časa, da se navadim tukajšnjega življenja, ampak mi zdaj, ko sem ga že vajena, zelo ustreza. Prosti čas rada preživljam tudi v naravi, ki je tukaj izjemna.

Koliko prostega časa imata z možem Sergejem, ki je prav tako profesionalni plesalec, in koliko se dejansko vidita?

Trenutno z Miho veliko tekmujeva in potujeva po različnih državah, zato je stiska s časom velika. Vsak prost trenutek izkoristim za pot v Moskvo. Enako dela tudi Sergej, ki me večkrat obišče v Sloveniji.

Kaj najraje počneta, ko sta skupaj?

Veliko zanimivih stvari. V prostem času, ki ga skorajda ni, rada potujeva, raziskujeva tuje dežele in se večkrat odpraviva v neznano. Nazadnje sva si vzela pet dni za krajši oddih v mestecu Bol na Braču. Obiskala sva atelje Ane Marije Botteri, znane hrvaške slikarke, in se predajala sončnim žarkom na plaži. Ni nama pomembno, kje sva, le da vedno maksimalno izkoristiva skupni čas. Veliko se tudi pogovarjava o skupni prihodnosti ter o načrtovanju družine.

Živite svoje sanje ali jih še lovite?

Živim svoje sanje ...

Kakšni so vaši načrti za prihodnost, kaj boste počeli po zaključeni karieri? Je o tem še prezgodaj govoriti?

Načrtov za prihodnost je veliko, zagotovo pa je o tem, kaj bom počela po zaključeni karieri, za zdaj še prezgodaj govoriti. Za zdaj umik s plesnih odrov še ni začrtan v moji bližnji prihodnosti. Želim si, da bom srečna.

Napisala: Manja Plešnar

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 26/2014

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 26/2014

Story Story 26/2014, od 19. 06. 2014