Nika Zorjan: Sončila se bo zgoraj brez

Vir: Lea
3. 5. 2012

Mlada pevka Nika Zorjan je s svojim talentom nase najprej opozorila že v šovu Slovenija ima talent, kjer je pridobila veliko tistih, ki so videli, da iz nje še nekaj bo. Lucienne, Brane in Branko so bili že takrat navdušeni nad njenim talentom.

Počakala je dve leti, dozorela, se prijavila na šov Misija Evrovizija ter omrežila tudi sodnike omenjenega šova ter čez noč postala prekmurska glasbena herojka na pravi poti do uspeha. Pod okriljem Raaya in njegove produkcijske ekipe je posegla po zvezdah in očitno se še kako dobro zaveda, kako pomemben je prvi vtis. Nika je namreč sproščena, nasmejana, vedno pripravljena na pogovor, predvsem pa je iz pravega testa.

Čigavi ste zdaj, Nika? Nika s Talentov ali Nika iz Misije?

Vsekakor so najbolj vroči vtisi iz oddaje Misija Evrovizija, ker sem tam dosegla največji uspeh. A verjetno se to ne bi zgodilo, če ne bi že pred dvema letoma, preden sem nastopila na Slovenija ima talent, dobila takšnih spodbud in želja, naj še bolj napredujem in počakam na svoj trenutek. Rekla bi, da se je vse skupaj zložilo v mozaik trenutkov, ki me je pripeljal do tega, da sem lahko stopila na pot samostojne izvajalke.

Nika, ste od finalne oddaje Misija Evrovizija sploh že kaj zadihali?

Vrgli so me v vodo in morala sem splavati. Včasih se pohecamo, da sem se naučila dihati na škrge. A vidim, da sem lahko vesela, da se je to zgodilo.

Če pomislite, kje ste bili pred letom dni in kje ste danes ... Kakšna je razlika?

Zdaj je moj fant večkrat ljubosumen kot prej. (smeh) No, seveda nima nobenega razloga za to. Tudi sam je del zgodbe mojega uspeha, pomaga mi in uživa v tem, kar delam. Sicer sem večkrat po cele dneve v Ljubljani in na nastopih, snemanjih in vajah. Prepoznavnost je tudi nekaj novega, seveda pa je bistvena razlika v tem, da zdaj ne gre več le za željo in konjiček, zdaj gre zares.

Kaj pa je tisto, kar vam pri vseh stvareh, ki so se vam zgodile, dejansko največ pomeni?

To, da lahko uživam v svoji karieri, ne samo zato, ker delam tisto, kar me veseli, ampak to, ker imam kaj pokazati. Večkrat sem povedala, da nisem vedela, da bo Raay pod svoje okrilje vzel nekoga, ki ni zmagal na Misiji Evrovizija – a zdaj vidim, da je bila to največja nagrada, ki jo je lahko tekmovalec v Misiji dobil.

Je Raay gonilna sila vašega dela in uspeha?

Pravzaprav celotna Raayeva ekipa. Že med Misijo me je na pevske vaje pripravljala Marjetka, zdaj pa se večkrat pripravljam za nastope in pesmi v njeni pevski šoli pop-petje.si, vadiva predvsem interpretacijo in pop petje.

Kdo pa je vaš največji oboževalec? Je to vaš fant? Vaši starši?

Eva Zorjan, moja sestra. Tako vneto navija zame, da bi bil gotovo vsak glasbenik vesel take oboževalke. No, pa saj je tako tudi prav. Če ne bi navijala zame, bi ji že kako ponagajala. (smeh)

Kdo pa vaš najstrožji kritik?

Raay in Marjetka! Vedno mi takoj povesta, kaj je bilo narobe, pa če je to najmanjša malenkost. No, sta pa tudi tista, ki delita največje pohvale ... Vem, da je to moja prednost pred številnimi drugimi izvajalci, ker imam za seboj ljudi, od katerih izvem informacije neposredno po nastopu in samo napredujem. Če gledam svoje nastope (na primer na YouTubu), stare leto dni, in jih primerjam s svojim petjem danes, je razlika očitna.

Čeprav sem bila že takrat samozavestna in so bili številni navdušeni, je zdaj vse skupaj veliko bolj izpiljeno. Zavedam se, da me je mati narava obdarila z glasom, in se večkrat zahvalim za to. A se še bolj zavedam, da samo nadarjenost ni popolnoma nič, zato hočem svoj talent in potencial izkoristiti in izpiliti maksimalno. To je na neki način tudi moja dolžnost. Grozno mi je za vse, ki se zanašajo samo na svoj talent.

Kako strog kritik pa je Marjetka, učiteljica petja v pop-petje.si? Se je, odkar je rodila, kaj omehčala?

