Nina Osenar in Marko Potrč: Delita si smisel za humor

Nina Osenar in Marko Potrč (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Story
21. 8. 2014

Na Planet TV se jeseni vrača priljubljen šov Moj dragi zmore, v četrti sezoni pa se bo Nini Osenar kot sovoditelj pridružil Marko Potrč, ki se že veseli, da se bo znova preizkusil v zabavnih vodah. Nina je glede spremembe oklevala, dokler ni izvedela, da Miha Brajnik kot urednik ostaja v ekipi.

Prva snemanja so že za vama. Sta se hitro ujela?

Nina: Ja, zelo. V teh nekaj tednih druženja sem začutila, da gre za resnično delavnega in zabavnega človeka. Zelo pomembno je bilo, da je bilo takoj jasno, da si deliva smisel za humor.

Z Mihijem (Brajnikom, op. a.) sta bila že uigran televizijski par. Ste bili pred spremembo kaj žalostni ali navdušeni, konec koncev nov voditelj v oddajo le prinaša neko novo dinamiko?

Nina: Z Miho Brajnikom smo ustvarili tri sezone, polne veselje in smeha. Delo z njim mi je bilo v veliko veselje in mislim, da se je to lepo preneslo na televizijske zaslone. Sprva nad idejo, da mojega Mihija zamenjajo, nikakor nisem bila navdušena. No, pozneje, ko je dokončna odločitev padla in so se reči glede ekipe razjasnile, pa sem rekla, okej, če Miha, ki ga res izjemno spoštujem kot kreativca in delavnega človeka, prevzame mesto urednika in za sovoditelja dobim Marka. No, to bi pa mogoče šlo! (smeh)

Nina, vi ste se že preizkusili v vlogi dragega. Tudi v novi sezoni načrtujete kakšen preobrat?

Nina: Ah, seveda, jaz se vsak dan znova preizkušam v vlogi dragega. Večkrat, ko v življenju kaj ne gre po načrtih in se kakšna situacija zdi preprosto pretežka, si rečem, pa kaj je zdaj to, Ninči, a si de'c al' nisi? (smeh) Nova sezona bo zelo dinamična, imamo namreč deset tematskih oddaj in, ja, v eni bo moje omizje še posebej zanimivo.

Pred kratkim ste mi zaupali, da so bile načrtovane le tri sezone, zdaj pa snemate že četrto, kaj vas je prepričalo?

Nina: Moj dragi zmore je res neskončno luštna oddaja, zabavam se tako pri kreativnem procesu kot tudi v studiu. V največje veselje pa mi je, da v takšen mainstream šov z odlično gledanostjo lahko vnesem tudi malček svojih načel. Torej to, da sem dosegla, da se pri izzivih tekmovalci ne mastijo s klobasami ali pečenimi kobilicami, da za večerno zabavo ni treba kateremu ubogemu živemu bitju trpeti ali celo umreti. Pri tem bi se rada še enkrat od srca zahvalila vodstvu Planet TV za razumevanje in podporo, glede tega so mi šli res zelo na roko, vsa čast jim.

Pisalo se je, da menda prejmete vrtoglav honorar, celo sedem tisoč evrov na oddajo. Kako komentirate te govorice?

Nina: (smeh) Mislim, da ste se zmotili; pisalo se je namreč, da 'kasiram' šest tisoč evrov na mesec, in sicer v kombinaciji z mojim Juretom, kar je bilo že tako ali tako precej bizarna formulacija. Vidite, kako se takšne informacije z malce nepazljivosti hitro še dodatno popačijo! Ob takšnih stvareh se ponavadi samo nasmehnem in se takim virom informacij, kot ste jih pravkar citirali, pri sebi tiho zahvalim, da mi takole javno višajo ceno! (smeh)

Marko Potrč: "Spremembe so dobrodošle"

Prva snemanja so že za vama, sta se hitro ujela?

Marko: Da, takoj. Z Nino je zabavno delati.

Marko, glede na to, da ste znani kot športni in adrenalinski navdušenec, vam je nova vloga prav pisana na kožo, kajne?

Marko: Se niti malo ne smem pritoževati. Uživam v tem, da.

Iz informativnega programa ste preskočili na zabavnega, kjer ste kot radijski moderator tudi začeli. Vam ustreza ta sprememba?

Marko: Moram priznati, da zelo. Spremembe so na splošno vsake toliko časa dobrodošle, ampak zabavne vode vnesejo več veselja v življenje. To je res treba priznati.

Marko, tudi vi, tako kot Miha, preizkusite vse izzive? Kako ste se izkazali do zdaj, je težje kot ste si predstavljali?

Marko: Ne, težje ni. Kvečjemu bolj zabavno. Seveda preizkusim vse izzive in v tem zelo uživam.

Marko, če je honorar res tako bleščeč, bo kmalu dokončana tudi vaša družinska hiška?

Marko: Če je honorar res takšen, potem ne vem, zakaj o tem še nič ne vem. (smeh) Hiška napreduje in se je zelo veselimo. Če bi honorarji bili res takšni, bi bili precej hitreje v njej, to drži. (smeh) 

Obetajo se gasilci, policisti in še kaj

Ključni člen oddaje ostaja Miha Brajnik, ki bo v novi sezoni prevzel nalogo glavnega urednika oddaje in bo vpleten v koncept oddaje. Prav Miha je tisti, ki koncept oddaje najbolje pozna, saj je že v prvih treh sezonah aktivno sodeloval pri pripravi scenarijev in nalog. Prihajajoča, četrta sezona Moj dragi zmore bo še bolj zanimiva, saj bo v celoti tematsko obarvana, zato je tokrat pomemben tudi poklic dragega.

Za pet tisoč evrov se bodo pomerili pari, kjer moški na primer obvladajo borilne veščine ali nogomet, k prijavi so med drugim povabili tudi policiste in gasilce, v eni se bodo pomerili kuharji, v drugi glasbeniki in tako naprej. Trudijo se, da bi ustvarili tudi Moj sin zmore, tako da bi v oddaji tekmovale mame in sinovi.

Napisala: Ana Fetih

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 34/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 34/2014

Story Story 34/2014, od 14. 08. 2014