Nejc Simšič: Zakaj je zapustil POP TV?

Nejc Simšič (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Nova
14. 7. 2014

Družabni kronist Nejc Simšič se po devetih letih poslavlja od Pop Ina, saj se bo izza kamer postavil v ospredje. 14. julija bo prvič zakorakal v voditeljske vode in s Špelo Jereb odkrival slovensko estrado v oddaji O magazin na Planet TV.

Novica, da zapuščate Pop TV, je kar malo presenetila. Se je to zgodilo čez noč ali ste že dlje časa razmišljali o spremembi?

Povabilo Bojana Travna je prišlo ravno v času, ko se tudi meni dogajajo spremembe v zasebnem življenju in seveda časa za dolg razmislek ni bilo. Ne bom rekel, da pogajanj ni bilo, saj so me tudi na Pop TV želeli obdržati, a na koncu sem se odločil za nov izziv v življenju in mislim, da bomo ustvarjali odlično oddajo. Morda je včasih bolje, da ni veliko časa, saj se potem stvari samo še zakomplicirajo. Tokrat sem na koncu gledal nase in se odločil za spremembo.

Zdaj vas čaka nova vloga, in sicer se boste prvič prelevili v voditelja oddaje O na Planet TV. Kako gledate na ta izziv?

Hm, veliko ljudi mi je kdaj reklo: "Ah, blagor tebi, ti samo po zabavah hodiš in uživaš." Niso pa nikoli pomislili, kaj vse stoji za tem, kar se vidi na televiziji. Veliko dela, časa in prila­gajanja. Jaz sem v svojem delu zelo užival in ga opravljal z velikim veseljem, in to je bil moj način življenja, zdaj pa sem začutil čas za nov korak in nov izziv, zato me je Bojanova ponudba prepričala. Ne rečem, da me ni malo strah, kako bo, a v to se podajam s polno mero radosti in zabave. Na terenu sem veliko pokazal, zdaj pa je prišel moj čas, da pokažem še sebe pred kamero. In moje glavno vodilo je, da bom v tem užival, se zabaval in dal od sebe najboljše.

Predvidevam, da vaša sovoditeljica Špela Jereb, s katero se bosta tedensko izmenjavala, že nestrpno pričakuje novega sodelavca?

Verjetno res! Špela je bila doslej edina voditeljica in ni si mogla privoščiti dopusta, prostega dne, kaj šele, da bi se prehladila ali zaradi zdravja 'obležala'. Oddaja je morala teči vsak dan in pika, zato ji bo verjetno zdaj lažje, ker bova dva voditelja. Špela je super punca, je tudi prva ki mi je izrekla dobrodošlico, ko je izvedela, da bom novi voditelj na Planet TV, in lahko rečem, da se oba veseliva skupnega dela.

Podajate se v novo okolje, med nove ljudi. Ste kaj nestrpni, kako bo?

Ker je bila oddaja na dopustu, smo se z ekipo oddaje O magazin srečali pred kratkim. Smo super ekipa in verjamem, da se bomo vsi trudili, da vsak dan ustvarimo odlično oddajo, polno ekskluzivnih zgodb in sočnih podrobnosti iz sveta zabave. Sicer pa so v ekipi ljudje, ki jih poznam že od prej, tako da ne bo nekega dolgega privajanja na novo okolje.

Nejc

Slovenska scena in svet zabave sta praktično del vašega življenja. Bo zdaj kaj drugače, ko jo boste gledali z druge perspektive?

Hehe, mislim, da se moj pogled na svet zabave ne bo bistveno spremenil zaradi tega, ker sem postal voditelj. V teh devetih letih na terenu sem si pridobil ime, zaupanje in iskrenost slovenske estrade. Zdaj bom vse to lahko samo še nadgradil, da bodo gledalci dobili še več tistega, kar so vedno želeli vprašati naše zvezdnike, pa si niso upali. Delo na terenu je tudi lepa priložnost, da dobiš iz prve roke odziv ljudi, kaj je tisto, česar si želijo ...

Koliko zanimivih zgodbic, ki najbrž niso za objavo, se vam je pripetilo v vseh teh letih, odkar ste med sloven­sko estrado?

Ogromno! In prav zato imam pri vseh zaupanje, ker vedo, da nič ni šlo dalje, kar ne bi smelo iti.

Pa bi vseeno z nami delili kakšen žgečkljiv pripetljaj?

Hm, kaj vas zanima, kdo je 'klical jelene' na stranišču ali kdo je s kom koga na skrivaj prevaral na dogodku? Materiala je dovolj za eno zelo debelo knjigo, ampak o tem kdaj drugič.

Pregovor pravi: Služba je služba, družba pa družba. Najbrž to v vašem poslu ne velja?

Res je, a to predvsem zaradi načina življenja, ker ko si enkrat not, si not. In takrat seveda živiš s tem 24/7. Osebno se zadnje čase trudim ločevati, kaj je posel in kaj zasebnost. Ni mi problem iti s kom na pijačo, a vsega pač ne delimo med sabo, saj se vsi zavedamo, da sta odnos in pogovor bolj kot ne na kolegialni ravni in vsakomur pač ne greš govorit zasebnih stvari ...

Med svoje prijatelje štejete kar nekaj slovenskih igralcev, pevcev, športnikov. Kako pa potegnete mejo med zasebnostjo in javnostjo, da vam zaupajo do te mere, da zaradi svojega dela ne izdate kakšne njihove skrivnosti?

Res je, z nekaterimi sem se 'poštekal' in smo skozi čas zgradili trdno prijateljstvo. Saj ni skrivnost, da med najboljše prijatelje štejem modno oblikovalko Nino Šušnjara in glasbenico Neisho. Njima zaupam čisto vse in vem, da ne bosta nikoli izdali mojega zaupanja. Sem pa tudi sam že dokazal, da sem vreden zaupanja, in nikoli nisem prijateljstva izkoristil ali izdal. Prej obratno. Obe vesta, da če je karkoli, se lahko slišimo tudi sredi noči. Lepo je imeti iskrene prijatelje. Na žalost je pa tudi veliko takih, ki nosijo maske in se pretvarjajo, ampak to hitro začutiš in takrat postaviš mejo.

Napisala: A. K.

Priporočamo