Pri Marjetki na pevskih vajah se izpopolnjujem drugače kot drugi, večino časa posvečava malenkostim pri interpretaciji, pop načinu petja, modernem petju in se zabavava, a z veliko mero sprejemanja usmeritev. Jaz temu rečem zlata vredne usmeritve, in ne kritike. Odkar je rodila, se ni nič omehčala ... Še več malenkosti najde! (smeh)

Že med oddajo Misija Evrovizija so številni pisali, da ste prekmurski glasbeni heroj, da ste povečali prepoznavnost Prekmurja, pa tudi sicer so vam vaši Prekmurci stali ob strani. Kako je čez noč postati tako prepoznaven?

Mislim, da bo treba še kar nekaj hitov, da bom presegla prekmursko gibanico (smeh). Vesela sem, da so Prekmurci tako zvesto navijali zame, in prav je tako, saj bi tudi jaz navijala za Prekmurca!

Precej ste tudi spremenili svoj slog oblačenja, pričesko, videz na splošno. Kdo je kriv za to?

S produkcijsko hišo smo se odločili, da bomo povsem spremenili moj videz, težko nalogo sem imela tudi sama, saj sem morala povedati, kako se vidim, kaj mi je všeč, v čem se odlično počutim. Takoj sem se odpravila v studio Extension Hair Lady k Poloni Pavzin, kjer so mi vstavili lasne podaljške, in k modnemu oblikovalcu Zoranu Aragoviču v Zagreb, ki je nekako začrtal modno podobo nove Nike. Močna rdeča šminka in frufru pa sta nekakšna dodatna rdeča nit.

Kako pa se počutite kot nova Nika?

Fenomenalno! S tem novim stajlingom se počutim super, še posebej z lasnimi podaljški, ki so mi jih naredili v studiu Extension Hair Lady. Ne predstavljam si, da bi bila brez njih, saj sem zdaj še veliko bolj samozavestna. No, moja naloga pa je negovati lase in hoditi k dobrim frizerjem, zato je Frizerski salon Mito iz Murske Sobote tu, da redno skrbi za dobro pričesko na nastopih.

Kaj, s kom in kje najraje počnete, ko ste doma, ko imate čas samo zase?

Večino časa preživim s fantom. Velikokrat greva v kino pogledat kakšen nov film, rada hodim na žurke s prijateljicami, da se ga malo napijemo ... No, jagodnega soka, mislim, saj veste, minister za zdravje in njegova opozorila. (smeh)

Po naravi ste videti tudi precej divji in polni energije. Kako si napolnite baterije, saj je obveznosti v tem času za vas kar veliko, kajne?

Baterije mi napolni druženje z otroki, resnično! Zelo se sprostim, ko čas preživljam z bratrančevima dvojčkoma ali z Raayevim sinčkom Vidom. Vzamem si tudi po več ur za to. Njihova pristna energija me polni.

Vse bolj se bliža poletje. Vas bomo ujeli kje na plaži? Se sončite kdaj zgoraj brez?

Joj, komaj čakam. Obožujem poletje oziroma vroče dni. Zagotovo me boste lahko našli na plaži, sicer še točno ne vem, kam bom šla, ampak letos si spet želim malo na otok Rab. Tja smo skoraj vsako leto hodili z družino in tam sem spoznala veliko prijateljev in jih zdaj že res pogrešam, saj jih nisem videla že tri leta. Tako da upaaaam, da mi bo uspelo priti na Rab. (smeh) Sončim se samo zgoraj brez – očal, ne brez modrčka.

Kakšne pa so želje za prihodnost? Sta z Raayem že pripravila kaj novih skladb?

Bom skromna in za začetek želim, da bo tudi druga skladba dobro sprejeta med poslušalci na radijskih postajah. Vem, da je težko narediti po eni uspešnici še drugo, ampak jaz vem, da imam za sabo vrhunsko ekipo, ki ve, kaj dela, in ji popolnoma zaupam. Ja, Raay z ekipo že dela nov komad, ampak mi ga zdaj še noče pokazati. Grrrrr... (smeh)

Je za vas premagovanje razdalje do Ljubljane in nazaj ovira? Kako vam uspeva uskladiti čas in obveznosti?

Zelo rada se vozim, saj vedno na polno 'nabijam' muziko in se povsem sprostim, tako da to zame še zdaleč ni ovira. (smeh) Trenutno živim samo za glasbo, zato brez težav usklajujem vse obveznosti, ki jih imam. Oktobra, ko bom začela študirati, pa si bom morala dobro organizirati vse skupaj, da mi bo uspevalo na faksu in v glasbeni karieri. (smeh)

Kaj pa si želite to poletje?

Želim si, da bom lahko jeseni odgovorila čim bolj 'dolgočasno': Uf, je bilo bolj delovno poletje! (smeh) Torej: nastopi, snemanja, da se mi dogaja, prepevanje, vaje ... NOROOO!