Nina Pušlar: "Do sebe sem zelo kritična"

Nina Pušlar (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
10. 8. 2013

Nina Pušlar, pevka z angelskim glasom, je te dni veliko v snemalnem studiu. Vedno nasmejana lepotička je spregovorila o novem albumu, o letošnjem dopustu in o tem, kakšna teta je svojima nečakoma dvojčkoma.

Napovedali ste delovno poletje. Kako torej napreduje ustvarjanje novega albuma?

Odlično. Prvi del poletja smo namenili snemanju demo posnetkov, tako da smo tiste surove posnetke ob klavirju in kitari, ki so nastajali v zadnjih letih, uglasbili tako, kot jih trenutno slišimo ... Zanimivo je, da včasih iz kakšne melodije nastane čisto nekaj drugega, kot je sprva kazalo.

Kaj si lahko, kar se tiče pesmi, obetamo tokrat? Bodo drugačne, kot smo jih sicer vajeni?

V tem trenutku mi je bistveno, da uživamo v ustvarjanju, snemanju in poskušamo stvari narediti čim bolj luštne tudi za poslušalce. Pesmi so v mojem stilu, z mano so že od začetka, tako da bodo drugačne ravno toliko, kolikor sem se v tem obdobju spremenila sama.

Koliko ste tokrat sodelovali pri albumu kot avtorica?

Že od izida zadnjega albuma Med vrsticami sem veliko časa posvetila pisanju novih pesmi. Vesela sem, da je v nabor skladb za novi album prišlo kar osem mojih avtorskih. Trenutno sem do njih še zelo kritična, kot vedno, kadar nekaj naredim sama ... Če bodo pesmi lepo sprejete, pa bo to zame največji dosežek.

Kakšen je torej vaš povprečni delovni dan?

Ko snemamo ploščo, vsako jutro izkoristim za rekreacijo in upevanje glasilk, da se napolnim z energijo in v studio pridem pozitivna in pripravljena na delo. Večino dneva s fanti preživimo v studiu, z vmesnimi postanki na kosilu, kavici, sladici ... Čas pa teče res hitro in kar naenkrat je konec dneva, tedna. (smeh) Vikendi so s koncerti zame totalni odklop od vsega. Srečna sem, da imam toliko koncertov, sploh v teh časih, ko se je dejansko treba boriti kot lev, če hočeš nekaj doseči. S koncerti moja glasba živi in prav zaradi tega še z večjim veseljem ustvarjam novi album in komaj čakam, da bodo pesmi zazvenele tudi na odru.

Kaj pa ekipa v studiu. Se razumete, zabavate?

V taki zasedbi skupaj še nismo ustvarjali in sveža energija je vsekakor dobrodošla. Odlično smo se ujeli in mislim, da smo našli pravo razmerje med dobrim delom in zabavo med odmori. Včasih nam udari tudi malo na otročje, in to je zelo pozitivno. Med ustvarjanjem smo izredno osredotočeni in naš cilj je vsekakor v dobrem trenutku in energiji, ki se lahko ustvari, posneti čim več materiala.

Mogoče kakšna zabavna anekdota s snemanja?

V studiu Marsh, kjer nastaja nova plošča, nas ves čas spremlja psiček Alvin. Glede na njegov igrivi značaj moramo biti ves čas previdni, da pazimo na svoje stvari in da kakšen mobitel ali sončna očala ne postanejo njegova igračka. Marsikaj je že spremenilo svojo prvotno obliko.

Kdaj torej lahko pričakujemo, da bo novi album zunaj?

Jeseni, najverjetneje oktobra ... Mislim, da bo dejansko treba zelo kmalu določiti datum izida, ker iz izkušenj vem, da je tako celotna ekipa veliko bolj osredotočena na cilj.

Boste sploh našli kaj časa za dopust, glede na to, da ste tako delavni?

Najprej sem mislila, da poleti časa za dopust ne bo. Dejansko mi je uspelo, da sem nekaj dni preživela tudi na morju, saj smo hitro zaključili prvo snemanje demo posnetkov in smo si vzeli tudi nekaj prostih dni. Zelo dobrodošel odmik od vsega skupaj, da smo z jasnimi mislimi ustvarjati naprej.

Ampak vseeno najdete kak dan, da se ohladite v morju, bazenu ...?

Včasih si želim, da bi živela ob morju ... Samo za en hiter skok v morje na dan. (smeh) Ne pogrešam ležanja na plaži ves dan, ko pa se mi zaljubi ohladitev v morju, bi včasih premikala gore. (smeh)

Kako pa sicer prenašate vročino, ki v teh dneh dosega rekordne temperature?

V studiu imamo prijetno temperaturo, saj smo pod zemljo. Včasih nas že prav zazebe, saj tam preživljamo cele dneve. Na vsake toliko časa grem malo ven na sonček, da se ogrejem ... Ampak glede na trenutne temperature to ne traja več kot pet minut. (smeh)

Imate kakšen nasvet glede vročine?

Predvsem piti veliko tekočine ... Tudi sama pozabim na to. Potem pa me spomni kakšen hud glavobol, ki ga moram prenašati ves dan. Pa ne samo zaradi tekočine, ampak tudi klime, ki jo imamo na vsakem koraku. Sama vedno poskrbim, da temperatura v avtu ne odstopa tako zelo od zunanje.

Pred meseci ste tudi prvič postali teta dvojčkoma. Kaj pravite, ste dobra teta?

Baje sem super teta! (smeh) Zadnje mesece res uživam v družbi nečakov. Kako sta nam popestrila življenje ... Vsak dan se dogaja! Imam srečo, da živimo nekaj metrov narazen in lahko res ogromno časa preživimo skupaj. Ves prosti čas izkoristim za crkljanje in seveda priskočim na pomoč mamici in očku.

Torej ste popolnoma navdušeni nad otrokoma? Zakaj?

Uživam v družbi otrok, sploh dojenčki imajo neko posebno energijo in lahko bi jih gledala in občudovala vse dneve ... No, dokler ni joka pri hiši. (smeh) Vid in Anže sta zelo pridna fantka in zdaj, ko vračata nasmehe, je še toliko lepše. Komaj čakam, da še malo zrasteta in bosta še kaj povedala.